Šta je novo?

Adobe Reader pitanjce

G.Pikvik

Slavan
Učlanjen(a)
31.10.2005
Poena
319
Poz svima,
kako a adobe readeru, ali osnovnoj verziji, zapamtiti stranicu koja je poslednja gledana, da kada se ponovo otvori pdf file, ima zabelezeno gde sam stao poslednji put?

:wave:

Znaci, dok npr gledam 10tu stranicu ebook, pritisnem alti levu strelicu za navigaciju? koliko ja znam, ovom komandom se listaju stranice unutar dokumenta, jedna dole..
Evo probao sam, i ne zapamti gde sam stao kada ponovo otvorim, vec samo dok ga citam, menja stranice unazad... neko drugo resenje?

Kod mene je osmica instalirana, i pomenuta kombinacija funkcionise. Znaci strelice levo i desno sluze za "listanje" stranica, dok kombinacija sa altom radi sledece:

Alt + Left Arrow = go to previous view
Alt + Right Arrow = go to next view

Naravno pod Alt se podrazumeva levi Alt taster. Eto... meni drugo resenje nije poznato.
Pozdrav

aha, ti verovatno govoris o vracanju na previous view dok je jos uvek otvoren file...ja sam pitao da li je moguce da kada npr. dodjem do str. 55, 'ugasim' file ,iskljcim komp, i sutra hocu da nastavim tamo gde sam stao u tom filu, znaci na 55oj stranici, da li moze da zapamti?

Veruj mi na rec da sam sad probao i da kod mene radi. Juce sam zatvorio pdf na jednoj stranici i danas me je sa Alt + left Arrow vratio na istu. Mislim nemam razloga da te lazem 🙂

Edit:
Evo slicnog(istog) problema:
http://www.adobeforums.com/cgi-bin/webx/.3bc28f01/1

Poslednja izmena:
ma znam da me ne lazes 🙂, nego sam pomislio da se nismo razumeli. Hvala za link, tu sve pise. Alt + left a kombinacija mi ne funkcionise u tu svrhu (imam verziju 7.0.9, bio na osmici vratio se jer mi se nije dopala), ali zato simple podesavanje u preferences/startup-reopen documents.../ALL files, does the trick. Sad se lepo svi filovi vrate na poslednju stranicu cak i kada se ugasi parent Adobe Reader 🙂, sramim se malo sto nisam pogledao sam, ranije sam se koristio neki primitivnijim metodama...no,
Jos jednom, zahvaljujem!

Nazad
Vrh Dno