Šta je novo?

ADO+Printer.print=puca program

LedZeppelin

Čuven
Učlanjen(a)
13.10.2004
Poena
619
Radim neki program,neku bazu podataka, nije ni vazno.Koristim Ado kontrolu za kacenje na bazu(Access).Konekciju odredjujem kodom i sve lepo radi dok ne odradim Printer.Print funkciju i tada kad ponovo ulazim u bazu kaze da ne moze da je nadje.Zasto?Inace program je u VB6

Ako te ne mrzi, probaj malo opsirnije da opises sta radis. Koju tacno gresku dobijas (makar broj ako ne i opis)? Sta to stampas, nesto iz Recordset-a ili ... ?
Takodje, nakon pozivanja Printer.Print proveri State svojstvo konekcije.

Poslednja izmena:
NIje vazno sta stampa posto uvek posle te funkcije puca. Probaj da napravis test, napravi ado konekciju na neku bazu(kroz kod sve odredi-konekciju,putanju...) i stavi form.ptintform i puci ce program.Ovo nije jedini program u koji mi puca zbog istog problema.Konkretno u ovom slucaju ne diram nista Ado kontrolu, vec stampam formu na kojoj je neka statistika.Sve lepo odradi, odstampa formu i kad probam da pristupin bazi kaze da ne moze da nadje bazu, kao da ne postoji

Zaboravih.....Program vise ne radi ni kad ga ponovo pokrenem sve dok ne ugasim VB i ponovo otvorim projekat

Pa probah prijatelju, zato te i pitam, znaci, koji je broj greske (ili bar opis) koji dobijes. Probao sam i metod Printer.Print, a sad i Me.PrintForm; i u oba slucaja program nastavlja sa noramalnim radom a konekcija ka bazi (i Recordset) ostaju netaknuti.

Poslednja izmena:
On prijavljuje gresku kao da Ado ne moze da se refreshuje, tj da ne moze da nadje bazu na zadatoj putanji.Probao sam opet nesto i kad je na istoj formi Ado i forma koja se stampa ne puca vec puca drugi Ado koji nema veze sa formom koja se stampa.Ako hoces kazi mi na koji mejl da ti posaljem neku probu programa koji puca.Ako ne budem naso resenje moracu ceo program da prebacim u DAO.Meni je cudno to sto program nece da radi ni nakon reseta, nego tek kad ponovo pokrenem VB i to je ono sto mene buni.

Provalio sam da kad sacuvam dokument za stampu(posto nemam stampac vec onaj imaging i offica) ado trazi bazu na mestu gde sam sacuvao dokument za stampu ali i dalje ne razumem zasto i zasto ne radi sve dok ponovo ne pokrenem Vb.

Nazad
Vrh Dno