Šta je novo?

ADSL i obican telefon

minketa

Čuven
Učlanjen(a)
11.06.2002
Poena
619
Da li ja moram da imam obicnu telefonsku liniju da bih imao ADSL?
Mislim generalno... da li je telefonska linija uslov?

Trazim po zemlji Engleskoj ADSL da uvedem. I svugde mi uslovljavaju da imam obicnu telefonsku liniju 😡

Da, treba klasicna bakarna telefonska parica kao medijum za prenos.

P.S. Hoces li dolaziti za Bozicne ferije, da nadoknadimo propusten skup?

Ne mislim na bakarnu paricu. To je OK.
Da li je neophodna ziva telefonska linija!?

Trebalo bi da dodjem oko Bozica ali jos nista pouzdano ne znam. Pisem ti docnije.

To zavisi od pravila provajdera, ali pretpostavljam da ne mogu da osposobe broj za ADSl ako je iskljucen za obican telefonski saobracaj (ili nece, sto mu dodje na isto - prvo znaci treba regulisati fiksni telefonski broj).

DSL = Digital Subscriber's Line
Srednja reč se izgleda ne odnosi na tebe.

tebi problem obicna linija a mi ovde ne mozemo da uvedemo ni A od ADSL-a 🙁

Pa i meni je problem obicna linija, posto imam dvojnika 🙂 🙂 🙂

OK. Mora, znaci, ziva telefonska linija.
A da li moze dva ADSL prikljucka na jednu telefonsku liniju?
Necu ruter pa da jedan ADSL delim na dve masine - 'ocu dva ADSL prikljucka kroz jednu paricu i na jedan obican telefonski prikljucak.
Je l' postoji to na svetu?

A što jednostavno ne pitaš nekog lokalnog ISP i tako dobiješ validne inforamcije (šta, kako, pošto, kada) iz prve ruke, verovatno znaju engleški. 🙂

Bolje resenje ti je ruter posto treba i da ima funkciju hardverskog firewall-a, sto je prilicno bitno posto si 24/7 na internetu. Da sam srece da dobijem ADSL ja bih stavio ruter zbog firewall i na jedan kompjuter.

meni nije jasna poenta ove glupe diskusije

kazes da zelis u engleskoj da uvedes adsl
kazes da te provajderi uslovljavaju da imas obicnu liniju

sta sad, kazem ti ja da adsl mozes da sprovedes i kroz konopac za susenje vesa, sta tebi to vredi kad te provajderi i dalje uslovljavaju da imas telefonsku liniju?!

ne razumem, jel si planirao njima da odes da solis pamet kako ipak moze to, da si cuo na forumu u srbiji, i da zahtevas da ti uvedu van telefonske linije?

pailhead je napisao(la):
meni nije jasna poenta ove glupe diskusije
...
ne razumem, jel si planirao njima da odes da solis pamet kako ipak moze to, da si cuo na forumu u srbiji, i da zahtevas da ti uvedu van telefonske linije?

To!
'Ocu da odem kod njih i kazem sta mi treba, a da pri tom ne ispadnem budala. I 'ocu da dobijem ono sto meni odgovara a ne sta se njima prodaje.

Znaci, treba mi samo informacija - da li je tehnicki izvodljivo imati ADSL bez telefonske linije? Da li se to i gde radi?
Ako ne moze bez telefonske linije - da li mogu dva ADSL prikljucka na jednu telefonsku liniju?

Poslednja izmena:
minketa je napisao(la):
Znaci, treba mi samo informacija - da li je tehnicki izvodljivo imati ADSL bez telefonske linije? Da li se to i gde radi?
Ako ne moze bez telefonske linije - da li mogu dva ADSL prikljucka na jednu telefonsku liniju?
1. Ne
2. Ne

Nazad
Vrh Dno