Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Ako imate server na koji se logujete,moras da nadjes Administratorsku sifru ili ako taj koji vam odrzava server ima propuste u zadavanju Permissions Security pa onada da se logujes kao guest ili administrator domen,ali u svakom slucaju moras da provalis sifru a za to ti treba Brute Force Attack
Polako ljudi, nikakvo provaljivanje nije u pitanju - pogresno sam definisao problem. Jednostavno imam 3 accounta na kompu, od kojih je jedan admin. CPU Utility koji koristim, a koji se podize iz startupa, zahteva admin prava pa nece da se pokrene kada je aktiviran neki drugi user. Kako da izvedem da i obican startup u user accountu pokrene ovaj program?
pa ako je obican neki program mozda i pomogne samo full user prava na instalacioni folder u "program files",ali nekad nije samo to...nekad ima tu xtra zezanja,pogotovu ako trazi neki fajlove iz win dir ili profila nekog administratora
Jel mora da bude pokrenut Administrator user?
Imas opciju Switch Log Off na to se diskonektuj iz Usera,tako da ga gasis kao da ga nisi ni pokretao,cinimi se da si rekao da taj programcic nece da se pokrene ako je pokrenut i aktivan jos neki User Account!
Ne, ne - hteo sam da kazem da program moze da se pokrene iskljucivo iz admin accounta.
@staxm
u pravu si, nije uspelo
Moze li da se namesti nekako da se program pokrece iz startupa sa onom "Run as...admin npr" opcijom? S tim da ne trazi prilikom svakog logovanja da se unese password.
Ustvari, najbolja varijanta bi bila da se program pokrene cim se podigne Windows, znaci da bude aktivan vec na pocetku (u onom panelu gde biras usera).
jedno od resenja:
uninstall tog program
ima neki utiliti koji snima sta sve instalira i ubaci po winu prilikom instalacije raznih softvera...zaboravio sam kako se zove,mozda neko drugi zna :trust:
i tacno vidis onda posle ponovne intalacije tog tvog problematicnog programa kojim sve fajlovima treba da das pristup
Startup skripte nikad nisam koristio, i iskreno i ne znam sta su (treba li neki poseban program za to?). Pronasao sam za sada najjednostavnije resenje: stavio sam precicu u Startup folder i aktivirao opciju "Run with different credentials". Jedino sto sada svaki put kada se ulogujem trazi da se izabere user i unese password. Kako da ga nateram da zapamti user i pass i ne trazi ih stalno?
Uradio, ovo je resilo problem, thnx Mada sad imam drugi issue - program je aktivan, ali ikonice naravno nema u sys trayu. Ovo mi je malo nezgodno jer prikazuje cpu temp i zauzece procesora, pa sam morao da instaliram CoreTemp u tu svrhu. Pokusavao sam sa nekim parametrima, da se program iskljuci po logovanju u moj account, pa da se opet pokrene iz startupa itd, nije uspelo.
Da ne trazim dlaku u jajetu, hvala jos jednom:wave: