Šta je novo?

ADSL,Cable... brzina download-a

Serbianboss

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
660
Pozdrav svima,

evo proslo je skoro pola godine od kako adsl radi kod nas. Zanima me, svi vi koji imate adsl i kablovski ili bilo koji vid brzog interneta, koliko vam brzinom SADA skida. Odnosno da li vam je brzina download-a opala za ovih pola godine ili nije.
Napisite provajder i otprilike koliki vam je download.

Sezampro ADSL 256, uglavnom skida izmedju 22-25 kb/s

pozdrav

SBB, cable, 256Kbit FlatHome, 2000din mesecno bez ikakvih ogranicenja servisa i protoka, ali iza NAT-a (znaci bez realne IP adrese).

Protok je punih 30-32.7KB/s skoro uvek sa dobrih i neopterecenih sajtova. P2P isto ide do 32.7KB/s.

Od mene, svaka preporuka za SBB. Nije naravno bez mana, npr. njihov call centar bi mogao biti bolji ali se popravljaju... U poslednih par meseci otvoren je i forum sa dosta korisnih informacija i feedback korisnika ka SBB-u, http://forum.sbb.co.yu

Ukoliko ne koristite P2P, FlatLight128 za 1000din bez ogranicenja ukupnog protoka i omogucenim HTTP, FTP, Telnet i IRC servisima je prava stvar.

cable ima manji overhead od adsl, zato ti ide punih 30.

ok, da cujemo dalje...

Pa cable ima zagarantovan protok...
Eunet adsl, sve zavisi odakle sikdam fajl, najvise je 32, najmanje oko 16, a najcesce je protok kao Serbianboss-u 22-25

ADSL kod Telekoma, 768/192 download ide preko 90k, za skoro godinu dana pukao samo dvaput od toga jednom bilo najavljeno. SBB 1mbit isto skida 120k, stim što je ranije pucao svaki drugi dan, sada jednom u nedelju dana na pola sata. u svakom slučaju zadovoljan i sa jednim i sa drugim.

ADSL kod Verata

Paket:512

Skida u proseku sa 52, raspon od 45-60k

Pozdrav

Poslednja izmena:
Beotel ADSL ~ 25-27k

Invader je napisao(la):
Pa cable ima zagarantovan protok...
Eunet adsl, sve zavisi odakle sikdam fajl, najvise je 32, najmanje oko 16, a najcesce je protok kao Serbianboss-u 22-25

SBB cable nema bas zagarantovan protok, bar ne ove "jeftine" Home i Light pretplate, samo one skuplje (Business ili pak Prepaid koji nije "flat") ali jos nisam primetio da je guzva kod provajdera tolika da sam zbog toga ogranicen, tako da da dobrih sajtova uvek imam protok od preko 30KB/s i ping od 70-100ms.

Jos jedna dobra stvar je da je izgleda dl:ul odnos 2:1, tj. na FlatHome256 kojeg furam imam 128Kbit/s upload (iako na SBB websajtu pise da je 4:1), jerbo mi UL ide do oko 16KB/s.

Poslednja izmena:
beotel adsl 256/64
kad moze da povuce ide 26-29kb/s

znam i za Verat wireless 256/256 - skida/salje 30-31kbs

ume da se "zaglupi" pogotovo u nekim vecernjim satima (pa ga resetujem i opet sve radi ok) ali sve u svemu ja sam veoma zadovoljan.

Pitanje je kako ce adsl izgledati za jos neko vreme dok se ne napune agregacije pa guzva postane veca. Za sada je veoma doboro

Poslednja izmena:
Beotel 256k

Download preko sajtova ide od 16 do 26kb/s(nikada nisam dostigao teorijski maksimum),a preko P2P se vuce izmedju 2kb/s i 11kb/s.Ako bih mogao da biram izmedju ADSL-a i cable-a,bez imalo razmisljanja bih potegnuo za SBB

Pitanje za ostale Beotelovce:
Trebam li nesto posebno da podesavam za npr. eMule,kada na skoro svim forumima cujem da je prosecan dl veci od mog?

Exodusbgd je napisao(la):
Beotel 256k

Download preko sajtova ide od 16 do 26kb/s(nikada nisam dostigao teorijski maksimum),a preko P2P se vuce izmedju 2kb/s i 11kb/s.Ako bih mogao da biram izmedju ADSL-a i cable-a,bez imalo razmisljanja bih potegnuo za SBB

Pitanje za ostale Beotelovce:
Trebam li nesto posebno da podesavam za npr. eMule,kada na skoro svim forumima cujem da je prosecan dl veci od mog?

