Šta je novo?

ADSL cekanje??? Koliko?????

• Začetnik teme Začetnik teme Panta M
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
obavesti me kada budes dobio adsl, jer to je po meni crni biser adsl-a u Srbiji za 2005. Potpisao si ugovor pre 10meseci, a jos nemas adsl...

a zasto ste u postu gore rekli da je "sezam ozlogasen", i ja razmatram uvodjenje istog pa se raspituju opcije 😉

I da...
Vidim da je cena EUnetADSL Hobby Surf 1 paketa = 1990 din. da li je to u prva 3 meseca, dok posle prelazi u 1700???

Poslednja izmena:
sezam je ozoglasen zbog (ne) kvaliteta usluga, a EUNet je malo skuplji provajder moja ti je preporuka Beotel mini adsl flat 256/64 za 1790din radi fantasticno dobro.

onu zagradu izbaci jer je Sezam veoma losh provajder.

Eunet radi ochajno [barem kod ortaka koji je na dunav centrali]. Tako da bi ti preporuchio yubc koji ima skup setup [oko 3000 dinara], ali imash i sad sinfonika [ex tehnikom], koji je sasvim ok sa cenama i kvalitetom, [wireless im se znachajno propravio, slovenci zamenili kompletnu opremu]. Mislim da bi trebao pre da gledash utiske korisnika pojedinih provajdera koji se kache na tvoju centralu, a ne cenu njihovog mesechnog flata [zbog razlike od 200 do 300 dinara, rizikujesh sa kvalitetom konekcije].

@3MAJ: Gl sa uvodjenjem

Poslednja izmena:
Kad sam shvatio da ne zelim vise da cekam budjavi PTT KDS da mi sprovede kablovski
net, odlucio sam da uzmem ADSL... Samo kod kog provajdera ?

Odgovor na to pitanje sam potrazio ovde na forumu...

Otisao sam u internet cafe, narucio kaficu i utukao 5 sati svog vremena prelistavajuci i citajuci sve topice u vezi sa ADSL-om kod nas.

Nakon ovog detaljnog "istrazivanja", a na osnovu utisaka korisnika na forumu, dosao sam do zakljucka da je Beotel nekako bestbuy za sada, i to iz vise razloga :

- besplatan setup
- 1.790 din mesecno za 256/64 Kbit/s
- dobra politicko-ekonomska zaledjina u vidu "Telefonije"
- veliki broj zadovoljnih korisnika ovde na forumu
- nisam nasao ni jednu ozbiljnu zamerku medju komentarima

Otisao sam u Beotel, potpisao ugovor, calnuo 1.790 din, dobio opremu i 6 dana (4 radna dana) nakon toga rodio se ADSL signal na mom Sagem modemu !!!

Od tada, vec dve nedelje, nisam imao ni jedan jedini problem sa internetom (bar za sada 🙂 )

toliko o tome...

Dr Leco je napisao(la):
Kad sam shvatio da ne zelim vise da cekam budjavi PTT KDS da mi sprovede kablovski
net, odlucio sam da uzmem ADSL... Samo kod kog provajdera ?

Odgovor na to pitanje sam potrazio ovde na forumu...

Otisao sam u internet cafe, narucio kaficu i utukao 5 sati svog vremena prelistavajuci i citajuci sve topice u vezi sa ADSL-om kod nas.

Nakon ovog detaljnog "istrazivanja", a na osnovu utisaka korisnika na forumu, dosao sam do zakljucka da je Beotel nekako bestbuy za sada, i to iz vise razloga :

- besplatan setup
- 1.790 din mesecno za 256/64 Kbit/s
- dobra politicko-ekonomska zaledjina u vidu "Telefonije"
- veliki broj zadovoljnih korisnika ovde na forumu
- nisam nasao ni jednu ozbiljnu zamerku medju komentarima

Otisao sam u Beotel, potpisao ugovor, calnuo 1.790 din, dobio opremu i 6 dana (4 radna dana) nakon toga rodio se ADSL signal na mom Sagem modemu !!!

Od tada, vec dve nedelje, nisam imao ni jedan jedini problem sa internetom (bar za sada 🙂 )

toliko o tome...

ovo za beotel mi se bas svidja , posebno je interesantna opcija parkiranja, tj da platis manji iznos ako ne koristis adsl...

da li zna neko koliko bi trajala procedura raskidanja ugovora sa mojim sadasnjim provajderom (sezampro) i potpisivanja novog sa beotel u ovom slucaju? otrilike koliko bi proslo do kada bi zvanicno mogao opet da budem prikljucen ?

neko je negde pomenuo Neobee, kakva su vasa iskustva sa njima? I sa EUnet-om isto, jer jeko napisao da nije zadovoljan sa EUnetovom uslugom???

MrBug je napisao(la):
ovo za beotel mi se bas svidja , posebno je interesantna opcija parkiranja, tj da platis manji iznos ako ne koristis adsl...

da li zna neko koliko bi trajala procedura raskidanja ugovora sa mojim sadasnjim provajderom (sezampro) i potpisivanja novog sa beotel u ovom slucaju? otrilike koliko bi proslo do kada bi zvanicno mogao opet da budem prikljucen ?

Probaj ovo :

1. Potpises ugovor sa Beotelom i dobijes njihovu opremu

2. S obzirom da ti je parica vec "ozicena", pretpostavljam da bi Beotel mogao da ti pusti signal odmah

3. S tvoje strane, razlika izmedju Zezama i Beotela bice samo u odabiru odgovarajuceg Network Connection-a,
tj. ikonici koju startujes (jedna za Beotel i jedna za Zezam)

4. Kad ti proradi Beotel (sto treba da bude odmah), ti lepo idi i raskini ugovor sa Zezamom

5. E sad ide ono glavno... S obzirom da sam cuo da prilikom raskidanja ugovora,
tehnicari mogu da uzmu i namerno ti "razvale" sta-god-vec-tu-ima-da-se-razvali,
ako ti posle raskida ugovora sa Zezamom pukne net, znas sta ti je ciniti...

Stavka br. 5 je posledica glasina koje sam cuo, nije provereno, ali treba imati u vidu....

To KUME!!!

Dr Leco je napisao(la):
Probaj ovo :

1. Potpises ugovor sa Beotelom i dobijes njihovu opremu

2. S obzirom da ti je parica vec "ozicena", pretpostavljam da bi Beotel mogao da ti pusti signal odmah

3. S tvoje strane, razlika izmedju Zezama i Beotela bice samo u odabiru odgovarajuceg Network Connection-a,
tj. ikonici koju startujes (jedna za Beotel i jedna za Zezam)

4. Kad ti proradi Beotel (sto treba da bude odmah), ti lepo idi i raskini ugovor sa Zezamom

Stavka br. 5 je posledica glasina koje sam cuo, nije provereno, ali treba imati u vidu....

I ja sam cuo za stavku 5., naravno nije provereno.

Lepo ime si dao Zezamu, pravi si kum :smash: za kumstvo bi trebao da castis 😉
Sve mi se vise cini da su Sezam i Jugodata, sin ( TAJ SEZAM) i cerka ( TA JUGODATA), od iste MAME i TATE, :smash: ako gresim ispravite me....

Poslednja izmena:
Ja sam na nbg, ADSL je Beotelov, od potpisivanja ugovora do pustanja signala trebalo im je 5 radnih dana, zadovoljan sam jako, pogotovo ako se uzme u obzir da sam pre ADSL-a imao RVKDS net 😡 ..

pozdrav ljudi, a recite mi, kada se dobije obavestenje da je ADSL nemoguce postaviti na broj telefona, kome se treba obratiti u tom slucaju??? Ima li vajde odlaska u Telekom...ili sl.???

Ajde ja da dodam neka iskustva u vezi Sezama. Koristim kod njih ADSL vec 6 meseci i do sada nisam imao nikakvih problema ni u jednom trenutku. Kada sam uplatio 1500 dinara, u medjuvremenu, dok sam cekao da mi telekom uvede adsl, cena im je pala na 1300, a tih 200 dinara su mi odbili od sledece pretplate, tako da nije bilo vacarenja. Moj ortak je prosle nedelje podneo zahtev, sledeceg dana su mu rekli da postoje mogucnosti, otisao je , dao pare, i posle 3 dana (platio je u petak) znaci u ponedeljak su mu javili da mu je uveden adsl, da moze da dodje po opremu. Centrala je Konjarnik. E sad sto se tice ogranicenog protoka, to je vas problem sto ne znate da koristite getorder. Ja sam uspevao da prezivim mesec dana sa 700MB, a sa 1,5GB mogu da se razbacujem. Sve sto je vece od 5MB, lepo na getorder, ne smeta mi da cekam do sutra da se sve to lepo svuce, onda se ulogujem u lokalu u kome se protok ne obracunava, i u roku od mesec dana skinem sa neta po 5GB cega god mi se svidja. Basic je prevashodno namenjen ljudima kojima net treba za surfing, chat, forume, a ne za izivljavanje na nacin "posto imam flat, skinucu fajl bez obzira sto mi ne treba". Znaci, kome treba flat, taj ce da ga plati (imam drugaricu na istoj centrali, sa flatom, i isto nije imala nikakvih problema, a ima adsl 3 meseca duze od mene).
Zasto pojedinci imaju problema sa Sezamom, ne znam, ja se ne zalim (osim na one katastrofalne TV spotove, ali ****** ne znaju ljudi sta je marketing 😀 ), a poznajem jos ljudi kojima je sve okay. Sto se tice cene, za to cete morati pre svega da pljujete po telekomu, jer cifra koju oni uzimaju od mesecne pretplate je vise nego bezobrazna (vise od 50%). O 8Mbitnom ADSLu, s obzirom kakvi cobani rade u telekomu, a tek oni koji ga vode (cast izuzecima), mislim da cemo da sanjamo narednih par godinica. Toliko od mene 🙂

Dr Leco je napisao(la):

Ovo je totalna glupost. Prvo, u centrali rade telekomovi tehnicari. Sezam sa njima ima isto toliko veze koliko i bilo koji drugi provajder. Druga stvar, zasto bi ti tehnicar iz telekoma sjebavao vezu, kada on ima najvise interesa od toga da ti imas adsl, tj da mu punis kesu. Tako da nemojte da se palite na te seoske price.

