Šta je novo?

Acronis TrueImage neće sa HPT366?

voyager

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
650
Acronis TrueImage 8.0.774 neće da se butuje (sa Rescue CD-a) na Abit BE6 II (BX čipset za P2/P3 procesore) kada je HDD prikačen preko integrisanog HighPoint UDMA66 kontrolera (HPT366). Kada je HDD nakačen na standarnu IDE granu nema problema. Da li je neko imao sličnih problema i neko rešenje?

Poslednja izmena:
Ako je to neki OS, meni tako zvuci 🙂, onda moras prilikom instalacije da ga uputis na driver za tvoj kontroler. Ni Windows ni standardni Linuxi nemaju "po defaultu" drivere za bilo sta osim najstandardnijeg IDE drivera i mora da se ispostuje ova procedura.

Jasno je to meni ali Acronis kaže da podržava sve moguće kontrolere (IDE, SCSI, FireWire USB, etc. ) i nigde ne pominje tu mogućnost (analogno F6 funkciji kod win2k/XP) niti sam uspeo da mu podmetnem HPT driver po toj logici.

Pod DOS-om se taj kontroler vidi bez problema 😉
Mislim na standardnu MS-DOS bootabilnu disketu (io.sys, msdos.sys i command.com) bez ikakvih dodatnih drajvera, pa pretpostavljam da je upravo tu problem na tom rescue disku. Pokusaj da nateras TrueImage da radi iz DOS-a...

btw Ghost 2003 i 7.5 Enterprise rade bez ikakvih problema sa tim kontrolerom iz DOS-a 😉

Pa zar rescue CD TrueImage-a nije DOS verzija dotičnog programa imajući u vidu da može da se koristi na neistaliranoj mašini.
P.S. Znam da pomenute verzije Ghosta rade iz čistog DOS-a sa tim kontrolerom ali to nije bilo pitanje, zar ne!

Proveri da li ti je particija sa koje bootuje aktivna. Meni se desilo da odradim kloniranje pomocu True Image na drugi HDD i nisam mogao da bootujem dok slucajno nisam iz Partition Magica provaliod a particija nije aktivna.

voyager je napisao(la):
Pa zar rescue CD TrueImage-a nije DOS verzija dotičnog programa imajući u vidu da može da se koristi na neistaliranoj mašini.
P.S. Znam da pomenute verzije Ghosta rade iz čistog DOS-a sa tim kontrolerom ali to nije bilo pitanje, zar ne!
Ne koristim TrueImage, pa nisam siguran, ali htedoh reci da mozda taj DOS koji koristi nije MS-DOS, nego neka njegova free alternativa, pa da nije mozda tu problem ili u nekim drajverima koje TI pokrece...

Lukija je napisao(la):
Proveri da li ti je particija sa koje bootuje aktivna. Meni se desilo da odradim kloniranje pomocu True Image na drugi HDD i nisam mogao da bootujem dok slucajno nisam iz Partition Magica provaliod a particija nije aktivna.
Particija je naravno aktivna ali i da nije nema veze jer ne butuje TrueImage sa particije nego sa CD-a 🙂

Nazad
Vrh Dno