Šta je novo?

Adapter 6 pin psi-e na 8 pin psi-e

greatgonzo

Slavan
Učlanjen(a)
31.05.2008
Poena
320
Gde naći adapter 6 pin psi-e na 8 pin psi-e . Imam TT napajanje sa 3 6 pin psi-e konektora za napajanje grafičkih kartica sa kojim sam prezadovoljan . U skorijoj budućnosti postoji mogućnost da ću kupiti grafu kojoj je potreban 8 pinski konektor za napajanje pa bi hteo da dočekam spreman ovu kupovinu . Video sam na netu da je pravljenje ovog adaptera jednostavno ali bi radije kupio fabričku izvedbu ako je moguće . Molim pomoć i čudim se da niko pre mene nije na forumu tražio rešenje za ovaj problem !?:trust:

Koliko znam, nijednoj grafičkoj karti nije baš _potreban_ 8-pinski konektor, nego se pokazalo da neke ATI kartice neće da se overklokuju iz Catalysta bez 8 pina, ali hoće iz 3rd party aplikacija.
Ako ipak baš zaključiš u budućnosti da ti neophodno treba 8-pinski konektor imaš sledeće mogućnosti:
- da daš da ti neko nabudži onu razliku od 2 pina (ionako je samo masa u pitanju)
- da kupiš novi kabl ako negde kod nas ima da se kupi (ja mislim da nema)
- da promeniš napajanje za neko koje ima 8 pina (ne zvuči racionalno)
- da odustaneš i zaključiš da radi posao i 6-pinski konektor

Ja imam 6+2 konektor koji sam dobio sa Corsair napajanjem ali nisam primetio da mi je nešto promenio život. Grafička mi se ionako dovoljno greje i ventilator pravi dovoljno veliku buku da nisam uopšte poželeo da je OC-ujem...

Nisam očekivao baš ovakav odgovor ali hvala za trud . I dalje se nadam da će se javiti neko sa rešenjem za moj problem

Čuj, nisi čak rekao ni da li ti je napajanje modularno ili nije - TT pravi i jedna i druga.
Ako nije modularno onda zaista ne možeš da očekuješ nikakvo gotovo rešenje po sistemu daš pare i plug&play. U tom slučaju mora neko da ti to nabudži. Kreni da zoveš bolje kompjuterske servise u svom mestu ili okolini pa vidi šta možeš da uradiš.
Ako ti napajanje jeste modularno onda postoji teorijska šansa da negde nabaviš odgovarajući kabl ali u praksi ćeš to teško izvesti u Srbiji. Možda ako je nekom crklo napajanje pa je uštekovao kabl kad je vraćao i sad hoće da ti proda, ili možda isto to ali u nekom servisu da im je slučajno ostalo od reklamacije. Da kupiš u maloprodaji milsim da se još uvek graniči sa nemogućim (i da će tako biti i u doglednoj budućnosti).
Dakle sve sam ti rekao u prvom odgovoru tako da ne očekuješ previše, nije da niko neće da ti pomogne, nego je tvoj problem dosta specifičan, plus ga ti doživljavaš tragičnije nego što stvarno jeste.

Čuj, nisi čak rekao ni da li ti je napajanje modularno ili nije - TT pravi i jedna i druga.
Ako nije modularno onda zaista ne možeš da očekuješ nikakvo gotovo rešenje po sistemu daš pare i plug&play. U tom slučaju mora neko da ti to nabudži. Kreni da zoveš bolje kompjuterske servise u svom mestu ili okolini pa vidi šta možeš da uradiš.
Kakve veze ima da li je napajanje modularno ili ne? Coveku treba jedna jednostavna stvarcica koju je nazalost teshko naci kod nas, ali u normalnim drzavama ih ima, i smeshno su jeftine.

PCIE-6-8_3853.jpg

Hvala garson dao si pravi odgovor na moje pitanje sad još samo da se nađe neko ko ima ovakav adapter i da kaže cenu inače za ytrewq napajanje je modularno ali je nebitno dali je modularno ili ne kad ovakav adapter odgovara svakom napajanju sa 6 pin psi-e izvodom za napajanje ovo je istovremeno molba za firme koje se bave prodajom it opreme da nabave ovakav adapter jer je sramota da i one najprestižnije u našoj državi nemaju u cenovniku ovako nešto .

Ovo ne bi trebalo da koshta vishe od 200-300din, cene u SADu za ovako neshto su oko 4-5$.
Inace na slici koju sam postavio je PC Power & Coolingov kabl, koji se kupuje zasebno. Inace PC P&C je zastupljen kod nas (Alti je uvoznik) pa bi to mozda trebalo sa njima videti.:)
Inace, pored ovog vidjao sam i 6pin to 2x8pin adapter, znaci isto kao gore samoima 2x8 pin.:)

Zovem alti u ponedeljak da pitam .

Kakve veze ima da li je napajanje modularno ili ne? Coveku treba jedna jednostavna stvarcica koju je nazalost teshko naci kod nas, ali u normalnim drzavama ih ima, i smeshno su jeftine.

Moja greška, priznajem da nisam uopšte razmišljao o ovoj najbanalnijoj varijanti.
Nadam se da mi se oprašta, bilo je u dobroj nameri.

Nema potrebe za izvinjavanjem . Cenim svakog ko pokaže dobru volju da mi pomogne .

nanobot26 mi je obećao pomoć , rekao mi je da će tajvancima zatražiti desetak komada mada mi se čini da je to malo kolika je potražnja za istim jer nema gde da se kupi .

Nazad
Vrh Dno