Šta je novo?

ADSL Beotel - centrala Konjarnik

Noir

Čuven
Učlanjen(a)
29.10.2002
Poena
601
Pozdrav svima,

imam pitanje a tiče se problema koje već skoro nedelju dana imam sa Beotel ADSL vezom (512/128) na centrali Konjarnik. Naime, od prošle srede (bar sam od tada primetio i počeo da pratim) u vremenu od 09 do 17h dl bandwidth mi je bio više nego prepolovljen, išao je oko 21Kb/s, a od 17h se stvar popravljala i imao sam pun protok tokom noći, i sve do opet 09h kada se situacija pogorša. Ista situacija i za vikend. E sad, na Beotel sajtu nikakve informacije o radovima, i mislio sam da telekom nešto petlja pa sam čekao ponedeljak u nadi da će se stvari, jel', srediti. Ali avaj, ponedeljak (juče) prepodne još gore, dl brzina varira žestoko između 8-16-21 Kb/s, pa opet ispočetka. Povučem sa Beotela neki fajl (iz njihove download sekcije) brzina 16 Kb/s. Zovem tehničku podršku, kažu imali su pritužbe sa centrale Konjarnik, daće nalog da se ispita. OK, u redu ispitaće slučaj, ali računam prošle nedelje je od 17h bilo u redu pa sačekam, ali jok. Od juče katastrofa ceo dan i noć. Danas (utorak) ista situacija, zovem ponovo javlja se drugi tip kaže gledao je statistike, jeste ima problema, instalirali su neku novu opremu i očekuju da će sve srediti za 7-10 dana. S obzirom da ja problem imam već 7 dana to ispada malo duže testiranje tj usklađivanje opreme, a ako se ja pitam preterano dug rok.
Sorry na malo dužem tekstu, hteo sam samo da pitam ima li ovde korisnika sa pomenute centrale, sa sličnim problemima u vezi ADSL-a?

Ja sam na toj centrali, samo Sezam, i nikakvih problema poslednjih dana nisam imao. Uvek kada vucem sa nekog boljeg servera prenos je izmedju 54 i 56KB/s

Poslednja izmena:
@Noir

Imam isti problem kao i ti, zadnjih par dana net radi ocajno u periodu od 12-17h, a zadnja 2 dana ne radi maltene nikako, tj. protok, ako ga uopste ima, je par kilobajta. Inace ISP je Beotel, a centrala Zvezdara, paket 256k. Ne znam sta se desava, ali i ako sutra bude ovako ocajno, zvacu ih da vidim o cemu se radi.

Poz

Puki je napisao(la):
ISP je Beotel, a centrala Zvezdara, paket 256k

Ja sam na Zvezdari BeoTel.Net 256/64 flat i radi savrseno bez greske cak je jos bolje nego pre povecala se brzina za vreme "down" spica za oko 1kbps bila je oko 24kbps sada je oko 25kbps, a pre dva meseca je isao oko 21kbps inace van "down" spica brzina je oko 27kbps sto je prakticni maximum, a nekad i skodi do 29. Upload je konstantan oko 9kbps.

Poslednja izmena:
Centrala Zvezdara ,Beotel 256/64 jedino me juce zezao oko 22 h i oko 2 h.
Konektovao se ali nije bilo protoka,i to je trajalo oba puta po pola sata .
Inace download ide oko 25~27 KB/s .

Puki je napisao(la):
@Noir

Imam isti problem kao i ti, zadnjih par dana net radi ocajno u periodu od 12-17h, a zadnja 2 dana ne radi maltene nikako, tj. protok, ako ga uopste ima, je par kilobajta. Inace ISP je Beotel, a centrala Zvezdara, paket 256k. Ne znam sta se desava, ali i ako sutra bude ovako ocajno, zvacu ih da vidim o cemu se radi.

Poz

Sve isto kao i kod tebe(ama u dlaku)...
Jedino sto danas poslepodne(tj. juce :) ) se popravila situacija i sve je ok :).Valjda ce biti tako i ubuduce.Beotelova teh. podrska se pokazala uzasno ,posle drugog poziva(kada su rekli da nije bilo prituzbi-znaci lazu:smack: ) vise nisu ni podizali slusalicu,a ja uopste nisam mogao cak ni da se konektujem pola dana.
"Nuff said

Ja sam na Sezamu preko centrale Konjarnik i kod mene nije bilo nikakvih problema.

Evo danas radi, da kucnem u drvo, ok, a i juce kasno popodne se popravila situacija. Nesta cackaju mozda na centrali, ali sta, ne znam.

Poz

Eh baksuz, tek sto sam pomislio da sve radi ok, ono opet poce da zeza, protok jedva da ga ima, uzas :mad:

DAnas su opet bili veliki problemi,net nikako nije isao.A kada kao krene i pustim DC++ odmah se zabaguje i opet isto... :mad:

Zovi Beotel, jer ja sam na istoj toj centrali samo kod Sezama do sada skinuo preko 3.3GB i to preko emule-a.

Sto znaci to je do njih, a ne do cackanja na cantrali. (barem ja tako mislim, jer bi u protivnom i ostalima se isto desilo)

Izgleda da cu da kazem baj baj Beotel adsl-u...Prekidi su cesti,dok u isto vreme ljudi na istoj centrali ali kod drugih provajdera normalno koriste adsl.Bilo je dosta sa moje strane.Dva meseca sa prekidima u radu(po nekad i vise dana u nizu).Razumem ja telekom prcka nesto po centrali,ali kako to da drugi provajderi normalno funkcionisu(neobee ne racunam :) )a beotel stalno ima neke izgovore.DoviDzenja :d

Edit:

PTT here I come

Poslednja izmena:
Posle informisanja oko prelaska na drugog provajdera(tj poteskoca oko prelaska) a imajuci u vidu i "popust za studente" resih da odlozim tu avanturu.Ali,avaj, "kvalitet" konekcije je bio na nuli ovih dana(preciznije od 20.03 do danas).
Beotelova teh. podrska se ne javlja ili ako se javi ,pocasti me pitanjima za budalu(firewall,AV,spyware,modem se zaglupeo itd.).Posle mog insistiranja da je racunar u redu i da je nemoguce da na momente radi dobro(to je uglavnom posle mog pozivanja teh. podrske,ljudi mi znaju cak i ime i prezime),oni kazu sacekajte pola sata ili sat,sredice se ,telekom radi nesto.
Moje pitanje je sta to telekom radi u 20h nocu i kako to da kod drugih provajdera na istoj centrali internet radi mnoogo bolje(sezam,ptt...),samo kod beotela je uvek telekom kriv.
My patience is wearing thin.

Meni ADSL radi totalno ok (centrala Konjarnik, ISP BeotelNet)... Koji modem imas? Ja sam imao problema sa nekim krs USB modemom pa sam iskukao ruter nekako :)

Poslednja izmena:
Imam Sagem 800,usb.Mislim da nije do modema.Koje su opcije za zamenu i koliko se placa(ako se placa)?

Poz

Evo da javim da se situacija normalizovala i vec 15ak sati vucem sa 24KB/s u proseku.Daj Boze da potraje.Dodje mi da ih pozovem i kazem:" Ne dirajte nista,sve odlicno radi!" :d

Super! :)
Ako veza opet pocne da ti blentavi cimaj ih da ti daju ruter da probas jer mislis da je do modema i dobices ga za dz :) Inace mislim da se placa jednokratno 1000 dindzi!

Hvala Sylvester,ako krene da brljavi "zahtevacu" zamenu :).
Moguce da i modem(ovaj Sagem) nije najsrecije resenje,ali radio je ok sve do 20.03.(moj rodjendan,kakva ironija :d).Posle tog datuma,sve je pobrljavilo.

Pozdrav i hvala:)

Problemi su se nazalost nastavili.Simptomi su isti kao sto sam ranije opisao.
Opremu sam zamenio,pa to otpada kao i moj racunar(koji je u savrsenom stanju).Evo ovo kucam na dialup-u.
Teh. podrska kaze da nije do njih vec do centrale i svaki put kad ih pozovem kazu da sacekam do sutra pa ako ne bude promene zvace centralu.Naravno problem se desava vrlo cesto,pa konekcija ne funkcionise u proseku veci deo dana,a ako se i konektujem protok je ocajan(od par bita pa do max 2KB u prekidima)
Zaista vise nisam pametan sta da mislim o Beotelu i/ili Telekomu.Vise nije smesno :smash: .Za 1800 din mesecno ipak zahtevam pristojnu uslugu,a ne ovo sto se desava.

