Šta je novo?

ADSL Internet + Beogrid mreza

kepke

Slavan
Učlanjen(a)
15.04.2008
Poena
304
Molim za pomoc! Imam 2 rachunara i zanima me kako i uz pomoc koje opreme da podesim da u isto vreme imam ADSL internet i Beogrid mrezu na racunarima. Za sada radim tako sto iskljucim jednog provajdera pa ukljucim drugog u zavisnosti kad mi sta treba. Dali neko ima iskustvo sa ovim.

Kupi ruter koji ima Load Balancing, poveži na WAN portove Beogrid i ADSL, na LAN interfejse računar(e) i uz pomoć malo podešavanja radi :)

To sto kazes zvuci logicno , i ja sam prvo pomislio da mi treba router sa 2 x WAN + n etherneta , jel zna neko koji je ok router i koliko kosta takav router!

Sa ovim sto ti je moj imenjak napisao resices problem koriscenja lokala na BG Wireless. Imas dve opcije. Jednu da kupis load ballancing router. Tada ces moci da koristis obadva internet linka a za koriscenje lokala ovo dodatno pravilo za rutiranje definises na samom ruteru. Druga opcija je da koristis internet link na ADSL liniji a da od BGW koristis samo lokal. Za drugu opciju ti nije potrebna nikakva dodatna oprema. Treba samo da podesis da oba Gateway-a i svi lokalni racunari budu u istom Subnet-u i da dodatno pravilo o rutiranju definises na svim racunarima u lokalu

Sorry, kuckam sa telefona pa sam permutovao Beogrid i BG Wireless. Nek te to ne zbunjuje...sve sto sam napisao i dalje stoji

pa napisi sta si uradio

Uneo sam u ruting tabelu rutu da za pakete koji su na destinaciji 10.0.0.0 i maskom 255.0.0.0 salje na gateway Beogrida. Sve ostalo shalje na ADSL router. POZZ

Aham, ja sam mislio oba Interneta da hoćeš da koristiš. :)
Uglavnom završio si posao :D
Samo da dodam da to učukavate u ADSL ruteru, stavljate gateway one IP adrese u kući koja Vam je izlaz na neku drugu mrežu.

Nazad
Vrh Dno