Šta je novo?

Acronis True Image pitanje

milos777

Slavan
Učlanjen(a)
29.07.2004
Poena
304
sta se dogadja sa postojecim podacima na particiji nakon bekapovanja
posto ne dolazi do prethodnog formatiranja,znaci da'l ostaju repovi prethodnog sadrzaja?

milos777 je napisao(la):
sta se dogadja sa postojecim podacima na particiji nakon bekapovanja
posto ne dolazi do prethodnog formatiranja,znaci da'l ostaju repovi prethodnog sadrzaja?

Ne bih rekao da ostaju, možda ono klasično, da su samo označeni kao slobodan prostor na disku a da se zapravo još uvek ponešto od njih može povratiti sa diska. Ako si sumnjičav i ako želiš biti siguran da nema repova od predhodnog sadržaja - prvo uradi formatiranje diska pa onda vrati backup preko acronisa (mada i nakon formatiranja neki podaci mogu da se "izvuku"). Ako hoćeš da budeš zaista siguran da si ih se rešio onda pre vraćanja backupa temeljno počisti disk sa killdisk-om.

dobro,ali kako da bekapujem ako sam prethodno formatirao sistemsku particiju?

milos777 je napisao(la):
Ako dozvolite da se umešam ;) Napravi na CD-u "Bootable rescue media", formatiraj disk, ubaci taj CD, u BIOS-u podesi da ti se sistem diže sa CD-a, restartuj računar posle čega će se podići Acronis, dalje je postupak isti kao kada sve radiš bez prethodnog formatiranja. Ja sliku sistema držim na logičkoj particiji i odatle sliku podižem, a kako će to da se odvija ako ti je slika na CD-u ne znam jer nisam probao i neću napamet da govorim.

milos777 je napisao(la):

Da, Acronis ima mogućnost da se podigne sa "Bootable rescue media"(koju može sam da napravi), s tim da sliku(backup) moraš imati negde dostupnu, ili na CD-ovima (DVD-u) ili na nekom disku. Ja imam dva diska (oba butabilna) pa kad jedan disk "osvežavam" njegovim backupom, podignem sistem sa drugog diska (a sa njega i pravim image onog trenutno pasivnog)i sve obavim sa njega.

Iako mogućnost Acronisa da napravi "Bootable rescue media" na CD postoji, nikad je nisam lično isporobao, pa ti ni je ne mogu reći kako to odrađuje posao, ali da ta mogućnost postoji - postoji, stoga ako nemaš negu zgodniju mogućnost - isprobaj tu funkciju.

Kada se radi Restore image tj. povraćaj Wina na C drajv, Acronis radi dve stvari i to pokaže pre nego što počne: 1 brisanje C drajva i 2 restore image. Tako da ne ostaje ništa od starog win-a.
Inače obavezno treba uraditi Bootable rescue media na CD (onaj manji, nema potrebe na veliki od 700 mb) i to sa punom preporučenom opcijom jer samo tada vidi CD/DVD čitač ako hoćete da radite restore image sa CD tj. DVD-a. Inače ne vidi nista osim HD na kompu pa može da se radi restore samo sa druge partiicje HD.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno