Šta je novo?

ADSL Download problem!

VoXman

Slavan
Učlanjen(a)
08.12.2004
Poena
304
Uveo sam ADSL preko Sezampro-a.Protok mi je 256 i nesto mi nije jasno!Naime,bilo sta da download-ujem sa neta download mi ne prelazi 21 22Kb/s.Pazite,nije da sitnicarim ali sam ocekivao bar 27-28Kb/s!Moj drug sa protokom 128 u download-u mu je 14Kb/s,dok kod drugog druga koji ima wireless 512,download mu je 55-56!Ne razumem zasto mi je manji download?U cemu je caka?Kakva su vasa iskustva sa ADSL-om 256 download-om? :S:

Jel mogu nekako da namestim moj ruter ili modem,nekako da ga nastelujem da poboljsam download?

Sad mi manje od 20.....bem ti oca!Sta je bre ovo?Jos malo pa cu kao modem!?

Cable i wireless uvek imaju veću brzinu downloada jer ADSL ima overhead 13-15%. Ali manje od 20 kB/s jeste malo. Meni isti paket na Sezamu trenutno vuče sa torrenta brzinom od oko 27 kB/s.

Probaj da povuces nesto direktno sa Sezama, pa vidi koja je brzina. Da li dok downloadujes radis jos nesto na netu? Surf, windows update, AV update... ?

Dandy znam za to,nista mi u pozadini ne radi....Nikakav update..!Wiz011 aj da te zamolim nesto sad.Idi na http://www.pctv.co.yu/download/index.html i kreni da skidas NOD32 antivirus jedno 2 minuta i napisi mi koliki ti je download molim te!Evo ja ga sad skidam i download mi 22.3KB/sec konstantno,a imamo isti paket 256 home kod Sezampro-a.Bas me nesto zanima....

I kako funkcionise taj torrent?jel to nesto poput eMule-a ili Kazza-e?PhP program?Aj odgovori na ova 2 zadnja posta molim te...

E, ne mogu sad da proban NOD32, morao bi da prekinem torrent a onda bi mu trebalo bar sat-dva da se ponovo zalaufa do pune brzine.

A i da probam da ga skidam, to samo po sebi ništa ne mora da znači... Zavisi i od toga koji download manager koristiš, koliko otvorenih konekcija ima, kako su ti optimizovani parametri za Internet...

Torrent je P2P protokol pomoću koga se fajl skida iz velikog broja parčića. Ne mora ništa da se šeruje jer se ono što je skinuto istovremeno i razmenjuje sa drugima. Ponekad je spor, ali ako ima dovoljno peers & seeds može da ide strahovito brzo, jer se istovremeno od velikog broja usera skida po malo pa u zbiru to zna da ide do maksimalne brzine. Najviše se koriste programi: Azureus, BitComet, ABC Torrent... a postoji i oficijelni BT klijent.

Poslednja izmena:
Ja imam Sezampro 256 paket i download mi se krece izmedju 26 i 28 KB/s. Naravno to vazi za download sa sajtova, dok p2p se krece od 3-15KB/s

Uzgred budi rečeno, isti onaj torrent koji je išao 27 kB/s tokom prepodneva je pao na oko 3 kB/s a sada je u proseku jedva 8 kB/s. Da je nastavio brzinom kojim je išao tokom prošle noći bio bi završen do 10 ujutro, sada je 16h i stiglo je tek oko 80%.

Hvala svima....

Uzgred, sad sam probao onaj NOD32, kod mene sad ide nešto malo preko 26 kB/s, Free Download Manager, 4 istovremene konekcije.

wiz,a jel koristis neki download accelerator?ja kad sam bio na dial-up-u koristio sam DAP7,sad kad sam presao na ADSL nista.Mozda mi on malo pomogne....A mozda i cacnem nesto kod rutera,mozda nisam sve podesio...

I koji Torrent ti Wiz koristis?

Pa rekoh da koristim "akcelerator" - FDM. A za torrent Azureus.

E,Wiz,skidam upravo Azureus i vidim da uz njega ide i Java.Ja vec imam Javu instaliranu na kompu i hoce li biti nekih problema sa Azureus-om zbog toga ili moram da skinem Javu uz Azureus koja ide na http://azureus.sourceforge.net/,nesto mi bas i nije najjasnije...

Jel moze da se FDM integrise u Mozilla-u?

1. Za Azureus moraš da imaš Sun JRE (Java Runtime Enviroment), MS Java nije dovoljna.

2. Da, integriše se.

VoXman je napisao(la):
wiz,a jel koristis neki download accelerator?ja kad sam bio na dial-up-u koristio sam DAP7,sad kad sam presao na ADSL nista.Mozda mi on malo pomogne....A mozda i cacnem nesto kod rutera,mozda nisam sve podesio...

Ja koristim Internet download manager imam adsl 512 i primetno ubrzava...

Vrh Dno