Mozes li mi pojasniti za ovaj ping, tj .znaci bolje je kad je manji ne...najzad obicno je ping na kablovskom manji nego na ADSL-u. Sve ovo je uslovno i moze da varira u zavosnosti od provajdera. Ako mene pitas definitivno uzmi kablovski osim ako ADSL nije dosta jeftiniji. Pozdrav.
Jedina razlika moze biti u ceni. Iz mog iskustva ADSL se moze naci dosta povoljnije od kablovskog. Kod kablovskog je izbor minimalan jer se uglavnom moze koristiti samo jedan provajder (onaj koji pusta i TV), dok se kod ADSl-a moze birati. Opet, moguce je da neko nema tehnicke uslove za ADSL, a ima kablovsku, pa moze da iskoristi.
Kad se jednom ugradi jedno od ova dva, vise nema razlike.
Cekaj, cekaj, ja trenutno nemam ni jedan od ta dva, jer ADSL i Kabl. "stizu" priblizno za nekih 2-3 meseca pa se dvoumim izmedju njih, i ne znam kome ovde dajes prednost sto se tice FPS online igrarija...Ima razlike i to drasticne ... probaj da igras neku online FPS na kablu i naadsl-u pa ces videti ... mada ako velicine prelaze MB-itne velicine onda verovatno i nema ... ali kod nas je realnost 256 / 64 a tu bogami ima razlike![]()
Cekaj, cekaj, ja trenutno nemam ni jedan od ta dva, jer ADSL i Kabl. "stizu" priblizno za nekih 2-3 meseca pa se dvoumim izmedju njih, i ne znam kome ovde dajes prednost sto se tice FPS online igrarija...
Mozes li mi pojasniti za ovaj ping, tj .znaci bolje je kad je manji ne![]()
Kablovski internet je za on line igranje.
Manji ping znaci brzi odziv ka i od servera i nema veze sa brzinom downloada, sto znasi da ako recimo skidas neki fajl sa neta nije bitno da li ti je do te lokacije ping 16ms ili 1058ms jer jednom kada ga ''povuces'' to je to...
Dok je kod igranja ping SVE!
Dakle kabl = igranje i malo skuplji
ADSL = download, surf, nesto jeftiniji
Ma ne znam kod nas je kablovska mreza Pogled iz Nisha takodje, kazu da "tesno" saradjuju sa SBB-om pa ce valjda i ova usluga biti "tesno" blizu kvalitetu koji pruza prethodno pomenuti SBB!Da, ali imajos jedna stvar u korist kabla ako uzmes kod SBB-a. To je lokalna mreza preko koje mozes da skidas duplo brze od paketa koji si uzeo. Da pojasnim: uzeo si paket 256k a dobio si jos 512 za download i 256 ipload u lokalnoj mrezi, sto je ipak velika prednost u odnosu na ADSL.
Ma svakako vec ploacam kablovsku samo jos nisu pustili internet!Samo vodi racuna da, ako uzimas kabl (sbb), moras da placas i kablovsku tv.. Bez obzira da li je hoces i da li je gledas... Nije neka para (kako za koga, jel'), ali se mora uzeti u obzir kad se racuna ukupna cena i/ili isplativost.
Zool je lepo objasnio
Tehnicka podrska ko da ne postoji a potrebna je vrlo cesto
U mesec dana bar 2-3 dana ima prekid interneta zbog radova ili problema
ADSL je veliko zlo - kod nas naravno. Prednosti kabla su vise nego ocigledne :
bolji ping
brzina obicno ona koju ste uplatili
lokal - odnosno share u istom
E sad...ima kod nas provajdera kao sto su Ikom i radijus-vektor koji kvare sliku o kablu...zato wireless rules![]()
ali ni u ludilu ne uzimaj radijus vektor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari