Šta je novo?

ADSL 4 + IPtv = Telekom

@Pablo

Čoveče jel ti stanuješ u tel. centrali pa imaš takav strahovit Attainable speed ? :D

Btw slika na IPTVu je bolja od analogne SBB televizije i to drastično . Nisam video kakva je D3 ali od onog što sam video na IPTVu bolje i ne treba (moža samo HD kanale da puste) .

@Pablo

Čoveče jel ti stanuješ u tel. centrali pa imaš takav strahovit Attainable speed ? :D

Ima nekih 300-400 m od poshte ako se gleda ulicama kojim idu kablovi. A i ADSL smo dobili samo u augustu proshle godine ( tuga - selo u Vojvodini sa 7k stanovnika na samo 24km od NS-a a ADSL smo cekali godinama :wall: ) pa cenim da je nova centrala pa mozda zbog toga mogu da postignem skoro pa 28mpbs :)

Btw slika na IPTVu je bolja od analogne SBB televizije i to drastično . Nisam video kakva je D3 ali od onog što sam video na IPTVu bolje i ne treba (moža samo HD kanale da puste) .

Pa sad neznam kakva je analogna SBB ali sad kad sam STB spojio samo sa antenskim kablom slika nije nishta bolja od analogne Sat-Trakt kablovkse televizije...

Jel moguce da je slika losha samo zato shto sam spojio STB sa antenskim kablom ?

Mozda nisi dobro krimpovao kabl ili zavrnuo. Meni nema razlike, bilo da je Scart, bilo da je antena. Spojio sam scart sa tv karticom, a obican antenski sa TV (posto mi je scart na TV-u zauzet sa DVB-T hrvatskim kanalima, bem li ga kad imam samo jedan skart), ali stvarno se ne vidi razlika. Mozda za nekog sa super vidom. :D

Meni se ovo čini kao OK ponuda, na stranu šta je Telekom smislio i zašto ovo rade, iz ugla nas krajnjih korisnika gledano dobijamo više za nešto manje para.

Ovo svakako nisu skupi paketi pa da mogu da nas preveslaju za neku veliku cifru, Click 1 + osnovni IPTV paket, okreni obrni jeftinije od toga neće biti u naredne 2 godine, bar ne naručito. Verovatno će kasnije biti sličnih/istih/boljih promocija, ali ne možeš sve uzeti. :)

Ostaje samo da se vide neke pojedinosti:
- Ako puste HD kanale, da li ćemo moći da zamenimo STB-ove za one koji imaju HDMI out ili ćemo ostati zaglavljeni naredne dve godine na SD kanalima.
- Te sitnice oko aktiviranja/deaktiviranja dodatnih paketa, kako će tarifirati i lupati packe neupućenima.

Pre godinu dana sam potpisao novi ugovor na 12 meseci koji mi ističe sledećeg meseca, uzeo sam tada 3 pretplate za dž, a ništa se u međuvremenu promenilo nije, dakle prošao sam jeftinije za te 3 pretplate. Sad malo jeste problem što je ovo na 24 meseca, ali s obzirom da je ovo Srbija i da se stvari sa novim tehnologijama odvijaju veooooma sporo, nešto mi se čini da će potpisivanje još jednog ugovora biti OK odluka (naravno ako ne ukinu ovo akciju pre 31. dec jer planiram da podnesem zahtev tek ~1 mesec dana).

Što se SBB-a tiče, stanujem trenutno u kući i za uvođenje mi traže 9k dinara. :) Rekao sam im da od toga nema ništa, da mogu da me pozovu i ljubazno zamole da mi besplatno uvedu priključak i kao novom korisniku ponude 2-3 pretplate gratis, onda možemo da pričamo. Na stranu to što su 100 puta neažurniji od Telekoma. Meni nisu bite neke lude brzine, bitnija mi je pouzdanost linije, a ADSL koristim maltene od samog pojavljivanja ADSLa kod nas, i za period od nekoliko godina nisam imao prekide duže od par sati (sve zajedno). Možda je i bilo nešto pa da sam zaboravio, ali čim sam zaboravio nije bilo ništa preterano ozbiljno. :) Sa druge strane, u kratkom periodu korišćenja SBBa, dok sam živeo u zgradi u kojoj je sve već bilo uvedeno, sam više dana bio bez net-a, nego što je net radio. Možda je ipak sve stvar sreće, ali ne menja mi se kombinacija koja mi trenutno završava posao. :)

