Šta je novo?

ADSL i kod Neobee-a

• Začetnik teme Začetnik teme Ashley
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ashley

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
22.02.2001
Poena
620
Sto ce reci, uskoro i u Novom Sadu :smash:

http://adsl.neobee.net/

Iz "dobro obavestenih izvora" sam dobio info da ce Telekom pripremiti centrale za ADSL u martu, sto realno znaci da ce do korisnika da stigne tokom aprila. Sasvim pristojna ponuda Neobee-a - svi paketi su flat rate, a najjeftiniji 256/64 sa dinamickom ip adresom kosta 1800 din sa sve pdv-om. "Dobro obavesteni izvor" iz Neobee-a kaze da ce u cenu paketa biti jos nekih value added servisa o kojima jos ne smem da pricam, ali mogu da vam kazem da ce biti zbilja value 😛

Eto, siri se lagano... 🙂

Poslednja izmena:
Ako se ne varam, nije bitno gde se korisnik nalazi, a gde je srediste provajdera. Koristis usluge provajdera koji ti odgovara.
Sa ekonomske strane, za sada najbolja ponuda...

Da li ima veze gde je ISP zakupio portove? (koji grad)

Odlicne cene,uveliko se prica i da ce BG provajderi sniziti cene,jer su mnogo pravili kalkulaciju sa uzetih 200prikljucaka kod Telekoma,medjutim kad su provalili kakva je navala,vecina se odlucila da uzme 1000prikljucaka i samim tim dobije prilicno bolje cene

Da i ja sam cuo mart za ADSL u NS.
A Ashley, znas li koje ce centrale biti obuhvacene?
Ima li sanse za nas sa 4xx brojevima?

Matthias je napisao(la):

U NS-u bi trebalo da sve centrale u sirem centru grada dobiju ADSL opremu odjednom.
Vrlo Nezvanican info.

Otprilike jos ni Telekom ne zna na kojim ce centralama inicijalno instalirati potrebnu opremu... Ja sam na Grbavici, na 46x-xxx, digitalna centrala, dve telefonske linije u svakom stanu u zgradi, jos pre godinu dana mi cika iz Telekoma koji mi je ukljucivao telefon rekao "moze druga linija, moze isdn", pa se nadam najboljem i po pitanju adsla 🙂

Pretpostavljam da ce kao i u Beogradu prvo da adeeseluju digitalne centrale, pa ako si Mathiase na nekoj matoroj centrali kojoj je 4 pridodat ispred 5, mozda ne budes bas u prvoj turi... Enivejz, prvi cu saznati kako se situacija razvija, pak javljam...

Matthias je napisao(la):

Sezam ce testiranje poceti na centrali 42xxxx, bio je neki topik na tu temu.

Chuo sam da je Neoboo.ne uzeo 1500 linija i da ce ih korstiti za zamenu Wireless-a koji je blago receno puko.

Kiwy je napisao(la):
Chuo sam da je Neoboo.ne uzeo 1500 linija i da ce ih korstiti za zamenu Wireless-a koji je blago receno puko.

Sa ovakvim cenama Neobee-ja i ne treba da cudi sto ce Wireless prilicno puci

Jel moze neko, ukratko, da mi objasni u cemu je prednost staticke IP adrese, posto se to na Neobee dodatno naplacuje, a mene je covek juce pitao da li hocu staticku ili dinamicku i sve za ovih 2200 dinara (a i za ruter nisam doplacivao). Ukratko samo i par reci o ovom NAT-u...

Ukratko, prelistaj forum, objasnjeno je visekratno 🙂

Najosnovnije, sa statickom ip adresom mozes da dignes neki web/mail/ftp server, dok sa dinamickom ip malo teze, posto ti se ip adresa menja s vremena na vreme, ali i za to postoje resenja (search 😉 ). Takodje, p2p programi bolje obozavaju ako imas staticku ip adresu. Eto, najosnovnije 🙂

Edukativna nota: Za ADSL nije od znacaja da li je centrala na kojoj se nalazi vas pretplatnicki broj digitalna ili analogna. Princip funkcionisanja je takav da ADSL koristi jedino paricu od centrale do pretplatnika i to na nacin da postojeci sistem (bio on analogni ili digitalni) ne menja ni na koji nacin.

