Šta je novo?

ADSL cene (nezvanicne)

Da li telekom oce da da FLAT za ADSL (na liniju sam mislio), da ne bih morao da im placam po satu? Ali otom potom, dok i to chudo stigne do vrshca.

Ja sam takođe bio zainteresovan za ADSL ali sad kad vdim koje su cene, ipak ću se držati "dobrog", starog, jeftinijeg dial-up-a i suzdržavati se nekog mass downloada od kuće, ali sva sreća pa sam dobar sa ljudima koji imaju jako dobar net za mass download. A sobzirom da sam iz Sremske Mitrovice za ADSL ću uzgleda morati da sačekam bar godinu dana (dok nebude dostupan ovde), a do tad će, nadam se, pasti cene, ili će nam malo skočiti standar (što sumljam, ali vredi nadati se).
Živi bili pa videli......................

Falcon je napisao(la):
Kad samo pomislim da sam se na trenutak ubedacio (zbog nadolazeceg ADSL-a) kad su mi pre neki dan javili iz SBB-a da konacno ima uslova da mi puste kablovski, i da ce u toku naredne nedelje doci njihovi tehnicari da to odrade...

Da cutim i da pevam :d

Blago tei, ja sam evo na Vracaru i kablovski operater je iKOM!? Sad ovi iz sbb-a dolazili ali ladno im (trenutno) zabranili da prebacuju korisnike iKOM-a na njihovu mrezu... U cemu je fora?! Ima li ko da koristi iKOM kabl. interenet ovde, kakva je usluga?
Veoma sam skeptican jer ni ovu kablovsku ne odrzavaju kako treba, a kako taj internet radi...Hmmm... Nisam siguran!?

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
Da li telekom oce da da FLAT za ADSL (na liniju sam mislio), da ne bih morao da im placam po satu? Ali otom potom, dok i to chudo stigne do vrshca.

Skoro da je izvesno da ce biti FLAT

Super, a koje ce biti cene kad i ove idu do 60-70 €

OptiPlex je napisao(la):
Super, a koje ce biti cene kad i ove idu do 60-70 €
Pa to su cene za flat. Niko nece da nudi ADSL na kasicicu. Sasvim je nelogicno.

ali to otimanje od 800 dindzhi samo preko telefonskog rachuna...
pa daj ne jedi pite zeljanice...

mislim da je wireless jedino reshenje...
samo da se neko pametan seti pa da se rashiri...

Ma taj adsl je cista pljacka uzmes wireless kod verata sa ortacima dignete linux server i onda vas vise podeli 512 k i to na kraju ispadne smesna cifra. tako smo mi uradili na 8. pa vi racunajte 2000/8= 250 kinti mesecno 🙂 smesno... P cak i ako nemate opticku vidljivost sa veratom dogovorite se sa nekim ortakom koji ima pa vi do njega a on do njih... sve naravno wireless-om samo mora da se ima entuziazma i sve moze...

Statore, dzaba ti to pricas kada bi 95% ljudi da im sve bude na gotovo - tacna.

nIce Cream je napisao(la):
Statore, dzaba ti to pricas kada bi 95% ljudi da im sve bude na gotovo - tacna.
Bas tako,znaci ja em se ne razumem u wirlessu kako treba,i jos treba da se bakcem sa antenama,opremom itd... A moj cale inace oce da se cima za takve stvari... :wave: tako da ono ja sam cekao taj adsl i 100% bi ga uzeo samo da je malo jeftinije jer ovo sto jes jes preskupo je... Drugo neko je pitao za IKOM,eh ja sam na ikomu(citaj:ali zivim u filmskom gradu)i kad sam nazvao i pitao oce li biti nesto oko toga,bilo je u fazonu,jel si ti normalan da tamo stavljamo cabl..Tacnije rekla je da se ne planira taj deo grada...e i tad sam popizdeo,pa sad sam se nadao za ovaj ADSL,ali :banana: nema....

