Šta je novo?

Acronis pitanja...

mmilovan

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2004
Poena
619
Za backup sistema koristim Acronis True Image Enterprise Server, devetka je verzija.

Zanima me da li je neko nailazio na problem sličnom mome:

Elem, kada se prave tib-ovi može da podesi da se takvi fajlovi (imidži particija) splituju u više tibova (recimo da je sadržaj sistemske particije veći od 4GB). Umesto na HDD, hteo bih da imidže režem na DVD RW i odatle dižem sistem.

U Neru ili bilo kom drugom programu za rezanje postoji ograničenje za fajlove veličine celog DVD-ja. Naime može da se reže samo u UDF formatu.

Kada tako narežem DVD, Acronis ga ne vidi, tj. ne mogu sistem da dignem sa DVD-ja (Acronis prijavljuje bad media, što je nemoguće u mom slučaju sobzirom da su mediji bili sasvim novi i neoštećeni).

Šta je tu problem? Da li je problem UDF sistem diska? Ili disk na kome su tibovi treba narezati na drugi način (boot)?

Hvala na odgovorima.

Milan

A jesi li probao da stavis da ti Acronis automatski dijeli image na manje fajlove, npr. 1GB?

Za backup sistema koristim Acronis True Image Enterprise Server, devetka je verzija.

Zanima me da li je neko nailazio na problem sličnom mome:

Elem, kada se prave tib-ovi može da podesi da se takvi fajlovi (imidži particija) splituju u više tibova (recimo da je sadržaj sistemske particije veći od 4GB). Umesto na HDD, hteo bih da imidže režem na DVD RW i odatle dižem sistem.

U Neru ili bilo kom drugom programu za rezanje postoji ograničenje za fajlove veličine celog DVD-ja. Naime može da se reže samo u UDF formatu.

Kada tako narežem DVD, Acronis ga ne vidi, tj. ne mogu sistem da dignem sa DVD-ja (Acronis prijavljuje bad media, što je nemoguće u mom slučaju sobzirom da su mediji bili sasvim novi i neoštećeni).

Šta je tu problem? Da li je problem UDF sistem diska? Ili disk na kome su tibovi treba narezati na drugi način (boot)?

Hvala na odgovorima.

Milan

Ako sam te dobro razumeo ti hoces da narezes image fajl u tvom slucaju Acronis image i da dizes posle instalaciju sa tvog DVD diska,da ti fajl ne bude na nekoj od particija koje nisu sistemske?
Taj fajl mora da bude u okviru kapaciteta tvog DVD-RW diska,recimo ja koristim Norton Goust za kloniranje particije da ne bih podesavao i smarao se sa driverima i standardnim programima,sad ti mozes da kompresujes image file vise nego sto to radi softwer u tvom slucaju Acronis,ali ne bi dobio na memoriji mnogo.
Program koji ja koristim Norton Ghoust(nisam siguran da sam ispravno napisao) sa svojom ekstenzijom *.GHO reze Nero bez problema normalno samo da je u okvirima kapaciteta samog diska na koji se narezuje.

Program koji ja koristim Norton Ghoust(nisam siguran da sam ispravno napisao) sa svojom ekstenzijom *.GHO reze Nero bez problema normalno samo da je u okvirima kapaciteta samog diska na koji se narezuje.

E pa jes, rotkve mu strugane, ali ja neću da se bavim Ghostom...:crash:

A jesi li probao da stavis da ti Acronis automatski dijeli image na manje fajlove, npr. 1GB?

Nisam, iznervirao sam se unapred, pa sam privremeno digao ruke od beskonačnog rezanja koje na DVD RW ume da potraje.

Zato i pitam, da znam da li sam zeznuo UDF formatom čitljivost diskova pod Akronisom...:bottle:

Meni Acronis 9 (build 2.323) vidi disk koji sam narezao sa Nero-m u UDF
Bice da je kod tebe greska

Acronis 9 sasvim lepo kod mene reže DVD do 4.7 GB ili više koje sam automatski podeli.
Samo treba da se napravi startni cd sa podešavanjima full na sve opcije, da vidi sve uređaje.

I bekap od Acronisa se ne reže Nerom nego samim Acronisom!

Acronis 9 sasvim lepo kod mene reže DVD do 4.7 GB ili više koje sam automatski podeli.
Samo treba da se napravi startni cd sa podešavanjima full na sve opcije, da vidi sve uređaje.

I bekap od Acronisa se ne reže Nerom nego samim Acronisom!

Biće da sam tu zafrknuo stvar, napravio sam startni disk, nije problem... samo gdeeeeeee... gde je, do :-devil-: rezanje arhiva image-a u Acronis-u, ne nađoh...:wall:

Poslednja izmena:
@dekifisher: jesi li procitao thread od pocetka? Prvo je i rezao pomocu Nero-a, ali nije radilo.

@mmilovan: vjerovatno ovako: ubacis prazan DVD u rezac, i kad te pita gdje da snima arhivu, ti selektujes rezac i ukucas ime.

Pročitaj ti malo bolje... Rezao je u Neru ali kao boot disk, a treba kao data

Rezao sam kao data disk, UDF format. :bottle:

Jesi li probao ono rezanje iz Acronisa ili da splitujes image na manje fajlove od po npr. 1GB?

Biće da sam tu zafrknuo stvar, napravio sam startni disk, nije problem... samo gdeeeeeee... gde je, do :-devil-: rezanje arhiva image-a u Acronis-u, ne nađoh...:wall:

Tools/Options/Default backup options/Media componenets - da bude sve štiklirano na general i advanced.

Pa onda Tools/Create bootable rescue media/next i štikliraj svih pet kockica.

Onda nareži cd za spasavanje, najbolje onaj mali. Trebao bi da vidi tvoj DVD uređaj. Uvek ga startuj na full opciju. Kada radiš backup preko njega onda izabereš da ti ga nareže na DVD (on ti na kraju sam izbaci fijoku da ubaciš prazan disk) i daš mu putanju gde je. On će sam da ga podeli ako je preveliki, za to izaberi da radi automatski.
Obavezno obeleži diskove rednim brojevima ako ih ima više.
Kada ideš na Recovery onda ubacuješ prvo drugi disk pa prvi, ide se unazad.

Poslednja izmena:
E pa fala na savetima, će da probamo...:wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno