Šta je novo?

Acronis image

Sine Nebojsa

Slavan
Učlanjen(a)
10.02.2008
Poena
319
nedavno sam resio da upoznam ovaj program,skinuo sam acronis true image home ver 11 i nasao uputstvo za njegovo koriscenje,sve sam odradio kako treba napravio image file c particije sa svim programima i drajverima,narezao boot disk preko acronisa i za nekih 5 minuta ,cisto probe radi ,povratio sistem,medjutim primetio sam da disk koji sam narezao preko acronisa ,ne moze sam da povrati particiju ako image nije sacuvan negde npr D particija,i ako mu se ne zada putanja ka njemu ,nista od podizanja sistema,pa me zanima sledece

1.mogu li da narezem image c particije preko nera i da onda odradim recovery iste,a da ne moram da sacuvam taj image u kompu

2.ako imam npr 5 kompijutera sa potpuno istim hardverom,i na prvom odradim klasicnu instalaciju windowsa,sa programima i drajverima,onda napravim image istog,mogu li uz pomoc tog image da na ostala cetiri podignem sistem,cak i ako su novi kompovi u pitanju bez operativnog sitema,samim tim i neparticionisani hard diskovi na njima.

na oba pitanja: Da 🙂
tj image moze da bude na usb disku, dvd-u, drugoj particiji, mreznoj lokaciji....
a moze da se vrati cak i na razlicit hardver ali ako nadjes onu verziju Acronisa sa Universal restore opcijom

2. da. stim sto ce se racunari isto zvati i ako si namestio staticku ip, imace istu, pa ako zelis da ti rade u istoj mrezi, moraces to da menjas. i kao sto filo kaze, ne mora cak da bude isti hardver, ali lako ces staviti odgovarajuce drivere.

evo prvog veceg problema,decko ima igraonicu,pozvao me ja otiso 8 kompa potpuno isti,ali samo jedan ima dvd/rw citac ostali nemaju nista,na tom sa dvd/rw podignem sistem klasicno,ubacim sve sto treba plus igrice (cs1.6 i warcraft)i napravim image preko acronisa,taj image prebacim na flesku i ubodem u drugi komp,instaliram acronis,odem na image opcija recovery i sve odradim kako treba,medjutim umesto sistema pojavi se poruka ntlrd is mising pres ctrl+alt+delite to restart,znaci komp nema ni cd ni dvd citac,preko usb je prebacen image,sad da imam bar cd pa da ubacim instalacioni disk resio bi problem,ovako moracu sutra da izvadim dvd citac iz ovog prvog i da klasicno podignem sistem,jedino ako imate neki savet kako da resim to.

Jesi siguran da su kompovi 100% isti?
Najbolje je da koristis Acronis sa Universal restore opcijom. Kada radis image za vise racunara najbolje je da ne instaliras drajvere za plocu, zvuk, grafiku... da nebi imao problema ako npr napravis image na PC sa ATI grafikom i onda ga prebacis na PC sa NVidia grafikom.

Jesi siguran da su kompovi 100% isti?
Najbolje je da koristis Acronis sa Universal restore opcijom. Kada radis image za vise racunara najbolje je da ne instaliras drajvere za plocu, zvuk, grafiku... da nebi imao problema ako npr napravis image na PC sa ATI grafikom i onda ga prebacis na PC sa NVidia grafikom.

svi su potpuno isti,imaju integrisanu nvidia grafiku,a koja je to verzija acronisa sa universal restore opcijom

Acronis True Image Echo ...

Acronis With Universal Restore je tata mata za vracanje imagea na racunare razlicitih konfiguracija, Intel-AMD, sve radi besprekorno, 4 - 5 puta sam vracao image bez problema sve sljaka

pitanje:

uzeo sam disk od 1Tb i hocu klincu da na njega prekopiram stari disk od 500g sa svim programima podacima igricama instalacijama i widows7 sistemom,
dali to da uradim sa Acronics disk klon ili nekakao drugacije, vec sam pokusao ali mi nije uspelo, da li postoji neka procedura i dali moze win7

Poslednja izmena:
Nema procedure, peace of cake, samo clone particije sa jednog, starog, diska na novi ( ili ceo disk )

Nazad
Vrh Dno