Ja sam totalni pesimista po pitanju adsl-a.
Prvo: Ko zna kad ce. Na prezentaciji Telekoma na Sinergiji je neki direktor reko da adsl krece za 15 dana (to je bilo 13. oktobra).
Drugo: cena je isto diskutabilna. Taj isti direktor je najavio "revoluciju" interneta kod nas jer ce svima biti pristupachan. S druge strane je tokom svog jednocasovnog izlaganja rekao toliko lazi i kontradiktornosti, da sam se ja naglas smejao.
I josh imam info od strane provajdera da je uvezena oprema (modemi i ostalo) trash.
Ne treba nista ocekivati. Tako se najmanje razocarate....

evo po meni realnih cena interneta, a telekom ako odredi neke druge može da se tera u tri lepe 😡 osim ako ne odredi cene manje od ovih :eyebrows:

256 kbps = 1500 din.
512 kbps = 2000 din.
768 kbps = 3000 din.

ma neka budu i ove, za mene prihvatljive:

256 kbps = 1800 din.
512 kbps = 2600 din.
768 kbps = 3500 din.

mislim da preko ovoga ne bi smelo....

Realne cene za nasu zemlju i trenutno stanje interneta su sledece:

256 kbps = 30evra.
512 kbps = 45evra.
768 kbps = 60evra.

Ako gleadmo standard onda bi trebalo da budu nize,ako gledamo kvalitet internet ponude onda su pomenute cene dobre.

Uglavnom ja iz principa necu platiti vise od goranavaedenih cena!

Ljudi, zaboravite na te cene. Nema sanse...

Calibra 4WD je napisao(la):

256 kbps = 30evra.
512 kbps = 45evra.
768 kbps = 60evra.

Ako gleadmo standard onda bi trebalo da budu nize,ako gledamo kvalitet internet ponude onda su pomenute cene dobre.

Ovo je realno,i za pocetak prihvatljivo.

ma bre bice kako oni bagra kazu 😡
znaci dranje do gole koze!

cyberdude je napisao(la):
evo po meni realnih cena interneta, a telekom ako odredi neke druge može da se tera u tri lepe 😡 osim ako ne odredi cene manje od ovih :eyebrows:

256 kbps = 1500 din.
512 kbps = 2000 din.
768 kbps = 3000 din.
hah, samo se nadaj tim cenema! Primera radi Wireless u Vrscu kod jednog provajdera je 64K 1500din/mesecno, a 128K 3500!!!! (dobro sam napisao, nisam pogreshio)

256 kbps = 30evra.
512 kbps = 45evra.
768 kbps = 60evra.

He, he, he... Čekaj samo još malo pa ćeš da vidiš kad izađu sa ponudom koje će cene da budu i da li ćeš da se učipiš ako bude skuplje od ovog što ti smatraš realnim. ,)

Stvorenje je napisao(la):
He, he, he... Čekaj samo još malo pa ćeš da vidiš kad izađu sa ponudom koje će cene da budu i da li ćeš da se učipiš ako bude skuplje od ovog što ti smatraš realnim. ,)

Necu sigurno dati vise od ovih cena,jer imam alternativu - kablovski net 128K za 20evra mesecno Flat

Immortal_SurvivoR je napisao(la):
hah, samo se nadaj tim cenema! Primera radi Wireless u Vrscu kod jednog provajdera je 64K 1500din/mesecno, a 128K 3500!!!! (dobro sam napisao, nisam pogreshio)

primera radi kod verata wireless je:

256k = 1500 din.
512k = 2000 din.
(dobro sam napisao, nisam pogreshio 😉 )

Necu sigurno dati vise od ovih cena,jer imam alternativu - kablovski net 128K za 20evra mesecno Flat

Calibra ako nije tajna, koji blok i koji cable provider je u pitanju?

Moze i na P.M. 🙂

Ok, hvala, ja sam u Bloku 62, pa me zanimalo 🙂 (KDS mislim da ne pokrivao ovaj deo i netom :wall: )

Offtopic: jel moze taj vektor i na drugim lokacijama po gradu?

Nazad
Vrh Dno