Šta je novo?

Adsl 347**** ?

Zekiyu

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2002
Poena
620
Poslao sam prijavu Sezamu za ADSL a oni me zvali vec sledeceg dana i obavestili da postoje uslovi za uvodjenje ADSL servisa na mom broju 347*** (ul. Ljermontova (kod hotele Srbija)). I rekla mi jedna fina gospodja,ca da je sa njihove strane sve gotovo, tj. da je potrebno samo da izvrsim uplatu pretplate za 1 mesec i da ostaje da se saceka odgovor od strane Telekoma nekih 7 dana, i da ce sve NAJverovatnije biti u redu. Mene interesuje da li je to stvarno nekih 7 dana ili moze biti i 77, ili jos gore 777?
Da li se jos placa uvodjenje?
Sta je sa ADSL modemom, placa li se i to?

Može da se čeka 3 dana, može i 17, teško je reći unapred. Meni su u Sezamu svojevremeno rekli da ću najverovatnije čekati oko dve nedelje a čekao sam samo nedelju dana.

Modem se ne plaća, dobiješ ga od Sezama na korišćenje i vraćaš ga kad raskineš pretplatu. Ako ne uzimaš biznis paket a hoćeš ruter treba Sezamu jednokratno da platiš 1200 din. Dobijaš jedan spliter, nešto dodatno plaćaš ako hoćeš više (i spliteri se iznajmljuju).

Hvala, a da li neplacanje pretplate 1-2 meseca znaci i njeno raskidanje ili je to odredjeno drugacije, ako jeste moze li mi neko reci nesto o tome?

Evo automatski generisanog maila po isteku pretplate, pa izvuci zaključak sam:

Prema našim podacima, vaša ADSL pretplata je istekla dana xx/xx/2005 u xx sati i niste je obnovili čime je automatski prestala mogućnost korišćenja servisa.

S obzirom na mogućnost da ste bili sprečeni da pretplatu obnovite kao i da Vaša uplata nije još stigla do nas, obezbedili smo da servis i bez aktivne pretplate neometano koristite sledećih 15 dana kao da je pretplata već obnovljena.

Molimo vas da za nekoliko radnih dana ponovo proverite period isticanja vaše pretplate (http://moj.sezampro.yu), (nakon logovanja izaberite stavku Stanje računa iz menija sa vašim korisničkim imenom). Ukoliko i dalje podatak ne bude ažuriran, neophodno je da nam se javite (bilo mejlom, bilo glasom na 011/3033 588) kako bi ustanovili o kakvom problemu se radi i našli rešenje.

Molimo vas za pažnju i strpljenje da ovo pitanje rešimo u narednih 15 dana jer nakon toga više nećemo biti u mogućnosti da obezbedimo korišćenje servisa bez aktivne pretplate a možemo doći i u neprijatnu situaciju otkaza Vašeg priključka u Telekomu.

S poštovanjem,
SezamPro korisnički servis

Vidim da bas i nije nesto sjajno, uglavnom sad su mi stvari jasnije...
Poz

Zekiyu je napisao(la):
Poz

Ma ne sekiraj se. Kada budes vracao modem posle xx vremena, platices kao da si koristio internet u medjuvremenu i jos (ako budu raspolozeni) 1.000.- za raskid ugovora. Tako je bilo kod mene u firmi, kada smo raskidali ugovor, jer smo presli na Ptt kablovski internet, koji je (plac majke Bozije i koji radi kako treba samo od 07.00-08.00) u odnosu na Sezam adsl 768/128.

evo još jednog iskustva sa kompanjonima Sezam/Telekom:

negde u I krugu, dobijem na jednoj adresi ADSL veoma brzo, uveden možda 10 dana kasnije Business 512.

Elem, posle 3 ili 4 meseca korišćenja, (u principu je stvarno bilo besprekorno za to vreme) prelazim na drugu adresu, u istoj ulici, tačnije susednoj zgradi, na istoj tel. centrali. Međutim, što se Sezama tiče, moram da odjavim ADSL sa prvog broja a onda moram da čekam na novi priključak. E sad, treba dodati da problem nije bio samo do Sezama, jer je 2 dana pred selidbu Telekom uspeo da izvrši radove na centrali i potpuno onemogući ADSL, čak i na starom broju...

Uglavnom, prijavio se za novi priključak na novoj adresi... od tog obećanja i uplate prve rate evo polako ističe 4. mesec... a 2-kanalni ISDN ne da je krš... a nas 8 deli taj krš... :smash: :smash: :smash:

Zekiyu je napisao(la):
Hvala, a da li neplacanje pretplate 1-2 meseca znaci i njeno raskidanje ili je to odredjeno drugacije, ako jeste moze li mi neko reci nesto o tome?

Recimo da sam u slicnoj poziciji kao ti, uplatio sam adsl kod sinfonike (koji je kupio deo tehnikoma), pa sad cekam da prodje tih nedelju dve. Rekose mi da je vrlo bitno da se za sledeci mesec uplati pre isteka aktuelne pretplate, jer im onda (telekomu) treba bar nedelju dana da ponovo aktiviraju adsl. Ovo sa produzenjem od 15 dana koje sezam omogucuje ja shvatam kao kreditiranje korisnika.

Zekiyu je napisao(la):
Poz

Na tvom mestu bih pre isao kod Beotela nego kod Sezama.Flat ti je 1630(znam da pise 1700 i nesto,ali odbija se neki porez tra la la..),modem se dobija na koriscenje,besplatan setup(bio je kad sam zadnji put gledao sajt)
To ti je samo predlog,ti pogledaj jos okolo sta ima

PS Ja sam cekao mesec dana na uvodjenje adsl(telekom budzio zvezdarsku centralu...).

Znaci to ti je kao ono(malko zezanja :eyebrows: ) :
:alo: "..dve nedelje ili mesec dana"
"mmm,hmm,dve nedelje,..ovaj mesec dana.."
"Pobogu covece neki se spremaju(za adsl :d :d :d ) ceo zivot pa nikad ne dobiju " :bottle:

PPS Za ovo zadnje ne daj Boze :D

Vrh Dno