Šta je novo?

Adsl i upload speed.

• Začetnik teme Začetnik teme borab
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Da li vam se dešava da kada dosta uploadujete, da tada jako loše radi download.
Paket je 256/64 home. U slučaju kada ništa ne uploadujem, download radi ko besan.Nije mi baš jasan ovaj problem, pa reko da pitam, pametnije.

I meni se to desava, mislim da je to nesto normalno. Na beotelu sam, sa 256Kb paketom, i download mi ide punom snagom tek kada ogranicim upload na 4-5KB, dakle na skoro polovinu od moguceg protoka.

Evo zgodnog mesta za moje pitanje - da li bi teoretski kod ADSL-a download i upload trebali da idu "odvojeno"...dakle ono: downloadujes nesto, ide brzinom kojom vec ide, onda krenes da saljes npr. neki veci mail, upload krene nekom svojom maksimalnom brzinom, a brzina onog download-a se ne promeni???!!!!

Daki77 je napisao(la):
Evo zgodnog mesta za moje pitanje - da li bi teoretski kod ADSL-a download i upload trebali da idu "odvojeno"...dakle ono: downloadujes nesto, ide brzinom kojom vec ide, onda krenes da saljes npr. neki veci mail, upload krene nekom svojom maksimalnom brzinom, a brzina onog download-a se ne promeni???!!!!
Kod svakog transfera postoji i odredjeni protok u drugom pravcu (kotrola prijema paketa i sl.), tako da ako je bilo koji zagusen, onaj drugi to oseca, a posto je ADSL asimetrican, lakse se zagusi UL i onda obori brzinu DL-a.

Meni su se DL i UL daleko bolje slagali na ISDN-u, tj. nije se osećalo ništa.

Poslednja izmena:
Heinz je napisao(la):
Meni su se DL i UL daleko bolje slagali na ISDN-u, tj. nije se osećalo ništa.
Pa naravno kada je simetrican protok.

Dandy je napisao(la):
Pa naravno kada je simetrican protok.

Nije naravno, jer ako je UL na ADSL recimo 6 kB/s DL praktično ne postoji.

Nadjite program NetLimiter, krenite da nesto skidate i gledajte koliki vam je upload! Naravno da je upload potreban SVAKOM download-u, http zahteva vise od fttp protokola koliko ja znam. Na 256k mislim da imate oko 6kb/s sigurnih, tako da mozete da iskoristite NetLimiter i ogranicite na 4-5kb/s upload a download ima da vozi!

Ne znam kako neko može i da posmisli da koristi ADSL u Srbiji bez cFosSpeed traffic shapera. 😀

Ja se slažem sa Balsom. Program (odnosno drajver) je vrlo koristan i krajnje funkcionalan a radi bez ikakvog angažmana. Čak sam uspeo da dobijem besplatno licencu jer sam im poslao neke podatke o radu mog provajdera. 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno