Šta je novo?

ADSL cekanje??? Koliko?????

• Začetnik teme Začetnik teme Panta M
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
P

Panta M

Guest
Poz zanim me koliko ste cekali na pustanje ADSLa od potpisivanja ugovora sa provajderom?? Kod kog provajdera?? Na kojoj centrali???
Potpisao sam ugovor sa provajderom 27.09.2005. i jos cekam pustanje signala, nalazim se na centrali 011 382xxxx.

PS. zanimaju me vasa cekajuca iskustva????

poz
hvala

Ta vremena čekanja se menjaju u raznim periodima, zavisno od toga koja faza je u toku u Telekomu. Ja sam od potpisivanja do uvođenja čekao 7 dana. Naravno, da bi bilo ovako kratko bitno je da je u centrali sve već sređeno, da ima slobodnih priključaka itd. Ako se čeka proširenje kapaciteta onda to može da se oduži.

meni je Beotel, moj provajder, rekao da SAMO Telekom treba da ozici moj port i mocicu da imam ADSL. I receno mi je da to traje 3-4 nedelje. Hvala na odgovoru

ja sam cekao 4-5 dana, centrala B. Brdo 254xxxx, provajder Beotel

Usralo te 🙂
Mislim da tu ima neka fora, otprilike svi provajderi imaju neki datum od/do kojeg racunaju potrosnju adsla u smislu ispostaljanja racuna, pa ako je to recimo 1. u mesecu, a tebi se potrefi da ti sve pravno regulisu do 25. ti onda cekas 5 dana, ako podneses zahtev 10. onda cekas 20-ak dana itd.

2 Geom:

Ja sam na Zvezdari, 380xxxx. Od potpisa ugovora mesec dana (početak septembra—peti oktobar). Pre toga još dva meseca za „studiju o izvodljivosti“ jer sam priključak zatražio još 5. jula. Provajder Verat.

Zar nije logicno da za one koji se priljuce u sred mjeseca, postoji mogucnost tarifiranja do kraja obracunskog mjeseca-zadnjeg dana u mjesecu, pa se za naredni period obracunava od prvog do poslednjeg u mjesecu?

Ja sam na centrali Bežanija čekao nešto oko mesec dana da Telekom instalira neophodnu opremu. Kako čujem od drugih ljudi, još sam izgleda imao i sreće, jer Telekom opremu instalira u epizodama i kada im se ćefne, pa su neki čekali i mnogo duže.

Novi Beograd, centrala Bezanija, provajder Eunet, cekao sam cetiri nedelje.
Pozdrav

Centrala Vozdovac (Eunet).
U 26 septembra se prijavio, u 28 septembra uzeo uzeo opremu.
Drug cekao 5 dana ali samo zato sto ga uhvatio vikend.

Centrala Bežanija
Potpisao sam ugovor krajem januara a dobio ADSL prve nedelje maja. Znači čekao sam nešto više od tri meseca.

ganelon je napisao(la):
Centrala Bežanija
Potpisao sam ugovor krajem januara a dobio ADSL prve nedelje maja. Znači čekao sam nešto više od tri meseca.

Pa prve nedelje maja je i pušten ADSL na toj centrali.

hvala svima na odgovorima, evo prosao je jos jedan dan a nemam ADSL

ptt.yu: Potpisao ugovor 7. septembra, i jos uvek nista.
Centrala: 323-####

Poslednja izmena:
stavrik je napisao(la):
Centrala Vozdovac (Eunet).
U 26 septembra se prijavio, u 28 septembra uzeo uzeo opremu.
Drug cekao 5 dana ali samo zato sto ga uhvatio vikend.
Gde si na Vozdovcu i koji ti je pocetni broj tel?

Prijatel na istoj centrali je potpisao ugovor 4 dana pre mene i danas mu je pusten ADSL, valjda ce i meni za 4 dana...

Novi Beograd, Blokovi, Dr Ivana Ribara 011/176.xx.xx
Provajder Beotel, potpisao sam 06.10.2005. (cetvrtak), aktiviran 12.10.2005. (sreda) ...

Znaci 4 radna dana, odnosno 6 dana ukupno...

Prilicno brzo...

Dr Leco je napisao(la):
Novi Beograd, Blokovi, Dr Ivana Ribara 011/176.xx.xx
Provajder Beotel, potpisao sam 06.10.2005. (cetvrtak), aktiviran 12.10.2005. (sreda) ...

Znaci 4 radna dana, odnosno 6 dana ukupno...

Prilicno brzo...

Onda ja kvarim prosek Beotelu...
😉

:crash: 😉

Danas me je sacekalo prijatno iznenadjene, kada sam upalio komp blinkala je lampica, znaci da Telekom radi na mojoj centrali i nadam se da cu vec danas ili sutra imati adsl. Da sumiram 27.09.2005. sam potpiaso ugovor, 17.10.2005 Telekom radi na centrali. Obavesticu vas kada mi je pusten adsl.
Preporuka za modove da ako mogu da ne zatvaraju nego da reimenuju u adsl cekanje, jer mislim da ovo moze da bude koristan za nove adsl-ovce.
pozdrav

Danas me je sacekalo prijatno iznenadjene, kada sam upalio komp blinkala je lampica, znaci da Telekom radi na mojoj centrali i nadam se da cu vec danas ili sutra imati adsl.

Pa ako ti blinka, znaci bre da ti je pusten signal !

Samo pozovi tehnicku podrsku Beotela i kazi im to.
Oni rade do ponoci, tako da to mogu odmah da ti aktiviraju...

Proci ces jedno kratko konektovanje sa njihovim testnim nalogom i to ti je to...

Imas ADSL !

Poslednja izmena:
10 dana yubc 🙂 dunav centrala

Poslednja izmena:
Dr Leco je napisao(la):
Pa ako ti blinka, znaci bre da ti je pusten signal !

Zvao sam ih i rekli su da imaju informaciju da telekom radi na centrali, u poslednjih sat-dva pocela je cas da ima signala cas da nema valjda ce uskoro da se ustali na zelenom... {[{{ ikonica cas je zuta cas zelena ko semafor...}}}}

Poslednja izmena:
Ja sam kod Beotela,cekao sam tacno 3 nedelje.
Ortak cekao samo 1 dan,dakle sve zavisi od Telekoma .

Čitam i mislim se da li mi živimo u istom gradu? Potpisao sam ugovor sa sezamom 7. marta, centrala Karaburma. Trenutno sam prešao na satelitski jer izgleda da Karaburma neće ove godine. :zgran:

Meni istice danas u ponoc 3 nedelje pa mozda bude, ako ne onda sutra.
Telekom 😡

..a sta ja da kazem u NS? Pomirio sam se sa sudbinom da kod nas ni ove godine nece biti nista od ADSL-a. 🙁

jos uvek treperi lampica nikako da spoji konstantno cak ni na 2min, 30tak sec je zelena, pa 30tak ne gori. Da li su ti radovi na centrali od strane Telekoma zaista toliko dugi?????

Nazad
Vrh Dno