Poslednja izmena:
Ostaje samo da se vide neke pojedinosti:
- Ako puste HD kanale, da li ćemo moći da zamenimo STB-ove za one koji imaju HDMI out ili ćemo ostati zaglavljeni naredne dve godine na SD kanalima.
- Te sitnice oko aktiviranja/deaktiviranja dodatnih paketa, kako će tarifirati i lupati packe neupućenima.

Pre nekoliko dana me je nazvala jedna službenica Telekoma po osnovu pitanja na koje mi nije odgovoreno a koje sam im nekoliko dana ranije poslao na mail. Tačnije, delimično mi je odgovoreno. Pitanje je bilo baš u vezi aktivacije dodatnih paketa - šta se dešava sa onima koji su se prijavili za iptv+click 4 promociju a aktivirali su neki od paketa koji nije u promociji. Službenica koja me je nazvala (iskreno nisam očekivao da će me nazvati bilo ko iz Telekoma da bi mi odgovorio na pitanje - ipak je ovo zemlja Srbija) rekla mi je da se sa tim korisnicima neće destiti ništa tj. da neće izgubiti pravo na promociju. Čak šta više, ne moraju deaktivirati dodatne pakete ako su im potrebni - platiće onaj dinar plus cenu tih dodatnih paketa. To mi je više puta ponovila. Ako, na primer, neko aktivira Fun paket platiće na kraju obračunskog perioda 1 dinar + 150 dinara koliko košta Fun paket. E sad...računi za prethodni mesec bi trebalo da stignu narednih dana tako da ćemo videti da li je to tako kao što mi je službenica rekla ili nije...

Uh .... ako krenem da citam sve osedecu ..... da zamolim nekog da me prosvetli ....

Placam 2mb 2000 i kusur dinara vec 100 godina.... jel sve ovo znaci da novi korisnici imaju duplo brzi net i jos i TV za duplo manje para?

Jel to znaci da cu i dalje da placam ovoliko za 2mb ili ce se setiti da smanje racun .....

2 godine imaš net 4Mbit po ceni jednog, tj. za 1208 din + PDV
od te 2 godine, prvih godinu dana ti je IPTV džabe, drugih godinu dana ga plaćaš 699din + PDV

Kad istekne ugovor, posle 24 meseca, možeš da otkažeš IPTV, možeš da ga zadržiš, a net po volji u zavinosti od ponude tada kada ti istekne ugovor.

Poslednja izmena:
Hvala Marko .... ali zapravo sam hteo da znam sta mi prastari korisnici da radimo ..... hoce li biti neke casti i pojeftinjenja i za nas ili ko nas *****

Uopste mi nije jasna ta finta u Srpskom biznisu ..... "vi stari pretplatnici Vas cemo i dalje da deremo"

Važi i za nas stare korisnike, samo odeš u kor. servis, zatražiš ovo na dve godine, ako ti odgovara naravno, posle par dana te pozovu da preuzmeš novu opremu (STB i eventualno wireless ruter) i to je to, dobijaš ove pogodnosti.

Takođe kao prastari korisnik, planiram da potpišem (novi) ugovor i uzmem ovo, a da li će biti kasnije još nekih promocija, hebem li ga, može lako da se desi i da ne bude kad utope Telekom. :)

Poslednja izmena:
Kako li ce to da radi kad ljudi muku muce sa pikselizacijom i na ovim SD kanalima :trust:

Dobio sam racun za prethodni mesec,ne razumem sta mi racunaju pod stavkom pretplata za posebne usluge a koja iznosi 349din..
Da li je neko upoznat sta je to?

