Šta je novo?

ADSL i Igranje

• Začetnik teme Začetnik teme ZLI
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ZLI

Čuven
Učlanjen(a)
30.08.2002
Poena
620
Od skoro koristim Beotel ADSL (256/64 flat) i uglavnom sam zadovoljan download ide od 24 do 30kbs (osim u p2p) veza stabilna itd.. Medjutim koju god igru da probam online veza puca ping skace do besvesti itd.. Kapiram da je kod online igranja upload bitan koliko i dl ali kako to da je veza losija nego na dail-up i da je tako nestabilna... Da li se neko igra preko adsl-a bez problema i da li treba nesto posebno da se podesava ?? hvala u napred

Ma za igranje ti je kabl zakon.Ja imam isto ADSL 256/64 kod Beotela i probao
sam COD2 i Trackmaniu online.E sad meni veza nije pucala tokom igranja i
COD2 je uglavnom fino isao, ali sam igrao samo na par servera i to tamo gde je
ping<150.Medjutim Trackmania mi je radila prvih mesec dana odlicno ali je posle
ping krenuo da divlja i batalio sam je.E sad mislim da je generalno kod ADSl-a veci
problem sa packetloss (koji ide od 10 do 15% ) nego sa pingom.Sto se tice pucanja
moguce da je do tvoje centrale jer se meni nije desavalo.Inace nista nisam posebno
podesavao, jedino sam iskljucivao BitComet, jer kad radi download ping je nepodnosljiv.
Zakljucak, ako si strastveni igrac i ako imas mogucnosti, batali ADSL i predji na kabl.

Sa Eunet-om 256/64 Medal of Honor radi sasvim korektno. Ping oko 60-80. Sa nekim Madjarskim serverom ping je isao i 40-50. Jedino sto skoro nisam igrao pa neznam kakva je situacija sada.

Kao sto kazes i upload je bitan i bilo bi bolje da ti je bar 128. Medjutim sta je tu je, i sa tvojom konekcijom mozes pristojno da igras ali treba da uradis podesavanja u igrama (ne mogu ti reci tacno koja, jer zavisi koja je igra, meni sa 512/128 u CS ping se krece oko 30-90 zavisno od servera, znaci radi ok). Kabl je bolje resenje SAMO za domace servere.

kabal ili isdn 😀 skoro isti ping imam sa 256 kabal sbb 😛, dok sam ja na jednom kanalu tj. 64kila 😀 q3 je u ptanju i sbb-ovi serveri a ping se krece oko 35-40 isto vazi i za adsl 256/64 come and see!

@ZLI

koristi neki net limier (ili bas njega) pa ogranici DL na 28kb/s, a UL na 4.8kb/s i trebalo bi da ti resi problem sa pucanjem. Sto se pingova tice - nisu sjajni, ADSL nije full dupleks tako da... I da , zaboravi na dowload u pozadini i igranje u isto vreme, to nema sanse, pingovi ce ti biti 1000+

Nazad
Vrh Dno