Šta je novo?

Adapter za misa i tastaturu

Oklop

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2002
Poena
609
Elem, da li neko zna gde mogu da se nadju adapteri za misa i tastaturu. Oni imaju ps2 konektore a meni trebaju serijski port za misa i matori din za tastaturu.

PS/2-->DIN za tastaturu bi trebalo da se nadje u svakoj malo bolje opremljenoj prodavnici, a i PS/2-->COM za misa ne bi trebao da bude veliki problem, ali treba voditi racuna da nece svi misevi hteti da rade tako.

Adaptere i tastature sa DIN-om imas u Desk-u (na Slaviji)

zar nije lakse kupiti polovnu tastaturu sa starim konektorom i novog misa sa seriskim...
javi se ako ti treba mis

rbane je napisao(la):
zar nije lakse kupiti polovnu tastaturu sa starim konektorom i novog misa sa seriskim...
javi se ako ti treba mis

Ali ako vec imas tastaturu koju bi hteo da upotrebis, zar nije onda malo nelogicno da kupujes polovnu samo radi konektora? Mislim, zato covek trazi samo adapter, a ne i tastaruru. :D

Tih adaptera ima na stvarno puno mesta, ali zavisi u kom si delu grada.

Na zvezdari imas u GL Softu na bulevaru, imas sigurno i u Logo-u.

Zatim imas u Desk-u u centru. Sampro u Zemunu itd......

Pozdrav!

cimarija...

luka.l je napisao(la):
Ali ako vec imas tastaturu koju bi hteo da upotrebis, zar nije onda malo nelogicno da kupujes polovnu samo radi konektora? Mislim, zato covek trazi samo adapter, a ne i tastaruru. :D

Tih adaptera ima na stvarno puno mesta, ali zavisi u kom si delu grada.

Na zvezdari imas u GL Softu na bulevaru, imas sigurno i u Logo-u.

Zatim imas u Desk-u u centru. Sampro u Zemunu itd......

Pozdrav!

ma sve je to lepo ali je mala razlika u ceni a mozda je negde i skuplji konektor od tastature...
meni deluje kao veca dara nego mera...

Crni je napisao(la):
PS/2-->COM za misa ne bi trebao da bude veliki problem, ali treba voditi racuna da nece svi misevi hteti da rade tako.
Po mom iskustvu, samo Combo modeli hoće preko prelaza na serijski port. Ostali (90%) neće tako da rade. Tastature rade preko prelaza.

rbane je napisao(la):
ma sve je to lepo ali je mala razlika u ceni a mozda je negde i skuplji konektor od tastature...
meni deluje kao veca dara nego mera...

Konektor je oko 180 dinara...

Ja sam placao te konektore oko 100 dinara, nemoj da vas neko pljacka za 80% vise :)

Pozdrav!

Vrh Dno