Šta je novo?

adpcm codec (audio)

Heinz

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
20.09.2000
Poena
825
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i3-13100F
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B760M-PLUS D4
RAM
Kingston 32GB DDR4 3600MHz
GPU
ASUS DUAL GTX 1060 OC
Storage
Samsung 990 Pro 1 TB
Zvuk
Fiio K5 Pro ESS + HD 58x
PSU
CM G550M
Kućište
Fractal Design Define R5
Monitor
LG 27GR83Q-B
Miš & tastatura
Logi M330 & HyperX Alloy Core RGB
Mobilni telefon
Samsung S23 Ultra
Pametni uređaji
Samsung Galaxy Watch 5
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Da li imate ideju gde da ga nađem? Imam neki CD sa tim čudom i tona nema ni pod razno.

To je kodec koji dolazi uz Windows. File -ovi imaju ekstenziju .wav

Tako bi trebalo. Međutim, evo šta se događa:

G spot prijavi: adpcm (0x0002) Microsoft Corporation - codec not Installed

Media Player Classic prijavi: the following pin(s) failed to find aconnectable filter: Avisplitter Stream 01

Media Type 0:
--------------------------
AM_MEDIA_TYPE:
majortype: MEDIATYPE_Audio {73647561-0000-0010-8000-00AA00389B71}
subtype: FOURCC GUID {00000002-0000-0010-8000-00AA00389B71}
formattype: FORMAT_WaveFormatEx {05589F81-C356-11CE-BF01-00AA0055595A}
bFixedSizeSamples: 1
bTemporalCompression: 0
lSampleSize: 1024
cbFormat: 50

WAVEFORMATEX:
wFormatTag: 0x0002
nChannels: 2
nSamplesPerSec: 22050
nAvgBytesPerSec: 22311
nBlockAlign: 1024
wBitsPerSample: 4
cbSize: 32 (extra bytes)

:confused:

ma to je standardni wav, samo kao shto vidish on je 4-bitan... probaj da ga otvorish u sound forgeu i konvertujesh u 8-bit (ili jache)...

Jes' kad bi moglo :) Neće.
Sound Forge kaže "Unsupported format" i tu je kraj. Ne može da ga otvori.
Winamp isto. Kao i Virtual Dub.
Jednostavno nema kodeka. Ne znam u čemu je trik.

Zbog tebe sam se ponovo registrovao na Bench (posle par godina) da ti odgovorim jer nisam nasao tvoj e-mail.

Posto kazes da je 4-bitan najverovatnije je fajl koji se koristi u "profesionalne" svrhe. U mom radiju imamo specificne audio kartice koje podrzavaju taj format (kostaju oko 500 eura) i mislim (radio sam neke probe) da ga neces moci otvoriti nikako dok ne nadjes karticu koja podrzava taj format. Ja bih ti to mogao konvertovati jedini problem je sto sam u Italiji. Sto se mene tice mozes da ih okacis negde na neki server pa cu ih ja skinuti (imam ADSL) ili eventualno da ih posaljes mail-om (zavisi koliko toga ima) ili ako ne nadjes neko resenje a nije ti hitno posalji mi cd postom pa cu ti ga uraditi i poslati nazad.

Pozdrav,
Vladimir

Zbog tebe sam se ponovo registrovao na Bench (posle par godina) da ti odgovorim jer nisam nasao tvoj e-mail.

Drago mi je da postoje ljudi koji baš hoće da pomognu.

Posto kazes da je 4-bitan najverovatnije je fajl koji se koristi u "profesionalne" svrhe.

:) Kad bi samo znao koliko je profesionalna svrha :) Nije bitan sadržaj, nego što se prvi put srećem sa takvim problemom. A probleme ne volim da ostavljam nerešene.

Ja bih ti to mogao konvertovati jedini problem je sto sam u Italiji.

Na kraju sam ipak uspeo da ga konvertujem. Iz Virtual Duba sam izvukao stream kao wav, a posle iz CDex-a sa Lame codecom prebacio u mp3. Interesantno je da mp3 fajl sa 192 kbit ima samo 10% veću dužinu od wav koji je bio urađen sa ADPCM-om.

U svakom slučaju hvala na ponuđenoj pomoći.

Vrh Dno