Šta je novo?

ADSL cene (nezvanicne)

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
skupo bogme

Da daju besplatnu opremu uz ove pakete moza bih i razmislio... ovako cu malo sacekati...

?

ZoNi je napisao(la):
hm... moja sestra u Austriji placa oko 30e za 1536/768 (mislim da je tako...)

ali ti zivis u Srbiji :banana: ...zar ne :wave:

Pa, malo su čudne ove cene jer je najjači paket samo 50% skuplji od osnovnog paketa a ima tri puta veći i downstrem i upload. Ne verujem da će to tako biti. Ako osnovni paket bude 40€ onda će najači biti oko 100€ a ne 60€.

Mislim da smo dosta polemisali o 'nezvanicnim' cenama ADSLa u onom tredu na 15-tak strana...

Sacekajmo zvanicne ponude, pa cemo onda sa zadovoljstvom da pljujemo... :d

voyager je napisao(la):
Pa, malo su čudne ove cene jer je najjači paket samo 50% skuplji od osnovnog paketa a ima tri puta veći i downstrem i upload. Ne verujem da će to tako biti. Ako osnovni paket bude 40€ onda će najači biti oko 100€ a ne 60€.
Pucaju oni tu na firme pre svega. Pa je zato takav odnos cena.

nIce Cream je napisao(la):
Naprotiv, ultra jeftino za ono sto se sada u NS nudi...
Boli vas begesare kada za 2000 dobijete 512kbps...
A vi kao nemate sbb za 1500 din 😀

Mala ispravka: Dakle osnovna mesecna pretplata za ADSL prikljucak iznosice 800-1200 din (ona se placa Telekomu preko tel. racuna) A mesecna cena pristupa netu preko ADSL-a placace se ISP pravajderu.Kako saznajem (Sezam) naplacivace 4000 din
za brzinu konekcije downstream 256 kb/s, upstream 64 kb/s, a nekih 7000 din
za downstream 768 kb/s, upstream 192 kb/s.Dakle za osnovni paket treba izdvojiti
oko 5000 din (cirka 65 eura),Uh bre sacekacu prvo snizenje (u Novoj godini).

nIce Cream je napisao(la):
Mala je pokrivenost grada.... Kao sto vidis, nisam ni ja pokriven 🙂
Polako, pokrice...

Kad samo pomislim da sam se na trenutak ubedacio (zbog nadolazeceg ADSL-a) kad su mi pre neki dan javili iz SBB-a da konacno ima uslova da mi puste kablovski, i da ce u toku naredne nedelje doci njihovi tehnicari da to odrade...

Da cutim i da pevam :d

noki je napisao(la):
Mala ispravka: Dakle osnovna mesecna pretplata za ADSL prikljucak iznosice 800-1200 din (ona se placa Telekomu preko tel. racuna) A mesecna cena pristupa netu preko ADSL-a placace se ISP pravajderu.Kako saznajem (Sezam) naplacivace 4000 din
za brzinu konekcije downstream 256 kb/s, upstream 64 kb/s, a nekih 7000 din
za downstream 768 kb/s, upstream 192 kb/s.Dakle za osnovni paket treba izdvojiti
oko 5000 din (cirka 65 eura),Uh bre sacekacu prvo snizenje (u Novoj godini).

Brate ovo je jos gore. Taman sam se ponadao da tel. racun vise nece biti moja briga (vec briga svih u stanu 😛) i da cu placati nesto mizerno za njega, kad ovo. I jos plus 4000 din za koriscenje 😡

Boyce je napisao(la):
Brate ovo je jos gore. Taman sam se ponadao da tel. racun vise nece biti moja briga (vec briga svih u stanu 😛) i da cu placati nesto mizerno za njega, kad ovo. I jos plus 4000 din za koriscenje 😡
Hm, sasvim je nelogicno da i telekomu i provajderu placas. Zar ne bi trebalo da provajder resi taj deo sa telekomom i da se njemu sve zajedno placa.

Ja otkad sam na wifiju, telefonski rachun mi 200 din, ranije bio 3000+ 🙂

Monopol

Mozda bi svima (osim Telekomu) dobrodoslo interesovanje neke strane telekominikacione firme za ucestvovanje u razvoju fiksne telefonije u Beogradu.

Naravoucenije: Domace je domace, ali duplo skuplje je duplo skuplje.

driver je napisao(la):
Ja otkad sam na wifiju, telefonski rachun mi 200 din, ranije bio 3000+ 🙂

Ako si koristio provajderske brojeve koji su za tebe cena lokalnog poziva onda tvoja predhodna rečenica nema nikakvog smisla tj. živiš u zabludi da ti je net nabijao cenu tel. računa. Preračunaj malo bolje šta si još prestao da zoveš:d

da...otkako je na wirelessu verovatno je prestao da zove mobilni, devojke, drugove, da izlazi uveche ...

samo net net net net... svaku notj i dan...
net net net net,,,, s` tobom nisam dosadan...

TV NET !!!!

😛

Stevs je napisao(la):
Ako si koristio provajderske brojeve koji su za tebe cena lokalnog poziva onda tvoja predhodna rečenica nema nikakvog smisla tj. živiš u zabludi da ti je net nabijao cenu tel. računa. Preračunaj malo bolje šta si još prestao da zoveš:d
Zaboravljas da za satelit moras biti konektovan dialupom (za upload) 😉

mislim da necija sestra u austriji, osim sto ima 10 puta brze za 10 puta manje para, takodje je i dobila tu vrstu veze pre 5 godina..

no.. neko je vec racunao koliko bi izasao telefon da ste 24/7 online preko isdn-a

valjda oko 12k dinara

pailhead je napisao(la):
mislim da necija sestra u austriji, osim sto ima 10 puta brze za 10 puta manje para, takodje je i dobila tu vrstu veze pre 5 godina..

no.. neko je vec racunao koliko bi izasao telefon da ste 24/7 online preko isdn-a

valjda oko 12k dinara
Ako se koristi jedan kanal onda nije.
Dakle, cena impulsa je 0.3644 din.
Jaka tarifa: 1 impuls traje 2 min => 1h = 30 impulsa => 1h = 10.932 din
Slaba tarifa: 1 impuls traje 4 min => 1h = 15 impusla => 1h = 5.466 din
U jednom danu su podjednako zastupljene jaka i slaba tarifa:

Jak saobraćaj: 07-15 h i od 17-21 h
Slab saobraćaj: 15-17 h i od 21-07 h

To znaci da imamo 12 * 30 = 360h i jake i skupe tarife u mesecu.
ukupnaPotrosnja = 360 * ( 10.932 + 5.466 ) din = 5903.28 din

Napomena: Ovo se moze dodatno umanjiti ako se uracuna da je nedeljom ceo dan slaba tarifa.

Nazad
Vrh Dno