Šta je novo?

add/remove programs

underground

Čuven
Učlanjen(a)
11.09.2004
Poena
619
situacija je krajnje debilna... u pitanju je licencni xp pro i od juce ne mogu da iz add/rem programs deinstaliram iste... vide se progr ali mi ne daje opciju change/remove.. :trust: da li je win sam pojeo inf o uninstal .exe fajlovima ili je nesto drugo u pitanju stvarno ne znam, ali za sve sto sam instalirao nakon toga win mi daje doticnu opciju.. virusa nema. e da, sa dodatnim software-om tipa CCcleaner moze da se deinstalira skoro sve, ali ipak me pomalo iritira.. :crash:
unapred hvala:cigar:

A da probas system restore?

Instaliraj "Your Uninstaller! 2006" i brisi sve s njim.

To bas i nije resenje problema zar ne? 😉
Uostalom, covek je rekao da zna da moze da se denistalira dodatnim softverom, ali da zeli ipak da mu radi i add/remove.

Mozes da probas sledece:
*

Click Start, Run and type REGEDIT. This starts the Registry Editor. Navigate to:

HKEY_LOCAL_MACHINE
\SOFTWARE
\Microsoft
\Windows
\CurrentVersion
\Uninstall
\<Program Name>

<Program Name> here is Adobe Acrobat 5.0 - Taken as an example

*

In the right-pane, do the following:

Double-click NoRemove (REG_DWORD) and set it to 0
Double-click NoModify (REG_DWORD) and set it to 0

If NoRemove is set to 1, the Remove button will be unavailable
If NoModify is set to 1, the Change button will be unavailable
Ali to ce ti modifikovati dozvoljene akcije samo za pojedinacne programe.

Takodje, ako te ne mrzi da citas, ovde ima dosta o tome:
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;266668

Poslednja izmena:
@topuz nisam znao za ovaj reg key, ali tu se nalaze samo programi koji su instalirani u skorije vreme i njih mogu i iz add/remove da skinem. tacnije, za njih mi daje change/remove opciju.
sad cu da proverim i onaj link, mada sam se vec oprostio od nekog resenja za nesto sto i nije neki esencijalni problem... samo me bas zanima sta je dovelo do takve brljotine?! hvala

Navodno kombinacija nekih programa, cesto se pominje ZoneAlarm...
BTW, mozda je glupo, ali nista ne skodis da pustis i RegistryMechanic, TuneUP Utilities i sl. da ti malo procesljaju registry, meni su cesto resavali mnogo vise nego sto sam ocekivao.
Inace, kad sam vec kod TuneUP Utilities-a, u okviru njega ima i deo koji sluzi za uninstall programa, i to vrlo dobar.

Nazad
Vrh Dno