Evo i ja dobio ADSL. Provajder Beotel. Uplatio u petak. Signal pušten u ponedeljak. Dakle 3 dana. Centrala Zemun, 260xxxx

kako stoje stvari definitivno cu preci sa sezama na beotel....zna li neko koliko kosta da se iznajmi ruter kod njih? a sve ostalo je dzabe.setap i to?

sve je dz!!! Ruter neki je 1000din, ali najbolje je da posetis njihov sajt i da sve vidis sta te zanima

a ja budala uzeo pre 2 meseca ruter i platio sezamu 1200 a sada ga vracam :wall:

ali dobro ....ne zelim namerno da placam 500din vise svakog meseca iz principa 😡

GEOM je napisao(la):
sve je dz!!! Ruter neki je 1000din, ali najbolje je da posetis njihov sajt i da sve vidis sta te zanima

Pa nije baš... Za 1000 din dobijaš ethernet ADSL modem, a za 1600 ruter.

kod mene se izgleda ponavlja ista priča. u petak 21. X sam bio u EUnet-u i kod njih popunio onaj formular, i još uvek mi se nisu javili (ono kao, da li imam uslova ili ne). sinoć sam zvao njihovu tehničku podršku i operator mi je rekao da oni još nisu dobili odgovor od čik pogodite koga i da ne mogu ništa da mi kažu...

izgleda da sam doživotno osuđen na dialup...

@ 3 koja je centrala? kazi mi prve 3 cifre? mozda mogu da iskopam nesto iz ojih izvora???? Napisi mi PM

Poslednja izmena:
3MAJ86 je napisao(la):
kod mene se izgleda ponavlja ista priča. u petak 21. X sam bio u EUnet-u i kod njih popunio onaj formular, i još uvek mi se nisu javili (ono kao, da li imam uslova ili ne). sinoć sam zvao njihovu tehničku podršku i operator mi je rekao da oni još nisu dobili odgovor od čik pogodite koga i da ne mogu ništa da mi kažu...

izgleda da sam doživotno osuđen na dialup...
E moj komso, nema nista, bar za sada, od ADSL-a. Svejedno ti je kod kog provajdera se raspitujes i proveravas kada ne zavisi nista od njih nego od telekoma, odnosno od "nase" centale filmski grad koja nema teh. mogucnosti, tacnije centrala ima teh. mogucnosti ali nema kapaciteta, a ka' ce ne zna se, sto se svodi na isto:S:.
Ja sam cuo dve verzije vezano za ovu centralu, prva optimisticka je da bi trebalo da se prosiri kapacitet krajem ove ili pocetkom sledece godine i druga krajnje pesimisticka da je nasa centrala(2316...) u stvari neki most, izmedju Banovog brda i cega vec(sta god to znacilo) i da su male sanse za ADSL, mada to mozemo proveriti tako sto ce se eventualno javiti neko ko ima ADSL na ovoj centrali.

I jos jedna stvar, Ja sam u (ne)srecno vreme uveo i drugu liniju u stan pa mi je telekom ponudio, pre nekoliko meseci, da vratim jednu liniju a da mi uvedu ISDN.
Da li to znaci da centrala ima teh. mogucnosti za ADSL, odnosno da iskljucimo ovu pesimisticku varijantu?

@GEOM
Centrala filmski grad
:wave:

Poslednja izmena:
pa da u tome je stvar. ovde u FG-u se masovno gradi, evo jedna zgrada je useljena pre manje od mesec dana, a još dve se završavaju, a još 3-4 su u nekoj međufazi... trebaju ljudima telefonski brojevi, a od 231.... mogu da se dobiju ''samo'' 10000 brojeva, zato im je frka za svaki broj.

smradovi!
baš sam ogorčen što se ovoga tiče... bitno je da je telekom svojim službenicima o'ma uveo ADSL (i to najbrži) za dž, a mi smrtnici koji hoćemo da plaćamo, nećemo nikad dobiti...

šta mi sve treba za satelitski i koliko repa ukupno? uopšte se ne razumem u tu tehnologiju kako funkcioniše...

Treba ti satelitski tanjir, konvertor, ss2 kartica i kabl. Sve ukupno oko 150 evra. Ja plaćam 1000 kbps 30 evra mesečno. Pogledaj malo po netu o satelitskom internetu, kako funkcioniše da bi ti bilo jasnije.
Da se razumemo kabl je bolji ali ko nema uslove za uvođenje kablovskog ili ADSL-a, satelit je rešenje. i naravno kome trebaju veće brzine. Za 50 evra može da se dobije protok od 16000 kbps.

Nikada nisam imao nikakvih problema sa svojom konekcijom 512k u Zemunu kod Sezama. I vise nego sam zadovoljan sa njom. Protok mi je uvek bio vise od 400kb/s sto je odlicno.

Sada Sezam daje 512k sa 2gb up and down sto je dovoljno. Ako ne koristi getorder servis i cao !

Nazad
Vrh Dno