danijel00 je napisao(la):
nedostatak je manjak public ip adrese, odnosno natovan si, pa moras da budes passivan na dcc i da se dovijas za torrente, ali sljaka sve to kako treba...
Inače, treba uskoro da se uradi NAT 1:1 i u novom sadu (u BG-u to radi već mesec-dva), pa nećeš biti pasivan i sl. Drugim rečima, sve je full :d (osim public IP koja ti u suštini i ne treba osim ako nećeš da dižeš neke public servere i sl.)
Ja sam iz BG-a pa ti ne mogu puno pomoći, ali ovde u je baš fino. SBB rules! Nema boljeg internet provajdera ovde trenutno. (verat ne računam jer je wireless oprema skupa, pa se isplativost dovodi u pitanje). Ja lično imam 40ms ping na google i konstantan DL od 30KB/s. U poslednje vreme nemam mnogo problema. Ranije ih je bilo, ali SBB brzo napreduje.
Sad, glavni adut SBB-a su lokalni DC++ hub-ovi u kojima je brzina 512/512 (pod uslovom da imaš FLAT paket, ne light. ) . Hub-ovi rade i sa postpaid i prepaid paketima, ali jedu megabajte
🙂
Ne znam kakva je situacija sa NS hub-om, ali na BG hub-u imamo preko 250 ljudi i preko 12TB share-a
🙂 . Vrrrlo fino.
Što se ADSL-a tiče, nikad nisam bio za njega. U suštini, cable net ima najviše moguićnosti u odnosu na ostale načine povezivanja, a na providerima je kako će ih iskoristiti. I da, i ja mislim da niko u NS-u još nema uslova za ADSL.
Ako te zanima nešto konkretno, pitaj, ili otiđi na
http://forum.sbb.co.yu/ pa se raspitaj za detalje.
poz
dakis