Šta je novo?

ADSL @ Beotel + p2p = problem :(

Sylvester

Čuven
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
620
U sustini problem izgleda ovako: Kad uvece ostavim da radi p2p (Shareaza - saobracaj limitiran na 20kB/sec / 3kB/sec) ujutro kad ustanem ni jednu jedinu web stranicu ne mogu da otvorim, kao da uopste nemam net, jedino p2p radi k'o zmaj! Sa IRC-em se desava sledece:

[06:29.29] * Disconnected

i nikakva poruka vise, nakon cega ni na jedan IRC server ne mogu da se nakacim... Cim iskljucim Shareazu (isto je i sa drugim p2p/torrent programima - recimo BitComet) sve radi najnormalnije. Upload sam probao da ogranicim i na 1kB/sec, download ionako ne ide vise od 10... Does anyone know where is the f***ing problem? :mad: :wall:

P.S. Koristim ADSL ruter sa Conexant cipsetom, port forwarding je korektno uradjen, paket 256/64 kbps, ISP BeotelNet

Pa zagusi ti se link. Iako si ogranicavanjem protoka pokusao da teorijski ostavis malo prostora za surfovanje i ostale manje vazne poslove od p2p-a, praksa je izgleda drugacija. Najbolje bi bilo da nabavis neku aplikaciju tipa cFos speed, koja vrsi profilisanje zauzeca linka od strane najpopularnijih aplikacija. Doduse, cFos nije besplatan.

Hvala na ekstra brzom odgovoru ;)
Probacu cFos pa cu javiti da li sam resio problem (trenutno koristim Net Limiter)

Pogledaj koliko ti je konekcija otvoreno. Net Limiter + neki p2p programi = mnogo otvorenih konekcija. Možda je ispucao maximum za ruter.

Marko37 je napisao(la):
Pogledaj koliko ti je konekcija otvoreno. Net Limiter + neki p2p programi = mnogo otvorenih konekcija. Možda je ispucao maximum za ruter.
Slazem se sa ovim. P2P programi znaju dosta da izjedu broj konekcija, koje su uglavnom ogranicene

E instalirao sam cFosSpeed ali ne moze da radi traffic shaping jer mi ne radi tracert zbog rutera :( Namestio sam ruter da radi u bridge rezimu - tracert onda radi ali mi veza puca na par minuta :mad: U Shareazi nije jasno definisano gde se nalazi opcija za ogranicavanje broja konekcija, tako ni to nisam uspeo :bottle:

Help please? :S:

Ja sam takodje na beotel adsl( ali mali plavi sagem modem). Imao sam slicnih problema sa shareazom i batalio sam je. Koristim emule i winmx. Kada rade paralelno bude i oko 100 mb po satu. Kada mi treba surf samo smanjim broj konekcija u emule ili maksimalni upload i u vecini slucajeva bude u redu. Inace u emule mi je upload ogranicen na 4 kb/s jer sve preko toga zaglupljuje vezu.
Centrala Dunava 768xxx

Ljudi resio sam problem prelaskom na torrent klijent Azureus, ogranicio upload na 4 kB/sec i (za sad) sve radi OK :banana: ! Hvala svima na pomoci ;)

to nema veze sa beotelom, ni sa protokom koji vuce, nego bas sa brojem konekcija. ogranici ih na max 100 ili jos bolje 50. takodje ogranici upload jer je 5kb/s maksimum (za adsl 256/64) i ako se to napuni nema sanse da prodje neki paket van p2p. dakle smanjuj upload dok ti sve ne proradi kako treba.
pustanje vise p2p programa u isto vreme je potpuni overkill linije i hard diska.
ako ti je bitno da imas vise mreza probaj mldonkey. nije najjednostavniji za podesavanje ali podrzava dosta mreza (donkey, bittorrent, fasttrack, gnutellu).
dodatna opcija ti je da stavis jedan linux servercic koji ce da daje prioritet saobracaju na portu 80 + da pogoni gorenavedeni mldonkey + da izigrava firewall (za ovo je dovoljan P1 na 133MHz, ja na tome vozim).

Pod neki p2p programi mislio sam pre svega na Azureus (mada su i drugi takođe problematični). :D
Uzmi bolje utorrent, ili makar isključi DHT.

kad se normalno logujes na Beotel dobijes dinamicku IP adresu. To ce da ti pravi probleme sa P2P...Emule, Rapidshare....itd.

ti se verovatno logujes sa username@beotel

probaj username/ip@beotel - tako dobijes staticku ip adresu i sve ide ko podmazano. Malo si izlozeniji virusima nego onako ali koristi zastitu :))

uzivaj

xaver, malo si pomeshao public i private sa dinamichkom i statichnom no dobro...
on u svakom sluchaju ima dinamichku adresu...

Da ne otvaram novu temu. i ja sam na Beotelovom adslu i imam gadan problem sa zakljucanim portovima koje e mule trazi. nema sanse da ih otkljucam, tj otkljucam ih ja u win-u ali izgleda da Beotel te portove drzi zakljucanim :(? sto rezultuje low id-jem. Zakljucani su prtovi za tcp 4662 i za udp 4672. Ideje, saveti, predlozi dobrodosli. Bit comet kao i chat programi bez problema rade. Komp je 24 sata online :), 7 dana u nedelji.

Poslednja izmena:
@Minja
Probaj ovo tcp 4661 i udp 4672, upload limit 4 kbs download 16 kbs max connections 100 (ako hoces da istovremeno da surfujes smanjis na 50). Meni radi bez problema. Tenutna statistika runtime 2d 1h download 1.83 gb upload 632 mb. Naravno kod konektovanja username/ip@beotel. Otvori u xp sp2 firewallu pomocu Emula.
P.S. ADSL mini 256/64 Ako imas veci paket povecaj dva ili tri puta

Poslednja izmena:
moze da se loguje 300 puta sa /ip, ako ima router koji radi NAT :)

da li je to slucaj?

Ljudi, logujete se kao Vas_username/ip@beotel i nista zivo se ne filtrira - to je sigurno, licno sam proveravao.

Sale99 je napisao(la):
da li je to slucaj?
Jok

Ljudi ja i dalje imam problem pucanja svega zivog kad mi radi bilo kakav p2p, s' tim sto sam sad siguran da je u pitanju prevelik broj konekcija koji ne znam kako da ogranicim! Help?

Prvo ograniči unutar samih programa. Što se torrent klijenata tiče, pored globalnog limita broja konekcija i pojedinačnog limita, odradi i gašenje DHTa, mož i rizolvovanje IPjeva pirova (kakva rečenica :) ), ali pre svega izbegavaj Java programe (Azureus, Limewire), osim ako nisi tu da ih s vremena na vreme ugasiš.

@chmi: hvala, probacu.
Fora sa username/ip@beotel izgleda radi :). Zaista ide nesto zivlje download. Sta se zaobilazi ovako btw? Neki njihov antivirus filter ili sta?
edit: upravo probao emule sa logovanim username/ip@beotel. TCP i UDP su otkljucani, fercera samo tako:). Hvala momci!

Poslednja izmena:
Logovanjem kao username/ip@beotel dobijas adresu iz javnog opsega. Bez tog /ip dobijas adresu iz privatnog opsega i nalazis se iza NAT-a koji ne radi port forwarding.

Sylvester je napisao(la):
Logovanjem kao username/ip@beotel dobijas adresu iz javnog opsega. Bez tog /ip dobijas adresu iz privatnog opsega i nalazis se iza NAT-a koji ne radi port forwarding.

Sad mi nije jasno šta se dešava kod verata.Ja imam problema već 10 dana ko manijak sto puta sam sve promenio i ne funkcioniše.

Forwardovao sam port 21 za FTP 100 puta i nisam uspio jednostavno ova funkcija u ruteru ne radi čak sam probao i sa DMZ ni to ne ide dali neko ima ideju kako da se ovo reši

DAnas sam zvao teh.podršku Verata oni garantuju da je moguć port forwarding iza NAT-a.

Nazad
Vrh Dno