Šta je novo?

adionSoft Fast Image Resizer

• Začetnik teme Začetnik teme wiz011
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
Bezmalo svi freeware resize programi daju bedan rezultat. Osim toga, uobičajen postupak je odabrati slike (sa browse dugmetom ili tako nečim), pa onda odabrati folder u koji smeštate slike... Nezgodno i sporo. Juče nađoh ovaj izuzetno mali i neverovatno zgodan program:

http://adionsoft.net/fastimageresize/

Kvalitet slika je odličan, program (ako tako odaberete) pravi podfolder željenog imena u folderu sa slikama i automatski smešta nove slike u njega, tako da se ne morate zamarati s tim gde da ih smestite. Radi sa drag & drop (nažalost, još uvek nedostaje "always on top opcija) i iz "send to" menija (ovde postoji neki bag, u nekim slučajevima "send to" ne radi, izgleda da je problem kad su slike različitih dimenzija).

Mislim da predefinisane vrednosti nisu najsrećnije izabrane (mada možete u interfejs programa ručno upisati bilo koju željenu vrednost) te sam ih hex editorom promenio u 320x320, 480x480, 640x640 itd. Prijatno iznenađenje, program ne samo da odlično radi sa ovako predefinisanim vrednostima nego automatski dodaje imenu nove dimenzije slike.

Šteta što ne postoji i opcija za blago izoštravanje, s njom bi kvalitet slika bio još bolji, mada je i ovako izuzetno dobar (ja nisam primetio neku bitnu razliku u kvalitetu između opcija "excellent" i "best", osim što je s prvom resize veoma brz, a sa drugom veoma spor i procesorski zahtevan, ponekad se pojavljuje jedna tamnija linija na vrhu slika, izgleda da je i to neki sitan bag).

Još uvek ima štošta da se radi na ovom programu (uostalom, verzija je tek 0.84) ali i ovako on je jedan od najzgodnijih programa te vrste.

Izašla je danas verzija 0.85 u kojoj je ispravljen bag sa "sent to" i ubačen novi CFG fajl u koji se mogu smeštati rezolucije po vašem nahođenju, što znači da Hex editor više nije potreban (oboje je, treba li reći, rezultat mog maila autoru programa 😛). Pa ipak, opcija "always on top" još nije uvedena, a bila bi veoma korisna za ovakav program.

Ma ja imam "Always on top" opciju pomoću HotkeycontrolXP (kod mene je to AltGr+.) ali generalno mislim da svaki program koji funkcioniše kao "drop target" to mora da ima.

BTW, ovo je jedan od najzgodnijih programa koje sam našao. Jeste, FastStone ima odličan resizer sa milion opcija, ali meni to treba jednom u 3 meseca, prost i relativno kvalitetan resize mi treba svaki dan, a da pritom ne moram da mislim o folderima, da jurim sa browse, da čekiram "replace old files" i slično. Ovo je bukvalno jedini program koji znam a da to radi bez viška zezanja i kvalitetno (pre neki dan sam probao neki resizer sa SnapFiles, slike su bile toliko mutne da ja ne znam čemu to može da služi).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno