Šta je novo?

Adapter ili sta vec ?

• Začetnik teme Začetnik teme ZevS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ZevS

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2002
Poena
619
Nisam znao gde da postavim temu pa reko ovo je HARDWERE pa ima i onaj nastavak ostalo........
Dakle radi se o seldecem , ortak koji zivi u USA je kupio PS2*sony ali za njihovo trziste tako da mu je onaj konektor za struju drugaciji od nasih , pa me je pitao da li postoji adapter ili sta vec kako bi tu razliku premostio, posto se vraca da zivi ovde ? Pozdrav

Nege sam cuo da je to nesto sto kosta 60 ojra i treba vremena dok se ugradi. Ali samo sam cuo... A sto se vraca da zivi ovde 😀

Ako je samo konektor razlicit a napon isti, onda samo odsece i stavi nas konektor na kabel. A vidjao sam i te adaptere negde i to kosta oko 100-200 din

LiqPlasma, molim te nemoj lupetati gluposti. Naravno da postoji adapter za to, i meni je trebao kad sam dobio iPod-a iz US. Ja sam vec imao kuci, ali svi koje sam pitao za to su mi rekli da ima na buvljaku da se kupi i kosta nesto smesno, tipa ~300 dinara. Cak i da je 10e (sto nije) ova cena od 60e nema veze sa vezom...
Jedina stvar na koju treba da pazis je da njegov ispravljac (ili kako god se to zvalo) podrzava 220V...

Rekao sam samo da sam CUO! Neko je to onda pricao nesto o menjanju nekakvog cipa... Nemam pojma 😛 Bolje da se ne mesam.

Poz :wave:

Joker je napisao(la):
Ako je samo konektor razlicit a napon isti, onda samo odsece i stavi nas konektor na kabel. A vidjao sam i te adaptere negde i to kosta oko 100-200 din
Napon u USA je 110V (i frekvencija 60Hz), tako da se može spaliti uredjaj samo zamenom utikača. Postoje mali trafoi koji prevode 220V na 110V pa se onda na njih uključi. Jeftini jesu ali je kvalitet slab, izdržavaju malo opterećenje, kvare se, lično ne bih stavljao skuplji uredjaj na njih. Imao sam trafoe od prvih HP Laserjetova - e to su bile budže po 5-6kg i kilovat snage...

ZorMi je napisao(la):
Napon u USA je 110V (i frekvencija 60Hz), tako da se može spaliti uredjaj samo zamenom utikača.........
Napisao sam ako je napon isti
Kolega koji mi je doneo laptop iz Kanade kaze da moram da nabavim taj trafo koji sa 110V>220V, ali kad je doneo vidim lepo pise na ispravljacu napon od 100V-240V a frekvencija 50-60Hz, tako da mi je bio poreban mali adapter koji plosnate kontakt na utikacu pretvara u nas stamdard tj. okrugle.
Znaci prvo treba procitati na kojem naponu radi taj PS2 Sony i onda ce se znati sta treba.

Ja se secam da sam u full packu za R380 dobio u kutiji izmedju ostalog i taj mali adapter koji se prikljucivao na punjac za telefon, (samo se skine ovaj zavrsetak na kome su okrugle uticnice nase i stavi taj adapter sa pljosnatim) tako da mislim da nije potrebno neko cudo od trafoa...
poz

Za vreme bombardovanja odnosno posle pojavilo se brdo tih transformatora koji su prevodili sa 220 na 110 koji su valjda bili "pozajmljeni" iz americke ambasade pa ako nekako moze tvoj drug to da nadje mislim da bi mu to bilo idealno resenje...

Mislim da sam razumeo . Dakle ako PS2 podrzava napon od 22ov onda mi treba samo adapter da bi mogao da utaknem u struju , a ako samo 110v treba mi i adapter i transformatro da konvertuje 110 na 220 .
Pozdrav

Najbolje je videti za transformator vec u USA. ja imam bezicni telefon 110/60, a tamo sam odmah (mislim RadioShaque-u ili tako negde). Radi vec 7 godina bez problema (a pri tom je ukljucen 24/7)
Sto se tice cipa verovatno se odnosi na cip za ucitavanje kopija -tako nest je postojalo za PS1, kako je kod dvojke nisam siguran, izasao sam iz tih voda odavno...

Imas u prodavnici Electronic 354-13-67

Nazad
Vrh Dno