Šta je novo?

Acronis i slicno, predlog

• Začetnik teme Začetnik teme djalf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

djalf

- DJ u penziji -
Učlanjen(a)
27.11.2004
Poena
2,645
Elem, koristio sam neku verziju Acronis True Image (10) programa i svaki image je bio corrupted :wall:
Koje programe mi preporucujete za pravljenje image particija, da se butuje sa cd/dvd-a, da podrzava Win7 sve verzije, da radi kako treba a ne kao ovaj koji ne radi nikako?
Hvala unapred
:wave:

Pa bilo bi pametno da prvo koristis program koji je Win7 certified 😉 Ne u smislu MS sertifikata nego bar da kreatori su ga testirali na Win7 - Acronis 10 nije takav. TI 2010 je verzija za W7 ako se ne varam.
Inace ne kapiram kako je svaki image mogao da ti bude corrupted...

Nije svaki, zato i pitam, nemam pojma sta se desava. TI 2010 podrzava WIN7, problem je sa onom 100MB System particijom ali cak i prastari Ghost nekad radi a nekad ne, trazi repair sa WIN7 instalacijom, nekad ni to ne pomaze, a nekad radi bez problema, nema pravila. Uglavnom Acronis radi, ali ne uvek. Sad sam skinuo zadnju verziju i probao i sve je ok, image koji je napravio je ok. Sutra cu testirati jos. Da li postoji jos neki slican alat a da podrzava WIN7? Sta se desava sa Norton Ghost-om?

Jbm li ga... meni nikad nije pravio problem bukvalno.
NG ja mislim da odavno ne rade. Mislim da Paragon ima slican softver, jedini tog kalibra.
Ako nista drugo, imas sigurno nekoliko na Hiren's BootCD!

Elem, koristio sam neku verziju Acronis True Image (10) programa i svaki image je bio corrupted :wall:
Koje programe mi preporucujete za pravljenje image particija, da se butuje sa cd/dvd-a, da podrzava Win7 sve verzije, da radi kako treba a ne kao ovaj koji ne radi nikako?
Hvala unapred
:wave:

Probaj sa Acronis True Image Home 2010 13 build 6053 i neces imati problema.

^Bas sam pre neki dan koristio na Win7 verziju Home 2010 build 6,053 i radilo je...

Meni jedino smeta kod Acronis Home je sto vrsi restore celog diska (sve sa praznim prostorom), a Acronis Enterprise koji moze da vrati imidz bez viska ne cita imidz od Home (i obrnuto)...

Pokusaj i sa Hiren's CDom, imas na njemu neki Acronis True Image 8.1.945

Restore celog diska??? Nisam to primetio.. sem ako nisi uradio sector-by-sector copy sto ne znam cemu sluzi.

nisam radio bekap sector po sector (time postizes da kada vratis imidz mozes da uradis povratak obrisanih podataka)
ali kada sam radio Recovery nije hteo da uradi na praznoj particiji, vec je obrisao sve particije na HDDu i vratio svih 50GB podataka na HDD od 230GB...

Onda uradi file/folder backup a ne disk bekap 🙁

Ja koristim Macrium Reflect i odlican je sa Win-7 a pored svega je gratis !!!

Ne radi image boot sectora. ALI fora je da NTFS file system struktura je takva da svaka NTFS particija ima boot sector u stvari.
Tako da je sasvim dovoljno da se samo postave ntldr, boot.ini i ntdetect.com fajlovi na NTFS particiju i ona ce biti bootabilna.

(naravno kad Acronis radi image diskova onda ume i dobro da odradi volume letter changes i slicno kako bi se recimo klokirao sistem na drugi disk i mogao sa njega da koristi BEZ izvlacenja source diska)
NTFS particija sa koje se bootuje MORA da koristi 4K cluster. Mislim da isto vazi i za Vistu/W7 ali to nisam proverio.

Aj da pitam i ja nesto slicno. Imam dual boot Win7 x64 i Vista x64 na istom hardu (nema sakrivene particije). Hteo bih da napravim image sedmice odnosno njene particije. E sad kako mogu da uradim restore samo particije na kojoj je sedmica, a da ostale particije, odnosno ostatak destination diska, ostanu netaknute? Ako sam dobro razumeo iznogooda trebao bi da koristim Entreprise verziju Acronisa?

Aj da pitam i ja nesto slicno. Imam dual boot Win7 x64 i Vista x64 na istom hardu (nema sakrivene particije). Hteo bih da napravim image sedmice odnosno njene particije. E sad kako mogu da uradim restore samo particije na kojoj je sedmica, a da ostale particije, odnosno ostatak destination diska, ostanu netaknute? Ako sam dobro razumeo iznogooda trebao bi da koristim Entreprise verziju Acronisa?
Iznogood je nesto zeznuo prilikom pravljenja image-a, ja odavno koristim True Image, i bar po meni bekapovanje ne moze biti lakse, a i nisam imao nikakvih problema.

cekaj, ja sam hteo kloniranje particije kako bi mogao da je prebacujem sa HDD na HDD... i isao sam na jednu jedinu opciju za bekap...

i kada sam radio recovery, nudio mi je dve opcije: za ceo disk (sve sa praznim prostorom) ili fajlove (nisam ni pokusavao jer nisam znao da li ce da mi vrati OS i boot funkciju)...

ranije sa nekom Enterprise verzijom nudio mi je mnogo vise opcija...

Prilozi

• ah01.webp
    ah01.webp
    21.6 KB · Pregleda: 46
Sad cu bash da probam (posto ga imam u VM) pa da vidimo.
Koliko se secam nije toliko los 😀
Edit: Evo isprobao. Bekapovao sam disk sa 4 particije i MBR. Za restore mi je dao opcije koje particije hocu da restorujem i da li hocu MBR da restorujem. Kao destination opcije mi samo daje free space ili postojece particije - ali za svaku particiju mi daje zasebno mogucnost gde da je vratim. Znaci ne moram da ih vratim na isti disk.
Za MBR posebno daje opciju gde da se upise (na koji disk)

A inace dovoljno je da vratis fajlove ako je particija vec formatirana u NTFS i sve je korektno markirano koja je Active. (dovoljno je da postoji ntldr, boot.ini i ntdetect.com, NTFS particija ima svoj boot sektor uvek - ponekad je potreban ntbootdd.sys ali to necete videti kod prosecne masine)

Poslednja izmena:
ajde da malo povratim pricu iz mrtvih 😀

imam HDD od 80Gb sa Vistom na njemu, a zauzeto je samo 20GB. zelim da napravim image od HDDa, pa da ga formatiram i instaliram na njega Win7.

zanima me sa cime da napravim image koji je samo tih 20ak GB i kada vracam da mogu eventualno da prebacujem na neku manju particiju...
Acronis True image 2010 Home mi nudi restore samo cele particije od 80Gb.
probacu i sa True image Enterprise sa Hiren's-a kao i neku v8.0 sa torrenata...

Koliko sam te ja razumeo, to što ti treba možeš da uradiš sa bilo kojim programom koji pravi iso slike. Kada je image napravljen možeš ga skloniti na sigurno i posle ga samo montiraš gde želiš, a to možeš i sa 7zip ili Alcohol 120% programom. Raspakiješ iso kao bilo koji fajl.
How To Create An ISO image

Sa Magic iso možeš sve to da odradiš brzo.Magic ISO

Poslednja izmena:
ne, ne, ne, decace - ne prave se tako aeroplani 😀

meni treba ghost image od HDD sve sa operativnim sistemom i podacima, pa da po potrebi mogu da ga vratim ako nesto zeznem 😀

Pa napravi image sa TI 2010 i prilikom restore-a cekiras resize. Tako ce ti raspakovati image na velicinu particije na koju vracas podatke. I kad vracas particiju nemoj da cekiras MBR vec samo particiju sa koje si pravio image.

Takodje mozes da instaliras TI 2010 i poslije da mount-ujes image i koristis kao virtualni hdd.

ma r-studio je najbolji ... vraca podatke koje nijedan soft nije mogao 🙂

samo da se jos jednom rezurektujem temu, Acronis ipak sasvim dobro radi ghost-ovanje, ali tek kada sam narezao Acronis Rescue Disk - mogao sam da raspolazem i sa velicinom particija...

danas sam nabavio nov 2.5" HDD za laptop, taman cu da probam Macrium Reflect...

Nazad
Vrh Dno