Šta je novo?

Acronis TrueImage alternativa

sh0ne

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2005
Poena
650
Zanimam me koji program je dobar kao alternativa TrueImage-u a koji moze da napravi Boot Recovery CD posto PowerQuest Drive Image 7 i Norton Ghost 12 nemaju opciju za pravljenje takvog diska. (koliko sam uspeo da vidim)
Imam problema sa Acronisom True Image 10 jer recimo kada bootujem Recovery disk i izaberem Full mode krene da ucitava, pokaze listu sta ucitava i tu uz prijavljene greske stane.
Kada izaberem Safe Mode podigne mi program, napravim Backup (tj. image fajl cistog Win-a) i cim probam Recovery iz tog fajla on zabode, obrise particiju (file system) i onda moram da radim ili fdisk ili Acronis Disc Director kako bi je ponovo namestio i opet mukotrpan i dugotrajan proces instaliranja XP-a.
Ima li neko predlog i/ili resenje mog slucaja?!?!

Evo i slika greske pri startovanju Full Moda-a?! Cini mi se da ne prepoznaje HDD-ove..
http://www.imagehosting.com/show.php/1208154_ACRONIS.jpg.html

Poslednja izmena:
Koliko se secam, i ja sam imao problema sa TI (sve verzije do v10) kada sam presao na JMicron (SATA) kontroler. Problem sam resio tako sto sam zaobisao Acronisovu boot varijantu, napravio BartPE boot disk sa podrskom za SATA i odatle pokrecem TI. U okviru TI instalacije imas plug in za BartPE ( LINK ).
Malo pretrazi net, ima vec sve napravljeno...

Problem resen i to bez BartPE i slicnih gluposti.

Jednostavno sam skinuo novi Acronis True Image 11 i napravio njegov BootCD i radi savrseno.

Ako se ne varam verzija 10 ima problem upravo sa JMicron kontrolerom. I sam sam se susretao sa tim problemom,doduse nisam probao sa verzijom 11.

ne kapiram acronis i njegovo pravljenje image-a;pokusao sam da uradim image oba harda ali to se pokazalo kao naučna fantastika,reko' ok ajde,ne može sve ajde particija gde mi je OS koji koristim,win2k3,xp i vista nisu bitni(sad ce biti komentar imas xp,win2k3 i vistu i hteo si image,ccc)i napravim image particije gde mi je win2k3 i to iznosi 21 gb..na sta ja to da narezem?

Pa koliko je popunjena ta particija (u GB)? Acronis ima opciju da maksimalno kompresuje arhivu, na otprilike 65%, tako da ne mozes ni ocekivati cuda ako imas mnogo podataka. Iskljuci u opcijama da ti cuva pagefile.sys i sl.

pa od nekih 76,ostalo je,ako ne racunamo ovaj image nekih 26 gb...pa ok,ja sam svestan da se ne moze sve ni spasiti secam se ghosta sa flopijem ali mi nije jasno gde admini koji rade backup skladiste ovoliki backup ili sam usao u pricu jel si ti video one servere kao ormare?

Mozes backup da cuvas na drugom disku, particiji ili da pustis da ti ga sam Acronis narezuje na DVD-jeve - ti samo spremi odgovarajucu kolicinu.

ok neo,hvala ti na odgovorima ali ako da rezem na dvd a image ima 21 gb,kao ovaj,image je jedan fajl ili kako mislis?

Nazad
Vrh Dno