Šta je novo?

Administrator,moderator

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
06.08.2005
Poena
319
Uvek me zanimalo a eto ne znam kako se postaje administrator ili moderator nekog foruma?Posto znam da na nekim forumima to nisu samo oni koji su ga osnovali i koji ga drze da tako kazem?

administrator je obicno vlasnik foruma ili neka druga osoba ako tako vlasnik odluci, nema nikakvog konkursa i sl. :D naravno administrator mora da poseduje i odredjeno znanje zato sto je admin odgovoran da sve radi kako treba.

a moderator.... pa postaje se na razne nacine. u vecini slucajeva moderatori su useri koji imaju nesto jace znanje odredjene materije u "sobi" koju kontrolisu i imaju zivaca i slobodnog vremena da brisu glupe thread-ove, opominju korisnike koji su prekrsili neko pravilo na forumu.... ukratko zavode red na forumu. ;)

... i zaboravio si da naravno svi uvek mrze moderatore, i moderatori su obicno babaroge i ******* sa stanovista nezadovoljnih korisnika.

A nezadovoljni korisnici su ******* sa stanovištva moderatora :)

a naravno najvise se mrzi administrator kad gomila korisnika iz nekog nepoznatog razloga ne moze uz jutarnju kaficu da pristupi forumu i posteno spamuje. ;)

Poslednja izmena:
A sa stanovnista administratora nezadovoljni moderatori i nezadovoljni korisnici su virtuelni likovi za banovanje...

Obicno se prijavljuje za funkcije na www.imeforuma.com/novimodisadmins

velko je napisao(la):
a naravno najvise se mrzi administrator kad gomila korisnika iz nekog nepoznatog razloga ne moze uz jutarnju kaficu da pristupi forumu i posteno spamuje. ;)

NPR. zaborave da okrenu broj za logovanje, a spamovanje je lepo dok admin jede dorucak da brise....

Poslednja izmena:
velko je napisao(la):
u vecini slucajeva moderatori su useri koji imaju nesto jace znanje odredjene materije u "sobi" koju kontrolisu...
Mislim da moderator uopšte ne treba da ima jače znanje vezano za temu te sobe, već treba dobro da poznaje pravila foruma, u smislu šta je off topic, šta su ilegalne aktivnosti, itd itd...

pa ne mora ali na nekim forumima je i to uzeto u obzir. sto se mene licno tice slazem se da moderator mora dobro poznavati pravila ali dodao bih i da je jako dobra stvar pri izboru moderatora uzeti u obzir i da moderator treba biti osoba sa dobrim people skills, tj. da ume sa ljudima. nije poenta samo brisati postove i sl. vec i iskoristiti neku situaciju kao primer ostalim userima da ne bi napravili iste greske, ispade... naravno na kulturan i ok nacin.

Poslednja izmena:
Bane® je napisao(la):
Mislim da moderator uopšte ne treba da ima jače znanje vezano za temu te sobe, već treba dobro da poznaje pravila foruma, u smislu šta je off topic, šta su ilegalne aktivnosti, itd itd...
Pa sto je onda Sale moderator? :d :d :d

NHF! ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno