Šta je novo?

Acronis VS Norton Ghost

BitrAtE

Moderator
Urednik
Super Moderator
Učlanjen(a)
24.08.2003
Poena
1,085
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D @ DeepCool LT520 WH
Matična ploča
Gigabyte B650M AORUS ELITE AX ICE
RAM
32GB (2x16GB) Kingston FURY Renegade DDR5 RGB DDR5-6000 CL32-38-38 @1.35V
GPU
GIGABYTE RTX 5080 AERO OC SFF
Storage
Kingston KC3000 2TB + KC3000 1TB /
Zvuk
NZXT Relay 2.0 + NZXT Subwoofer @ AudioQuest DragonFly Black v1.5 / Asus ROG Delta II Wireless / Steelseries Arctic 1 Wireless / Sony Pulse 3D
PSU
NZXT C1200 Gold ATX 3.1
Kućište
Fractal Design Pop Mini Air White TG Clear
Monitor
Asus ROG Swift OLED PG32UCDM
Miš & tastatura
Asus ROG Falchion RX Low Profile + ASUS ROG Harpe Ace Aim Lab Edition @ Cooler Master MP511 Speed SF6 Edition Mouse Pad
Ostale periferije
C1 55" & PS5 & Q990B
Mobilni telefon
Honor Magic7 Pro
Pametni uređaji
Huawei GT2 Pro, GT5...
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Iskustva? Za i protiv? Prvenstveno me interesuje lakoca koriscenja, od opcija mi jedino treba full system backup, to oba naravno imaju.

Nađi na internetu OneKeyGhost (standalone exe od 4 MB) i cepaj ... kakav Acronis, kakvi bakrači.

Kinezi su prepakovali Ghost tako da, kao nekada PowerQuest-ov DriveImage, pravi/vraća imidž sistemske particije iz sistema ... tj. uradi - restart --> napravi/vrati imidž --> restart.
Iz exe-a može da se instalira i boot menadžer.

Ranije sam koristio Norton Ghost, ali od pojave Acronis-a koristim isključivo njega, i to dve aplikacije: true image i Disk director u nekoliko različitih verzija do sada. Relativno brz, radi sa fleške i vrlo pouzdan jer do sada nikada nisam imao problem sa njim. Dakle, po meni je Acronis na prvom mestu, dok ne naiđem na nešto drugo, što je brže, jednostavnije i pouzdanije :)

Poslednja izmena:
Full system backup .
AOMEI backupier . + ima svasta uz sebe. Free je.

Iskustva? Za i protiv? Prvenstveno me interesuje lakoca koriscenja, od opcija mi jedino treba full system backup, to oba naravno imaju.
U tom slučaju nemaš nikakvu potrebu ni za jednim od navedenih.
Nema potrebe, ugradjena system image opcija (od windowsa 7 na dalje) radi taj posao savršeno pouzdano i jednostavno.

Poslednja izmena:
Ne znam, meni je Acronis zakon, pogotovo zbog universal system restorea, gde mogu da Windows razvijem na različite hardvere.

Windowsov backup jeste ok, ali nisam uspeo da nađem opciju da mi kompresuje backup arhivu, što je suludo da nema.

Ako tražiš besplatnu varijantu, https://www.paragon-software.com/home/br-free/ nije loš.

Fala vam ljudi, nisam uopste znao za ovu backup & restore opciju integrisanu u Win-u. Radi posao savrseno ;)

Nisam do sada imao prilike da koristim programe za backup pa se nesto i ne razumem oko toga.
Imam laptop sa win 8.0 i desktop sa win 8.1. Treba mi sledeca stvar ako je to moguce :)
Hteo bih da uradim backup sistema sa laptopa a zatim taj sistem da podignem na desktop racunaru ali preko virtual masine :)
Da li je to moguce i koju bi opciju trebao da izaberem disk/partition backup ili system backup?
Kako to da bacim u virtual masinu? :)

Nazad
Vrh Dno