A kakva je situacija ako u medjuvremenu dodje do promene telefonskog broja? Zva sam ih u neobee ali niko nije znao da mi kaze i ostavio sam im broj da nazovu ako ensto saznaju ili ako im se pojavi neko ko zna ali niko mi ne javlja.

Ako im adsl bude radio kao wireless onda bolje ni da ga ne pustaju u rad

heh

Anubis je napisao(la):
Ako im adsl bude radio kao wireless onda bolje ni da ga ne pustaju u rad

uze mi rec iz usta 🙂 ja sam nanjihovom wirelessu i nisam zadovoljan.

Poslednja izmena:
1. Opremu korisnik nabavlja o sopstvenom trosku (ADSL modem i
splitter
linije).
2. Setup kosta 1000 dinara.
3. ADSL jesmo 'uveli', ali je za sada dostupan samo u Beogradu
(tehn.
mogucnosti centrala Telekom-a).

Odgovor Neoboo.net na jedan mail mog kolege

adsl NS !!!

Za pocetak nije lose, mada par primedbi se moze dati.

Neozbiljna je ova igrarija sa soho paketom, jer kome treba dinamicka IP na tricavih 192 uplinka ?!

Setup je dosta jeftin, ali morao bi biti besplatan.

Sve u svemu: :banana:

Ne daju bre modem i splitter! Izem ti ponudu!

Jel neko iz NS dobio od Neobee-ja odgovor da li ispunjava uslove za ADSL?

Rekli za najkasnije za nedelju dana, a ono nista jos.. 😡

Evo da vas oladim malo, tj. da prenesem ladne vode sa mene na vas... :crash:

Postovani,

Molimo Vas, ako niste do sada, da popunite prijavu na stranici
http://adsl.neobee.net
Po stvaranju tehnickih mogucnosti za realizaciju ADSL pristupa u Novom
Sadu, a trenutno je omogucen samo u nekoliko centrala u Beogradu,
obavesticemo Vas o mogucnosti aktivacije pristupa na Vasoj lokaciji.
Nezvanicno saznajemo da bi ADSL u Novom Sadu trebao biti dostupan tokom
aprila.

Srdacan pozdrav,
--
Tijana Andjic

Neobee.net, doo
Jevrejska 1
Novi Sad
Tel. +38121452754
Fax +38121452769
http://www.neobee.net

Kao sto sam i pretpostavljao, jos uvek mlate praznu slamu, i poziraju sa cenama... kao i ostali.

Ashley je napisao(la):
Jesam li ja lepo odmah rekao da ce biti u aprilu 🙂

Znaci 1.aprila stize ADSL u NS 100%,imam proverenu informaciju :d

Ashley je napisao(la):
Jesam li ja lepo odmah rekao da ce biti u aprilu 🙂

Ashley ti si optimista a calibra je u pravu :d

Kiwy je napisao(la):

Neobee.Net je uzeo 200 portova najmanje od svih
ali ipak to nije problem prosiriti.

Do sada jos nisu pustili ni jednog ADSL korisnika.

Ne znam kakvo ce biti, ali posto cu da uzmem najskuplje (soho) sto nude, bolje bi im bilo da dobro radi 🙂

Izvor blizak telekomu sa NSWireless.org mreze je napisao(la):
Zvanicna izjava: Do juna ove godine nece biti pusten ni jedan ADSL prikljucak u Novom Sadu.Zabranu je stavio direktor Telekoma.Za sada u Novom Sadu ima SAMO JEDAN ADSL prikljucak i on je povezan sa Telekomom(kao provajderom) i jednom firmom(ime mi je poznato i zadrzavam tu informaciju za sebe).Cak i taj prikljucak je pusten na divljaka i lako moze da se desi da se i on ukine.Cekaju se Beogradjani da naprave ispostavu u Novom Sadu i da se potpisu ugovori kako bi se pocelo sa realizacijom ADSL-a.
Informacije su proverene,kome nije jasno nek procita jos jednom naglas.

Cisto da razbijem nade, opet 🙂

Nazad
Vrh Dno