Šta je novo?

Acronis True Image

dejan2006

Slavan
Učlanjen(a)
06.08.2007
Poena
319
Napravio sam backup file C: particije pomocu Acronis True Image Home v. 11 . Taj File je velicine oko 6 GB .
Kako sada njega da smestim na 2 DVD i da na njima cuvam Backup sistema ?
Da li mogu odatle sa tih DVD da povratim backup direktno ili cu morati da ih vratim na Harddisc pa odatle da oporavljam sistem ?
Ako moze , kako to da uradim ?
Ili kako vec to funkcionise dajte mi nekoliko saveta .........

I uopste , po vama koliko je ovo siguran nacin da se sistem oporavi nakon napada raznoraznih eksperimentisanja .

Eventualno ako nisi upotrebio max kompresiju prilikom kreiranja imagea. Ukoliko si upotrebio max kompresiju i fajl je 6gb, jedino ti preostaje da ga splitujes na dva dela (iz Total Commandera /Menage-Split File/) pa da snimis na 2 DVDa. Kad zelis da vratis system nazad, kopiras sadrzaj dva DVDa na hard, spojis ih, opet iz Total Commandera i picis.

Mislim da imaš opciju u programu da biraš na koliko delova da ga podeli, u toku pravljenja backupa. Ne znam da li ti to završava posao, jer ne znam da li si to sad pravio ili je backup od ranije pa sad samo hoćeš da ga baciš na DVD? Ako je ovo prvo, odradi to ponovo, da ne bi bespotrebno komplikovao sa drugim programima. Za povratak ne znam, ja sam uvek išao sa HDDa.

Nemozes naknadno da dijelis i vracas te slike, morao si prilikom pravljenja da odredis broj dijelova da bi program kasnije mogao da sastavi te iste.

Shvatam . Pokusacu ponovo da napravim back up C: particije u 2 dela , odnosno u vise delova .
Ne znam kako to ide ali experimentisacu vec , verovatno sam nesto prevideo . Postojeci backup cu obrisati .
E sada da vas pitam sledece .
Sta ako mi sistem skroz padne pa mi trazi da obrisem celu particiju C:
Kako tada u tom slucaju da vratim taj snimljeni back up ? Mislim , on ce svakako biti na drugom hardu , to jest na sigurnom .
Ali da li tada trebam da podignem bilo kakav XP pa da preko njega prakticno prerezujem taj back up ili ......
Taj deo ne shvatam najjasnije a ustvari back up i pravimo upravo iz tok razloga

moras da napravis boot disk iz acronisa ako ti se backup nalazi na drugoj particiji, pa odatle ces se snaci, kad on napravi taj boot disk ti slobodno eksperimentisi(moras u biosu da stavis da butujes sa cd i to je to)!

Zar ne postoji opcija automatskog deljenja imidza i njihovo rezanje na vise butabilnih DVD diskova, bez ikakvog komplikovanja? Pre neki dan sam izbekapovao linux particiju uz pomoc Paragon drive image na ovaj nacin, program je napravio butabilni DVD sa imidzom, a ako se ne varam, Acronis 11 ima iste opcije!

Poslednja izmena:
Napravio sam backup file C: particije pomocu Acronis True Image Home v. 11 . Taj File je velicine oko 6 GB .
Kako sada njega da smestim na 2 DVD i da na njima cuvam Backup sistema ?
Da li mogu odatle sa tih DVD da povratim backup direktno ili cu morati da ih vratim na Harddisc pa odatle da oporavljam sistem ?
Ako moze , kako to da uradim ?
Ili kako vec to funkcionise dajte mi nekoliko saveta .........

I uopste , po vama koliko je ovo siguran nacin da se sistem oporavi nakon napada raznoraznih eksperimentisanja .

Mozes da koristis i DL DVD, na njemu staje 6GB to je prostije resenje

Jedna stvar mi nije sasvim jasna iako sam pažljivo čitao uputstvo pa ako neko može da pomogne bio bih zahvalan.
Instalirao sam Acronis True Image 12 i napravio boot dvd.
Imam 2 hard diska, na prvom hardu imam 2 particije a na drugom jednu.
Na tom prvom hardu je instaliran OS i C particija je sistemska.
E sad, uradio sam backup sistemske particije i on je 20gb image napravio na drugom hard disku i to je sve ok. Ono što mene zbunjuje je da kada budem radio restore ne ode D particija sa prvog HDa jer koliko sam skapirao kada se radi restore on briše sve particije na tom HDu na kome se radi restore.
Meni bi odgovaralo da kada radim restore D particija ostane netaknuta a da C bude napravljen od tog image-a , može li se to izvesti tako ?

Ako si uradio backup samo C particije onda će i restore uticati samo na C particju, D će ostati netaknuta.

Ne brini, nece ostale particije biti pipnute, samo se vraca imidz onoga sto si uradio. Ako je imidz samo c particije onda ces samo njen restore i da dobijes.
Ali, ako imas vise hdd-ova preporucljivo je da otkacis ostale hardove dok radis restore. Meni je recimo acronis prilikom restore-a brkao redosled particija, imam 2 hdd-a po 3 particije, on je prijavljivao C1 pa C2 kao D1 i ostale po redu. Imidz nije bitno bio gde se nalazi na 1. ili 2. hdd-u. Kad radis restore, prekopiraj ghost na D particiju, iskljuci ostale hdd-ove ako ih imas i uradi restore. Kad zavrsis, prikljuci ponovo ostale hdd-ove.

Možda sam već dosadan, ali ja sam progledao otkako sam za imidže particija počeo da koristim ovo:

http://www.drivesnapshot.de/en/

Kakav Acronis, kakvi bakrači... I nema šta da brka, pokrenem ga iz BartPE, ona particija koju označim je ta na koju će vratiti image (e sad ako ja pobrkam, to je već moj problem). Radi brzo, sve je jednostavno, ja sam oduševljen.

Nisam ni znao za ovaj program dok nisam video demo verziju koja se isporučuje uz BartPE.

Tako sam i mislio ali ipak me hvata paranoja jer mi je D particija od 350gb pa ne bi bilo zgodno da nestane, odradjen je One click backup sistemske particije i MBR-a.
Verovatno ću se ipak ako taj momenat dodje odlučiti na reinstall OSa, šta da radim kad sam paranoičan 🙂
tnx u svakom slučaju.

Batalio sam Acronis ipak i opredelio se za integrisani Vista Backup, malo je veći image ali mi to nije važno, bitno je da ne sanjam dal' će da pobrljavi ili neće.

Nazad
Vrh Dno