Šta je novo?

ADATA 128Gb problem?

DigitalPriest

Cenjen
Učlanjen(a)
08.09.2009
Poena
151
Pročitah tekst na bechu u vezi ADATA diskova iprvi put bez ikakve dalje provere naručih i platih "adata" 128gb...

Neću reći gde sam kupio jer čekam odgovor od prodavca... tražio sam nove diskove jer smatram da su ovi neispravni zato što imaju čudne rezultate testa, neke tesove ni ne mogu da završe, a s.m.a.r.t. kaže da imaju mnogo relocated bad sectora a i još nekih problema.

Evo par slika iz HDD tune-a, pa molim za komentar: Jesam li u pravu kad tražim da mi isporuče nove diskove? hadrver na kome je radjen test je i5-750/2.66Ghz/P55/4GB

DP

Prilozi

• Capture1.PNG
    Capture1.PNG
    124.2 KB · Pregleda: 87
  • Capture2.PNG
    Capture2.PNG
    109 KB · Pregleda: 90
  • Capture3.PNG
    Capture3.PNG
    111.5 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
U diskove se ne razumem, ali ako si ovaj disk kupio ove godine, vrati ga i traži pare nazad ili novi disk.

Ni ja se ne razumem u SSD, ali mislim da ukoliko si nezadovoljan proizvodom imas 7 dana da ga vratis, a da ti oni vrate novac. Neka me ispravi neko ako gresim.

Da li si propisno instalirao i podesio sve? Imaš one 2 teme o tome. Skini CrystalDiskMark i AS SSD Benchmark, pa testiraj njima.

Ako se dobro sećam, neki SMART parametri kod sandforce diskova nisu u skladu sa stvarnošću i postoji firmware update za to. Evo kako je kod mene za patriot inferno

Prilozi

• aida-smart.gif
    aida-smart.gif
    92.4 KB · Pregleda: 65
nisam siguran ali mislim da SMART opcija ne radi sa SSD uredjajima ...... meni je na mom SSDu isto prijavljivalo nesto tipa .... SMART bad status ili slicno ako se secam dobro.

Drugo skini Crystal MArk .... i vidi kakvi su rezultati.

Trece .... jel si ti to instalirao kako treba ?

Ono ... AHCI mod za diskove .... pa .... onda driveri RST i slicno ??

Ako se dobro sećam, neki SMART parametri kod sandforce diskova nisu u skladu sa stvarnošću i postoji firmware update za to. Evo kako je kod mene za patriot inferno

I kod mene je bukvalno identicno pokazuje moj SSD :)

Po vašim preporukama Skinuo sam crystal mark i as ssd.
AS SSD daje slicne razulatate kao i hd tune pro sto se tiče brzine, dakle oko 25% lošije od prikaza u bench testu.
crystal disk info daje 71% dobar, tj. sve ono sto daje i hd tune - dakle i tu pise da ima 3000+ relociranih bad sectora...

za sada sam samo potvrdio da treba da trazim nove diskove, hvala svima na savetima!

DP

Po vašim preporukama Skinuo sam crystal mark i as ssd.

AS SSD daje slicne razulatate kao i hd tune pro sto se tiče brzine, dakle oko 25% lošije od prikaza u bench testu.
crystal disk info daje 71% dobar, tj. sve ono sto daje i hd tune - dakle i tu pise da ima 3000+ relociranih bad sectora...

za sada sam samo potvrdio da treba da trazim nove diskove, hvala svima na savetima!

Inače, prodavac, pc practic mi je ponudio da vrati novac ili da sačekam da dobavljač počne da radi i da vidimo dalje, što je sasvim ok.

Ima li neko preporuku za brže mlc diskove od ovih ADATA koji jesu brzi za taj novac, ali su meni zapali neki nesrecni modeli izgleda... Korisitm OCZ, Kingston i Intel, (svi mlc) i svi rade sasvim ok bez ikakvih problema, neki već tri godine... Mislio sam malo da eksperimentišem, ali mi se nije posrećilo...

DP

Nazad
Vrh Dno