Meni se ovo čini kao OK ponuda, na stranu šta je Telekom smislio i zašto ovo rade, iz ugla nas krajnjih korisnika gledano dobijamo više za nešto manje para.
Ovo svakako nisu skupi paketi pa da mogu da nas preveslaju za neku veliku cifru, Click 1 + osnovni IPTV paket, okreni obrni jeftinije od toga neće biti u naredne 2 godine, bar ne naručito. Verovatno će kasnije biti sličnih/istih/boljih promocija, ali ne možeš sve uzeti.
Ostaje samo da se vide neke pojedinosti:
- Ako puste HD kanale, da li ćemo moći da zamenimo STB-ove za one koji imaju HDMI out ili ćemo ostati zaglavljeni naredne dve godine na SD kanalima.
- Te sitnice oko aktiviranja/deaktiviranja dodatnih paketa, kako će tarifirati i lupati packe neupućenima.
Pre godinu dana sam potpisao novi ugovor na 12 meseci koji mi ističe sledećeg meseca, uzeo sam tada 3 pretplate za dž,
a ništa se u međuvremenu promenilo nije, dakle prošao sam jeftinije za te 3 pretplate. Sad malo jeste problem što je ovo na 24 meseca, ali s obzirom da je ovo Srbija i da se stvari sa novim tehnologijama odvijaju veooooma sporo, nešto mi se čini da će potpisivanje još jednog ugovora biti OK odluka (naravno ako ne ukinu ovo akciju pre 31. dec jer planiram da podnesem zahtev tek ~1 mesec dana).
Što se SBB-a tiče, stanujem trenutno u kući i za uvođenje mi traže 9k dinara.

Rekao sam im da od toga nema ništa, da mogu da me pozovu i ljubazno zamole da mi besplatno uvedu priključak i kao novom korisniku ponude 2-3 pretplate gratis, onda možemo da pričamo. Na stranu to što su 100 puta neažurniji od Telekoma. Meni nisu bite neke lude brzine, bitnija mi je pouzdanost linije, a ADSL koristim maltene od samog pojavljivanja ADSLa kod nas, i za period od nekoliko godina nisam imao prekide duže od par sati (sve zajedno). Možda je i bilo nešto pa da sam zaboravio, ali čim sam zaboravio nije bilo ništa preterano ozbiljno.

Sa druge strane, u kratkom periodu korišćenja SBBa, dok sam živeo u zgradi u kojoj je sve već bilo uvedeno, sam više dana bio bez net-a, nego što je net radio. Možda je ipak sve stvar sreće, ali ne menja mi se kombinacija koja mi trenutno završava posao.