Ma i kod mene u dlaku ista stvar vec nedeljama (centrala Zvezdara, Beotel, 512k), samo sto postaje sve gore i gore. Zadnja 3-4 dana net ne radi po ceo dan, tek uvece ume da proradi, ali i tad protok dosta varira, a preko dana ga dema uopste. Danas je bio vrhunac, od ujutru pa do ponoci nije radio. :mad: Inace zvao sam u utorak teh. podrsku i objasnio im o cemu se radi i da to traje vec nekih mesec dana i da postaje sve gore i gore, a lik mi rece da mu se javilo jos par ljudi sa iste centrale i koji imaju iste probleme kao i ja, te da je najverovatnije DSLAM ploca na kojoj sam ja i ti ostali nesrecnici, na izdisaju te da zato radi lose net, a oni su kao zvali par puta telekom i obavestili su ih da postoji problem i da to vise ne zavisi od njih te da budem strpljiv :mad: dok se telekom ne smiluje(a to traje vec mesec dana), a do tad cu i dalje placati 2900 kinti za net koji mogu da koristim samo par sati u toku noci. :mad: Jednostavno ne znam sta da radim.

Poz

@ivanboo2003, @Puki
Evo da se pridruzim u prituzbama.Nazalost i kod mene krenulo da zeza.
Centrala Zvezdara, Beotel 256/64.Prvi simptomi se pojavili krajem marta
a zadnjih nedelju dana uzas.Znaci, normalno se konektujem ali nema protoka
tj. nijednu stranu ne mogu da otvorim, a download ne postoji.Danas od 3 popodne
pa do ponoci nije radilo, juce slicno samo kraci interval.Pricao sam sa dva ortaka
koji su kod Beotela ali na drugim centralama i sve im radi normalno.Inace kada mi
radi download ide odlicno - sada sam skidao nesto i picilo je oko 27KB/s.
Mislim da je stvarno u pitanju centrala i da Beotel nije kriv.Ako ima neko nekog u
Telekomu bilo bi lepo da se raspita malo.

I ja imam par ortaka koji su na Beotelu i na razlicitim centralama, i njima sve radi ok, ali ovde na Zvezdari nesta zeza, do centrale je ocigledno, ali problem je sto to traje vec neko vreme a nema ni nagovestaja da ce biti bolje, cak sta vise iz dana u dan je sve gore. :mad: A ko zna kad ce se Telekom smilovati.

Poz

Eh ljudi,bash nemamo srece.Sta da radimo...Jedino nam ostaje da cekamo da poprave.I kod mene proradi na momente,pa opet "zamre".Bash bezveze :S:

Pozdrav

Evo i mene: Beotel flat 256/64 Zvezdara u posledje vreme je ocajno stanje narucito od 14h do 16h (valjda tada rucaju pa i povedu adsl na rucak), ali je juce ceo dan tj. od 13h do 15.30h i od 18h do 23h bila prava katastrofa download iz Opera preko httpa je isao neverovatnom brzinom od 0.1kbps uz to nisam nista drugo radio, a surf jedino da sam uzeo dasku pa surfovao u kadi.

Evo pre jedno 20tak min sam se logovao i radi odlicno.

Stanje isto,tj. ocajno.Ne mogu ni da se ulogujem :S:
Ni sam ne znam koliko sam ih puta zvao,ali nista se nije promenilo...

au... a mene teraju da uzmem ADSL preko beotela (inace Mirijevska centrala, frishko enableovan ADSL)

Poslednji info: ponovo sam zvao Beotel i kazu mi da im je Telekom odgovorio da imaju problema i da ce "u sto skorije vreme biti otklonjeni"(covek iz beotela mi rece od ponedeljka da ocekujemo normalizaciju).
Znaci do ponedeljka ce nam adsl biti misaona imenica(daj Boze da je samo do ponedeljka).Ponekad ja ne mogu da shvatim kako "firma" kao Telekom uopste fukncionise,tj. kako nam uopste radi i fixna telefonija:S:
Njihova sreca da su moderne centrale skroz automatizovane pa je cak i pozeljno da "strucnjaci" ne pipaju nista,osim bash ako ne moraju.

Poslednja izmena:
Evo ja sam se logovao preko Beotelovog 042 110 110 broja sa userom i passom kao za ADSL i poslao sam im mail sa zahtevom dok se ne otkloni problem da mi omoguce dail-up flat besplatno. Inace posle prvog maila su mi rekli da Telekom nesto "cacka" na centrali. Inace bih voleo da mi se pridruzite u zahtevu na njihovom forumu da bi ih "pogurali". LINK za temu sa mojom porukom.

Poslednja izmena:
Slazem se Geom sa tobom,ali za taj besplatan dialup cemo malo da sacekamo :p

Nazad
Vrh Dno