Šta je novo?

Adobe Acrobat - ekstrakcija slika

• Začetnik teme Začetnik teme Corey
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Corey

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2005
Poena
619
Pokušao sam pomoću njega da izvučem par slika iz nekog PDF-a, ali jednostavno neće. Tačnije u nekima hoće, u nekima ne. Od čega ovo zavisi i kako da zaobiđem to ?

Da li su PDF-ovi, u kojima neće, možda zaključani? Ako jesu, trebaće ti neka aplikacija za njihovo otključavanje.

Da se nebi zezao sa programima za otkljucavanje...mozes koristiti i programe za slikanje monitora...pa samo uslikas taj deo i gotovo..:-devil-:

Ako je PDF nastao od skeniranih stranica neke knjige npr, onda može samo screenshot da pomogne!

@Corey
Jel' ima mali katanac u ćošku prozora kada otvoriš neki od problematičnih fajlova? Ako ima, desni klik na njega, pa document security.

@[ZoNi]
Može i Save As...

Poslednja izmena:
ако је фајл не скенирани ПДФ, једноставно леви клик на слику (крст) слика потамни, затим десни клик копи и пасте где год хоћеш, бар ја тако радим.

nisi shvatio poentu bit, to mi uspeva samo u nekim pdf fajlovima, ne u svim. A najviše mi trebaju slike iz tih gde ne mogu to da obavim.

PDF nema password, niti ikakva prava, ali ja jednostavno ne uspevam da sliku kopiram, ne kapiram zašto :s

ондак добро 😀 , узми било који софт за принт екрана, повећаш пдф документ на жељену величину 100%, 150% и сл. и искористиш на пример ACD-See Tools/Screen Capture/Region/Selected Region

Poslednja izmena:
Ovde ne'am Adobe Reader (koristim Foxit), ali bih ja svakako to odradio pomoću nekog programa za hvatanje screenshotova (npr. FSCapture ili gomila drugih).

Al opet, zar ne bi trebalo da bude opcija da izaberem tu celu sliku.
nvm, ima Adobe Acrobat alatku za takve stvari, ne trebaju mi treći programi.

adobe acrobat 9 pro extended

Advanced/Dokument Processing/Export all images...

и снимиш где хоћеш све слике, појединачно а за целу једноставно

Save As изабереш .jpg и ето целе слике, мислим да није нека мудрост.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno