Šta je novo?

Adapter/Punjac za ASUS EEE PC R11CX

djolenzi

Slavan
Učlanjen(a)
10.06.2009
Poena
390
Ovako imam taj netbuk ali mi je punjac riknuo, vidim da postoje originalni punjaci koji su oko 25e a to mi se cini malo mnogo pa me zanima jel ima neki univerzalni ili nesto sl sto bi zavrsavalo posao. Vrednosti koje mi trebaju tacnije koje su na originalnom punjacu su: 19V - 1.58A, e sad ja se nesto ne secam elektrotehnike pa nisam siguran jel problem ako se stavi adapter sa vecom amperazom ili nije ili kako vec ide... Ako neko ima neko resenje a da nije originalni punjac bio bih mu zahvalan da me prosvetli, hvala unapred :)

Poslednja izmena:
Ima zamenskih, nisu se pokazali lose. Amperaza moze jaca a nikako slabija.
Voltaza - Jacina struje (mora da bude ista)
Amperaza - Brzina struje (moze ista ili jaca jer ce laptop da vuce 1.58A koliko mu treba, ono preko nece, takav punjac ce biti hladniji pri radu ako je na primer 4.74A).

Edit:
Tvoj valjda koristi ovakav:
http://www.aliexpress.com/item/19V-...C-1001HA-1001P-1001PX-1005HA/32261355393.html

Gomila gluposti nekog ko nema veze sa osnovama elektrotehnike

Amperaza -> jacina elektricne struje , jediica A (amper) - obavezno ista ili veca od potrebne. Ukoliko je manja adapter ce se pregrevati i na kraju crci.
Voltaza -> napon elektricne struje, jedinica V (volt) - najbolje ista kao na originalnom adapteru ili razlicita +- 10%. Ako je slabija postoji mogucnosta da uredjaj nece raditi ispravno ili uopste, ukoliko je jaca postoji mogucnost pregorevanja uredjaja

Vrh Dno