Šta je novo?

Adobe® Photoshop® CS2 !!!

faXcooL

Čuven
Učlanjen(a)
30.10.2004
Poena
865
Adobe® Photoshop® CS2 v.9.0

The professional standard in desktop digital imaging

Adobe® Photoshop® CS2 software, the professional image-editing standard and leader of the Photoshop digital imaging line, delivers more of what you crave. Groundbreaking creative tools help you achieve extraordinary results. Unprecedented adaptability lets you custom-fit Photoshop to the way you work. And with more efficient editing, processing, and file handling, there's no slowing you down.

Top new features

Upgrade to Adobe® Photoshop® CS2 software for even more of what you crave: more creative options, a more custom-fit Photoshop for the way you work, and more efficient file handling — including batch processing of your digital camera raw files. Stretch your imagination and let the ideas flow with new Photoshop CS2.

* Timesaving file handling with Adobe Bridge
* Revolutionary Vanishing Point
* Multiple layer control
* Smart Objects
* Multi-image digital camera raw file processing
* Image Warp
* Advanced noise reduction
* 32-bit High Dynamic Range (HDR) support
* Customizable workspaces and menus
* Spot Healing Brush
* One-click red-eye correction

Homepage:

http://www.adobe.com/products/photoshop/main.html
http://www.adobe.com/products/photoshop/newfeatures.html

Poslednja izmena od urednika:
Ja ga od sinoć imam. Ako neko nekog nešto konkretno interesuje, neka pita slobodno, pošto ja ipak PS ne držim u malom prstu, da bi mogao tek tako da kažem gde je to unapređen, ubrzan ili uprošćen...

Evo konkretno:
Je li istina da radi duplo sporije od CS1
Da mu treba minimum 256MB memorije da bi se uopšte pokrenuo

drpiga je napisao(la):
Evo konkretno:
Je li istina da radi duplo sporije od CS1
Da mu treba minimum 256MB memorije da bi se uopšte pokrenuo
Ne znam, u mašini imam 512MB. Da li radi sporije? Pa ne duplo sigurno, ali ja kao da sam osetio određena usporenja. Sad ne znam da li bi se drugi, koji su probali, složili sa mnom. Jedno je sigurno, nije ubrzan u svakom slučaju :bottle:

Probao sam ga juče na kratko i nisam osetio neku brzinsku razliku na 512MB. Ono što me je oduševilo je one click red eye optimizacija koja odlično završava posao, tu je i noise filter koji takođe korektno radi, zatim još dosta unapređenja ali mene su pre svega zanimale ove sitne napredne stvari za obradu digitalne fotografije.

Sa 768MB radi isto, jedino je onaj adobe bridge (koji je inache odlichan, browser za slike), sporiji dok malo ne iskeshira, ali sve ostalo radi kako treba, i ne izgleda kao da jede vishe rama, otvarao sam po 30 raw slika bez nekih usporenja...

Dobro je odradjena i manipulacija sa layer-ima tj. ubacen je rad sa nekoliko layer-a istovremeno,njihovo grupisanje... ...ima super stvari.....
Sasvim OK

Evo da i ja iznesem utiske. Ne znam ko je provalio da radi sporije (mozda sa malo rama i radi), ali kod mene radi osetno brze, bar sto se tice rada sa raznoraznim filterima! Od novina, najvise mi se svidja "Reduce Noise" koji radi skoro savrseno, bolje od bilo kog do sada isprobanog Noise filtera, Rede Eye radi korektno, ali mi Andromeda Rede Eye radi bolje :d Takodje opcija "Warp je skroz super, itd. Uglavnom svidja mi se 😀 Adobe bridge se ucitava dosta sporo, ali kada se ucita radi OK.
Eto, to je moje vidjenje, onako na brzinu 😉

Evo pogurao sam ga na 256RAM-a i (uzgred, imam i Celeron na 1.7) i radi isto kao i CS 8.0 - dakle : brzina nepromenjena. Posto i na CS 8.0 nisam imao vecih porblema ne verujem ni da ce ovde biti. Nisam imao vremena da isprobam nista od noviteta ali na osnovu sadasnjih komentara vidim da je OK 🙂

meni uzasno sporo radi na 512 sdram i amd 1ghz 🙁

Upravo sam je skinuo, još je nisam probao, ali me zanima pošto treba da narežem CD na kojem će biti zbirka programa, zašto posle verzije CS8 izlazi CS2? Obično veći broj pokazuje noviju i bolju verziju i sad ne znam da li je bolja CS8 ili CS2? To pitam jer mi je glupo da na CD-u imam obe verzije.

Odakle ti ta osmica? Fotosop bi, da nije u okviru paketa, bio po redu 8, a paket je CS 1. Ili si ti pogresno razumeo pa tako upisao, ili ti je neko drugi pogresno napisao.

freehand je napisao(la):
Odakle ti ta osmica? Fotosop bi, da nije u okviru paketa, bio po redu 8, a paket je CS 1. Ili si ti pogresno razumeo pa tako upisao, ili ti je neko drugi pogresno napisao.
U pravu si. Nisam obratio pažnju na to jer gde god sam na netu nalazio podatak o fotošopu (osim na sajtu Adobe) uvak sam nailazio na priču o verziji CS 8. Upravo radi provere ovog što pišem pregledao sam neke nemačke sajtove i svugde piše PhotoshopCS 8.0 cena ta i ta. U svakom slučaju to više nije važno. Hvala ti na informaciji.

Dali je mozda unapredjena opcija "Feather". Recimo da li je olaksano Feather-ovanje odredjenih delova ili recimo neki brush koji feather-uje?

@Rainbow | Kaiser: ako sam te razumeo zar to ne moze sa quick mask i nekom Soft cetkom ili Blurom?

Jako tromo. Ima par sitnica koje mi se svidjaju, ali mi je tromost nepremostiva prepreka. Filteri su verovatno brzi, ali kada probam da nacrtam obicnu kocku, odmah se primeti delay.

set je napisao(la):
@Rainbow | Kaiser: ako sam te razumeo zar to ne moze sa quick mask i nekom Soft cetkom ili Blurom?

Pa ne niam bas tako mislio... ali nebitno mislim da cu ga nabaviti uskoro pa cu i sam videti sta se tu desava. 😉

Poslednja izmena od urednika:
I meni ovo radi veoma sporo, sami filteri ne, ali cak i promena alata je spora iz nekog razloga, tacnije oseti se mali delay sto meni deluje katastrofalno za takvu operaciju. 1GB rama i A64, ne bi trebalo da se to desava, ali se ipak desava.

Nazad
Vrh Dno