Šta je novo?

AD Sense problem

Učlanjen(a)
01.12.2005
Poena
349
Od skoro sam poceo da koristim ADSense na svojim sajtovima, ali mi nije jasno zasto mi je stanje/status "ON Hold".
Koliko sam ukapirao, treba da se popuni neki obrazac koji sam skinuo u pdf formatu, i da im se to posalje fax-om ili postom.
Evo ga i fajl kako izgleda u pdf formatu ...

Prilozi

Dok sam ja koristio adsense nije bilo potrebno popunjavati nikakvu poresku prijavu, ako si lociran u Srbiji.
S druge strane ne znam koja ti je vrednost CTR, ako ide vise od 1-2% nece ti isplatiti (mada i 1, 2% je mnogo)...

A kako oni isplaćuju te pare? Da li može poput rent-a-codera da ti pošalju FedEx-om (ili tako nečim) ili kao PeyPal mora na račun?

Crash obrati se adsense supportu, koliko se secam bili su vrlo ljubazni i iscrpni u odgovorima, mislim da ces to sa njima najbolje resiti...

Idi na My Account pa na Account Settings pa na Payment Holding i promeni to... Da bi ti poslali cek moras da pupunis onaj formular na My Account pa Tax Information i sve popunis online... nema sta da im saljes fax-om... valjda je to to sto pitas...

To sam svo vreme i pokusavao al jednostavno me nije htelo.
Danas, jutros - pokusao sam opet - i boom - proradi !
Valjda je bilo potrebno par dana (10-ak) dok postane akaunt "vidljiv" na nekim njihovim standardima ... pojma nemam, uglavnom - danas je sve islo lako, samo, clikc, click i gotovo.
EagleOne je napisao(la):
Dok sam ja koristio adsense nije bilo potrebno popunjavati nikakvu poresku prijavu, ako si lociran u Srbiji.
S druge strane ne znam koja ti je vrednost CTR, ako ide vise od 1-2% nece ti isplatiti (mada i 1, 2% je mnogo)...
Trenutna vrednost mi je 1.43% ... `el to dobro il` loshe ?

Btw, da ne otvaram novu temu - jedno pitanje za one koji znaju odgovor.
Kako se placa AdSense Content ?
1. Koliko "Page impressions" je potrebno za 0.01$ ?
2. Koliko klikova - za koliko para ?
(verujem da ima na guglu, al nemam vremena da trazim, pa bih molio samo odgovor - i da ne bude tipa:" procitaj", "trazi" ... - Hvala! )

ok, nasao sam.
Effective CPM - Cost per 1000 impressions. From a publisher's perspective, CPM is a useful way to compare revenue across different channels and advertising programs. It is calculated by dividing total earnings by the number of impressions in thousands. For example, if a publisher earned $180 from 45,000 impressions, the CPM would equal $180/45, or $4.00.

Jednom prilikom mi je podrska rekla sledece (grub prevod): Ako zelis da dodas drugi sajt na nalog, samo ubaci kod na sajt i mi cemo ga automatski detektovati. Ukoliko zelis, pri kreiranju koda za novi sajt mozes da kreiras novi kanal ako zelis da pratis statistiku za novi sajt. Kanal nije obavezan.

Nazad
Vrh Dno