Šta je novo?

Adobe Photoshop 8.0 JPEG format

• Začetnik teme Začetnik teme nidza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nidza

Znamenit
Učlanjen(a)
16.07.2004
Poena
1,345
ne kapiram kakav mu je to JPEG zapis koji se može još dodatno spakovati najobičnijim ZIP-om ili RAR-om? Moja dosadašnja iskustva su da nije bilo govora o pakovanju JPEG-ova, čak su ponekad fajlovi ispadali i veći... Pogotovo što ako se fajl prekonvertuje u ACDSee-ju bez primetnog gubitka kvaliteta, veličina mu se još dodatno višestruko smanji!

Prema tome, ko šalje preko neta dosta slika i veličina je kritična, bolje ih konvertovati u ACDSee-ju, Photoshop nešto tu ne odradi do kraja, ili ja u nečemu grešim... Veoma neprijatno me je iznenadio... Pogotovo ako pravite avatare ili tako nešto, u Photoshopu praktično direktno ni ne može da se napravi adekvatno mali fajl.

Jesi li probao opciju Save for web...
Ona ti daje najvec kompresiju jpeg formata...

A verovatno si "zaboravio" i da pre snimanja obradjene slike u Photoshopu, flatujes layere sa kojima si radio... A Save for web naravno... kakav zip i rar i acdsee pored zivog Photoshopa 😉
Pozdrav

Meni se desavalo upravo suprotno, manju velicinu mi je davao Photoshop CS u odnosu na ACDSee 7 🙂

probaćemo... sem toga kakve veze ima sa layerima, kada se layeri ne čuvaju u JPEG fajlu? Nekad je moralo da se uradi to, inače JPEG nije ni bio ponuđen u opcijama, koristim ja Photoshop godinama, i to vrlo uspešno...

mene je zbunila kompresija, ne stepen uništenja slike, nego jednostavno sam algoritam "zipovanja" te slike nakon prilagođavanja kvaliteta... Šta god da sam odabrao u photoshopu, taj JPEG ne bi smeo da može dodatno da se iskompresuje bilo kojim arhiverom, zar ne?

trinitrol je napisao(la):
A verovatno si "zaboravio" i da pre snimanja obradjene slike u Photoshopu, flatujes layere sa kojima si radio... A Save for web naravno... kakav zip i rar i acdsee pored zivog Photoshopa 😉
Pozdrav
Ja mislim da sam PS odradi flat-ovanje layer-a kad se ode na opciju save for web, ali nisam siguran... no nije ni bitno 🙂

a nije lose koristiti "jpg cleaner". malo smanji velicinu fajla izbacivanjem suvisnih podataka iz slike.
npr reci "ducky" u svakom fajlu koji je radjen u fotosopu... i jos ponekog detalja (ako slika nije snimana za web)

nije zgoreg izbrisati tragove. sta se koga tice kojim sam ja programom obradjivao sliku...

Nazad
Vrh Dno