Pozzz dobri ljudi
Uveo sam juce IPTV i imam ADSL Click 4 paket.
Sve sljaka savrseno nego me muci jedan problem..
Hocu da spojim STB uredjaj i AV risiver. Na STB imam SPDIF izlaz a na AV risiveru imam opticki ulaz (OPT).Zanima me da li je moguce ovako spojiti ova dva uredjaja?I da li neko zna gde ima ( i da li postoji) ovakav kabel?
Znaci trazim SPDIF na OPT
Hvala

Pozzz dobri ljudi
Uveo sam juce IPTV i imam ADSL Click 4 paket.
Sve sljaka savrseno nego me muci jedan problem..
Hocu da spojim STB uredjaj i AV risiver. Na STB imam SPDIF izlaz a na AV risiveru imam opticki ulaz (OPT).Zanima me da li je moguce ovako spojiti ova dva uredjaja?I da li neko zna gde ima ( i da li postoji) ovakav kabel?
Znaci trazim SPDIF na OPT
Hvala
ne moze obican kablic vec ti treba konverter iz coaxial u toslink.
medjutim nije to mnogo skupo.

serviseri...

Ja sam presao na ovaj paket,ali umesto 4 imam kilavi 1 Mb/s,a IPTV radi savrseno, pricao sam sa 16 operatera iz podrske i dolazili i ne znaju sto nemam 4Mb/s . Stvarno su shabani...

Ja sam presao na ovaj paket,ali umesto 4 imam kilavi 1 Mb/s,a IPTV radi savrseno, pricao sam sa 16 operatera iz podrske i dolazili i ne znaju sto nemam 4Mb/s . Stvarno su shabani...

Mogu da budu samo dva razloga

1. Zaglavljen ti je SpeedUP pa treba da se javi "službi za SpeedUP" da te "pušte" = 99% da je to

2. port ti nije otvoren na dovoljnu brzinu pa ti IPTV "davi" internet (ugasi IPTV= iščupaj kabel iz rutera za IPTV pa probaj)

PS koliko sam primetio Telekom ima 2 IPTV "profila" za brzinu porta 7999/9999 kbita. Sa 7999kbit portom ne možeš da dobiješ punih 4mbit interneta dok ne ugasiš STB... (AminoNET 125)

evo koristim vec neko vreme IPTV + 4 mb internet. Sve radi savrseno,nema nikakve pikselizacije slike,net radi super,ping mi bude 15-20(zavisi sta radim i sta pingujem). Jednom sam zvao podrsku,i imam jako dobro iskustvo sa njima. Jeste da sam dugo cekao da se jave,ali kad se javio covek,sve je ucinio da mi pomogne,i kad nije mogao,javio je tehnickoj podrsci da mi dodju na kucu(sto nije bilo potrebno,zato sto mi je nekim cudom pukao lan kabal od IPTV-a).

Sve u svemu,za sada je sve OK.

Vidim da se IPTV popravio dosta od svog pocetka ,da se uvode nove opcije poput gledanja na 2 TVa , pocinju od 15.11 i HD kanali , pa me zanima jel vredi prelaziti sa Ikoma na aktulenu Telekom ponudu Adsl 4mbita po ceni 1mbita + 1god dzabe IPTV ?

Dugo nisam pratio ove teme,a danas sam iscitao MAxin teskt na Benchu ali tamo nema odgovora na moje pitanje.

Hvala unapred

@ Sveki ako ti sta znaci ja sam bio na IKOM-u sa kojim nisam imao problema a slika je bila dobra i presao na IPTV i naravno nisam pozalio, jos bolja slika, zvuk neuporedivo bolji i brzi net da nezaboravim
Jedina stvar koja mi nedostaje na IPTV su kanali kao sto je explorer, history i hrt2 drugo nista...

Pitanje za one koji su potpisali ugovor i uzeli click 4 + iptv.
Kako se u ugovoru vodi ova promocija ?
Kao ADSL paket 3 - Click 4+IPTV ? (napisano na početku ugovora) .

@Yellow Pinky

Kod mene se isto tako vodi, odnosno piše na početku ugovora.

Juče sam dobio račun i mogu da potvrdim da mi nisu naplatili punu cenu za IPTV iako sam imao aktiviran Fun paket nekih desetak dana u Oktobru, čak mi nisu naplatili ni gledanja Fun paketa. Jedino što mi je naplaćeno je 120din za posebnu uslugu "snimanje sadržaja" koju ja nisam uopšte aktivirao ali sam morao da zovem i da je otkažem, u principu bezobrazno od strane Telekoma ali je mala cifra u pitanju da bih se jurio sa njima zbog toga. U mom slučaju dakle nisam izgubio pravo na promociju aktivirajući još neki paket van pomenute promocije, kakva je situacija kod ostalih korisnika?

Hvala Boki78 .

Čisto da proverim da nisu pogrešili nešto pa da me bi iznenadili sa računom za click 4 + iptv :) .

Potvrđujem da je, što se računa tiče, sve ok. Nije mi naplaćeno otkazivanje Fun paketa kao ni korišćenje istog u trajanju od jednog dana.. Sve je onako kako i treba da bude.

Jel ima nekog da se skoro prijavio za akciju 4MB + IPTV a da je dobio ove nove STBove koji podrzavaju HD kanale i imaju HDMI izlaz za povezivanje sa Tvom?

Koliko se inace ceka u Bgu za realizaciju od danas podnosenja do realizacije i da li se u isto vreme dobije i adsl i IPTV ili prvo realizuju ADSL pa posle IPTV?

Jel ima nekog da se skoro prijavio za akciju 4MB + IPTV a da je dobio ove nove STBove koji podrzavaju HD kanale i imaju HDMI izlaz za povezivanje sa Tvom?

Ako su konačno počeli da isporučuju STB sa digitalnim izlazima da se prekrstim. Najzad malo smisla u celoj priči oko digitalne televizije i HD kanala.

Koliko se inace ceka u Bgu za realizaciju od danas podnosenja do realizacije i da li se u isto vreme dobije i adsl i IPTV ili prvo realizuju ADSL pa posle IPTV?
I mene ovo zanima :).Razmisljam da predjem sa Beotela (2Mbit) na Telekom sa ovom akcijom,ali malo me plasi da ne ostanem bez porta u centrali jer je ranije bilo tih prica sa Beotel-om i nevalidnim MIK-ovima...

I mene ovo zanima :).Razmisljam da predjem sa Beotela (2Mbit) na Telekom sa ovom akcijom,ali malo me plasi da ne ostanem bez porta u centrali jer je ranije bilo tih prica sa Beotel-om i nevalidnim MIK-ovima...

Ne znam dal moze da se upadne u akciju Telekoma prebacivanjem MIK-a , jer tako postajesh njihov korisnik Adsla ,pa ne znam kako bi onda potpisao ugovor na 24meseca? Moguce je u stvari i da moze, ali trebalo bi proveriti na vreme...

HD risivere će verovatno deliti onima koji podnesu zahtev za HD kanalima.
Ja uzeo ovu promociju click 4 + IPTV i videh da imaju popriličnu zalihu Amino 125 risivera tako da će njih dati onima koji ne prijave HD paket.

Ne znam dal moze da se upadne u akciju Telekoma prebacivanjem MIK-a , jer tako postajesh njihov korisnik Adsla ,pa ne znam kako bi onda potpisao ugovor na 24meseca? Moguce je u stvari i da moze, ali trebalo bi proveriti na vreme...

Hmm ne vidim zasto ne bi moglo. Ja bih prakticno postao novi korisnik ADSL-a i IPTV-a :). Potpisao bih ugovor kao i da nisam imao ADSL ranije,samo sto bih na osnovu MIK-a odmah dobio signal jer je port vec podesen u centrali.
Mada nije lose proveriti :D.

Da li je neko imao ovakav problem? Imam IPTV za 2 tv-a sa 2 nezavisna uredjaja.Jedan odlicno radi a od juce imam problem sa drugim.Kada ga ukljucim pojavi se slika na ekranu u kojoj mi trazi da ukucam korisnicki PUK.To je onaj osmocifreni broj.A ja sam to vec davno uradio i do sada normalno gledao.Dobro ja mu ponovo ukucam PUK (prethodno proverim serijski broj uredjaja posto imam dva) pritisnem OK.Onda on prijavi “ eror PUK already has been activated”.Ja pritisnem jos jednom OK on kaze “wrong PUK:please try again”.Pazljivo sam ukucavao svaku cifru tako da je greska iskljucena.I ne mrda dalje.I tako u krug.Prvo trazi da ukucam PUK a onda kaze da je vec aktiviran.I ne mogu da gledam.U cemu je problem?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno