Šta je novo?

Acronis me upropasti !

VESKO

Čuven
Učlanjen(a)
26.11.2002
Poena
620
Prekjuce sam drugarici na laptopu hteo da mergujem dve particije pomocu Acronis disk director suite. Hard je od 40GB pata, to mergovanje je radio vise od sat i po vremena, nakon cega se restartovao i valjda je trebao da predje na sledecu fazu rada ali se nakon restarta zakucao. Video sam da je sve spojio u jednu particiju ali vise nema ni Windowsa XP pro, ni dokumenata, nicega, samo blinka bela crtica.:wall:
Sada ne smem nista da radim s njim jer treba spasiti podatke, da je moj bas bi me bilo briga ali kako devojci da objasnim da je ostala bez svega.

Help !

Пробај да бутујеш инсталациони диск Windows-a. Погледај да ли инсталациони диск види стару инсталацију. Ако види, пробај да искористиш Recovery Console. Могуће је да је Акронис све урадио, али да је побрљавио са подацима за boot-овање, па да рачунар не може да бутује нормално, а да су сви остали подаци у реду.

Скорије ми се десило нешто слично, када сам уклањао партицију са Win7. Симптоми су били слични, и једно fixboot и fixmbr су решили посао (WinXP је остао нетакнут).

Поздрав
П.С: Ако ниси сигуран у то шта радиш, не дирај ништа.
П.П.С. Да не попујем, али ако је тој другарици нешто заиста битно, нека убудуће направи бекап тих података.

Prekjuce sam drugarici na laptopu hteo da mergujem dve particije pomocu Acronis disk director suite. Hard je od 40GB pata, to mergovanje je radio vise od sat i po vremena, nakon cega se restartovao i valjda je trebao da predje na sledecu fazu rada ali se nakon restarta zakucao. Video sam da je sve spojio u jednu particiju ali vise nema ni Windowsa XP pro, ni dokumenata, nicega, samo blinka bela crtica.:wall:
Sada ne smem nista da radim s njim jer treba spasiti podatke, da je moj bas bi me bilo briga ali kako devojci da objasnim da je ostala bez svega.

Help !

A zasto nisi uradio backup!? I celih 40gb nije mnogo za backup, a podatke si mogao i na flash da snimis.

Mozes da iskoristis neki recovery software. Neko ce ti vec preporuciti neki dobar.

Ovo ti je za nauk za ubuduce. :D

Uvek sam se plasio te Merge opcije, sigurnije mi je bilo da sve sto imam (sve sto mi stvarno treba) prebacim na neki drugi hdd, obrisem particije na prvom, formatiram prvi i onda vratim sa drugog.

Help !

uradis ovo sto ti je rekao dislocirani ali na tvom mestu bi pre svega toga, prvo uz pomoc slax cd-a/hiren's boot/bart pe digao lap i proverio da li su bitni podaci na svom mestu. ako jesu, onda kopiranje onog sto je bitno na fles/eksterni hard i kad to obavis onda pokusaj popravljanja.

naravno kad kod se nesto cacka sa hardom, particijama, kompom uopste, bekap obavezan pa cak i kad je situacija redovna jer nikad se ne zna...

Dobre vesti, izvadio sam hard iz laptopa, kupio externi rack i aleluja, svi podaci su bili na njemu, netaknuti. Ocigledno je Acronis nesto uprskao sa butovanjem, mada sam pokusavao fixboot ali od toga vajde nije bilo.
E sad, sve od podataka je tu osim emailova, nikako da pronadjem direktorijum gde su smesteni. Preko Recover Lost Data sam pokusavao da ih povratim ali ne moze da nadje database. Bilo kako bilo, i sa ucinjenim sam prezadovoljan. Hvala svima na pomoci.

Nije tebe Acronis upropastio nego ti sam sebe i jos drugaricu ;)

Dobre vesti, izvadio sam hard iz laptopa, kupio externi rack i aleluja, svi podaci su bili na njemu, netaknuti. Ocigledno je Acronis nesto uprskao sa butovanjem, mada sam pokusavao fixboot ali od toga vajde nije bilo.
E sad, sve od podataka je tu osim emailova, nikako da pronadjem direktorijum gde su smesteni. Preko Recover Lost Data sam pokusavao da ih povratim ali ne moze da nadje database. Bilo kako bilo, i sa ucinjenim sam prezadovoljan. Hvala svima na pomoci.

Ако користи Outlook Express, онда се фајлови са мејловима налазе у
c:\Documents and Settings\<korisnicko ime>\Local Settings\Application Data\Identities\<neka kombinacija slova i brojeva>\Microsoft\Outlook Express или нешто слично :p.
Добра страна је да ће Windows морати да буде реинсталиран :d.
Поз

Ако користи Outlook Express, онда се фајлови са мејловима налазе у
c:\Documents and Settings\<korisnicko ime>\Local Settings\Application Data\Identities\<neka kombinacija slova i brojeva>\Microsoft\Outlook Express

Da, ali fali \Identities .

@vkozomar

Merge i split sam do sada radio xx puta i nijednom nije bilo problema, doduse sa Partition Magic-om,... ne vidim sto sam ja kriv, osim naravno zbog backup-a.

osim naravno zbog backup-a.

Pa upravo ... da je pera na vreme otisao u policiju ... Hajde da si sebi pokusao to ali nekom drugom sa njegovim podacima je vrlo neozbiljno.

Не знам да ли користи Outlook Express или неки други програм. Опет, ако користи ОЕ, пробај па претражи хард за фајловима:
Folders.dbx
Inbox.dbx
Outbox.dbx

Можда су смештени негде другде.

Ван теме: Никад ми није било потпуно јасно због чега ОЕ смешта мејлове на тако чудна места.

Elem, sta sam na kraju otkrio, na hardu je bilo 8kb bad sector-a, pretpostavljam da je Acronis zbog toga pobrljavio. Uz pomoc Get Data Back sam uspeo da povratim e-mailove.

Moje iskustvo sa Akronisom

Moje iskustvo je da sam se 2 dana cimao sa novom masinom pokusavajuci da instaliram Windows 7. Posle particionisanja Akronisom, instalacija Windowsa nije htela da se butuje sa HD. Funkcionisamo je jedino koristeci hirens, pa birajuci opciju "boot from HD"... Patio se se vise puta pokusavajuci, popravljao MBR, nakon cega bi ga win7 ponovo "popravljao" i vracao u prethodno stanje, preispitivao sve, testirao HDD (nov Samsung F3), brisao particije, i ponovo pravio...
Na kraju, sve odradio pomocu Nortona, i sve se zavrsilo iz prve...
Necu da cujem vise za Akronis! Taj program ne radi kako treba.

Poslednja izmena:
Moje iskustvo je da sam se 2 dana cimao sa novom masinom pokusavajuci da instaliram Windows 7. Posle particionisanja Akronisom, instalacija Windowsa nije htela da se butuje sa HD. Funkcionisamo je jedino koristeci hirens, pa birajuci opciju "boot from HD"... Patio se se vise puta pokusavajuci, popravljao MBR, nakon cega bi ga win7 ponovo "popravljao" i vracao u prethodno stanje, preispitivao sve, testirao HDD (nov Samsung F3), brisao particije, i ponovo pravio...

Ajd da te ja opovrgnem. Sa Acronisom nemam problema vec par godina dok sam to djubre od nortona zafrljacio u kantu jos odavno.
Nisu programi krivi, krivi smo mi kao korisnici :wave:

Taj program ne radi kako treba.

Acronis je majka za Norton ... :) Ako je neko kriv krivi smo mi korisnici ... Ja sam sa njim odmah uradio 3 verzije backupa i sada sam miran godinama sto se tice sistema osim ukoliko ne promenim RIG :smoke:

Verovatno si pri particionisanju izabrao Logical umesto Primary partition. ;)

Tvorcu Acronisa treba dati Nobelovu nagradu, nikad me nije izdao, jednom prilikom sam posumnjao u njegovu pouzdanost kada sam vraćao image na disk sa hardverskim problemom ( to sam kasnije utvrdio ), inače sve nameravano sam i uradio s njim

Predpostavljam da problem sa mergovanjem može da se desi ukoliko nema dovoljno slobodnog prostora na particijama,

@Monk Psycho

Bas si me opovrgao...

Poslednja izmena:
Verovatno si pri particionisanju izabrao Logical umesto Primary partition. ;)

Dve Primary particije, i to vise puta... Postavljena aktivna... I na prvom bootu sa HD nista, samo trepcuci kursor...

Pa brisanje celog diska, pa ponovo... I ponovo...

Koriscen Acronis Disk Director Suite 10.0.2160 sa Hirensa 10.1

I onda Partition magic, i sve prodje kako treba...

Poslednja izmena:
Da se nadovezem..
Acronis prilikom kovertovanja iz Fat32 u NTFS
obrisao celu particiju (u pitanju je Win7 64bit)??
Koristim Acronis vise godina i nikad me nije zeznuo.
Vise puta sam radio konvert bez gubljenja podataka.
Zato sam ga kolegi preporucio. Kad tamo cvrc. Nakon restarta nigde podataka.
Ispade da sam ga zeznuo. Mada sam trebao da mu napomenem da odradi backup vaznih dokumenata.
Sta moze da se uradi da povrati podatke??
Neki recovery program (jedino?) ili mozda win ne "vidi" podatke na particiji ili nesto trece??

Nazad
Vrh Dno