Nisam Beotelovac, ali dok ne dobijes bolji (konkretan) odgovor pronjuskaj malo na P2P forumu (imas eMule i eDonkey2000 sekciju), na: http://www.p2pforums.com/index.php

SezamPRO ADSL 256/64 - 27-28KB/s

Poslednja izmena:
Ima li nekog sa Verata?Zanima me kako im radi,posto im je 512k vise nego povoljan(2450din)

ide od 16 do 26kb/s(nikada nisam dostigao teorijski maksimum)
Teoretski maksimum je oko 27.7 kbps.

Verat,ADSL,512k.
6 kompova (5 komsija i ja) izlaze na net preko DLink 504T...ping do googla je oko 75ms...dl je od 45-55kB.Vecih problema nisam imao a UVEK se nesto skida.Poz

sezam 512/128 adsl .... raspon od 48-56 kb/s.

Brzina varira od upload-a servera ili nekoga od koga uzimate podatke
preporucejem samo korisnike od kojih uzimate da budu minum dsl pozeljno T1 i T3
na dc++ download mi je od 22-27kB- Beotel 256

Ma ja kapiram da na DC 50% korisnika vara sa nazivima svoje konekcije.Tako sam bezbroj puta pokusavao da skinem sa T1 i DSL linija,i imali su gomilu slobodnih slotova,a veza se vukla na par kb/s.

ADSL; Sezam; paket 256/64
U ogromnoj vecini slucajeva DL je 26-27K

Sa manje zagusenih servera naravno da je download veci. U globalu preko torenta moze da se skine dnevno oko 1.7 GB ili oko 70Mb na sat plus, minus 5Mb, sto i nije lose u poredjenju sa dial up-om, :wc: ali je losije nego na kablu 256. 🙁 Btw, provajder je Beotel i paket 256/64.

download.png

Exodusbgd je napisao(la):
Ma ja kapiram da na DC 50% korisnika vara sa nazivima svoje konekcije.Tako sam bezbroj puta pokusavao da skinem sa T1 i DSL linija,i imali su gomilu slobodnih slotova,a veza se vukla na par kb/s.

Ne varaju. Sve zavisi od linka ka useru od koga skidas, tj. od protoka na citavoj ruti do njega (dovoljno je samo jedno usko grlo da ti se drasticno uspori DL). Drugim recima, nije isto kada downloadujes od nekog iz npr. Beca i nekog iz Poljske, da ne spominjem Australiju.

iskreno sto ne bi varali. Ko zna koliko ljudi vara. Tacno je da je bolje skidati od ljudi koji imaju brze konekcije, ali da ih zaista imaju. Mada i od jednog koji je imao modem islo mi je dosta brzo 18 kb/s(ako je uopste imao modem).

256kb Sezam... uglavnom od 23-27 KB/s

Sto se tice DC++ koliko sam ja primetio svaki drugi T1(3) je laznjak ili ogranicava upload. U svakom slucaju nakacite se na dobar hub gde ima dosta ljudi (najbolje da upadnete na neki elite gde je minimum share 100 GB i tu nema sta nema).

ja najvise koristim limewire jer mi ubedljivo najbrze skida, jednom mi je cak i skidao 30 kb/s, ali samo jednom, uglavnom skida 25. Od skoro koristim dc i tu su mi brzine eazlicite. Najvise mi je preko dc skidao 23 kb/s, ali uglavnom mi skida oko 20/21 kb/s

Ono što ja ne uspevam da objasnim su različite brzine torrenta... Neki idu maksimalnom brzinom, a neki se jedva vuku 2-3 kB/s. Reč je o torentima koji imaju priličan broj onih koji šeruju i koji se, na prvi pogled, međusobno bitno ne razlikuju.

wiz011 je napisao(la):
Ono što ja ne uspevam da objasnim su različite brzine torrenta... Neki idu maksimalnom brzinom, a neki se jedva vuku 2-3 kB/s. Reč je o torentima koji imaju priličan broj onih koji šeruju i koji se, na prvi pogled, međusobno bitno ne razlikuju.

Isto zapazanje, jos nisam provalio u cemu je stos...

Nazad
Vrh Dno