Šta je novo?

Acronis DiscDirector Suite 10-hitno

• Začetnik teme Začetnik teme vuki83
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

vuki83

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2009
Poena
319
Radi se o sledecem- moja supruga je dobila iz Swedena laptop Compaq Presario na kome je instalirana Vista. Medjutim problem je u sledecem-na njemu je hard od 250Gb, ali je particionisanje izvedeno tako (to samo oni mogu da urade😡, mada sam i to pre vidjao) da je C particija 240Gb, a D particija nosi neki naziv Recovery i iznosi 10 Gb i prakticno je neupotrebljiva jer je puna nekih cudnih fajlova za koje ni sam ne znam cemu sluze???:zgran:
Medjutim ovo drugo mi je bitnije-ja bih sada pokusao da pomocu programa u naslovu podelim ovu C particiju, tj da odvojim deo nje koji je slobodan i da napravim novu particiju, pa me interesuje da li postoji opasnost da se izgubi sadrzaj koji se vec nalaz na njoj (slike, dokumenta i filmovi)🙂 prilikom podele te C particije. Gulajuci po stranim forumima iskustva ljudi su pozitivna i niko nije imao problema, ali opet je svaki komp i svaki OS posebna prica, pa me interesuje da li neko ima iskustva sa navedenim proizvodom??? Takodje imam pozitvna iskustava sa Acronis True Image, ali ovaj Acronisov program nisam dosada koristio, pa me interesuje smem li to da odradim a da nedodje do nekog s*x-a:crash: Unapred hvala:wave:

Radi se o sledecem- moja supruga je dobila iz Swedena laptop Compaq Presario na kome je instalirana Vista. Medjutim problem je u sledecem-na njemu je hard od 250Gb, ali je particionisanje izvedeno tako (to samo oni mogu da urade😡, mada sam i to pre vidjao) da je C particija 240Gb, a D particija nosi neki naziv Recovery i iznosi 10 Gb i prakticno je neupotrebljiva jer je puna nekih cudnih fajlova za koje ni sam ne znam cemu sluze???:zgran:
Medjutim ovo drugo mi je bitnije-ja bih sada pokusao da pomocu programa u naslovu podelim ovu C particiju, tj da odvojim deo nje koji je slobodan i da napravim novu particiju, pa me interesuje da li postoji opasnost da se izgubi sadrzaj koji se vec nalaz na njoj (slike, dokumenta i filmovi)🙂 prilikom podele te C particije. Gulajuci po stranim forumima iskustva ljudi su pozitivna i niko nije imao problema, ali opet je svaki komp i svaki OS posebna prica, pa me interesuje da li neko ima iskustva sa navedenim proizvodom??? Takodje imam pozitvna iskustava sa Acronis True Image, ali ovaj Acronisov program nisam dosada koristio, pa me interesuje smem li to da odradim a da nedodje do nekog s*x-a:crash: Unapred hvala:wave:

Ja ću ti samo reći da ta D particija Recovery služi za reinstalaciju sistema na tom laptopu, znači izvršiš reinstalaciju sistema bez instalacionog diska...to je praksa kod svih računara (prevashodno kod lap topova) koji dolaze sa instaliranim sistemom, naravno legalnim...
za ovo drugo nemam iskustva pa ne bih da te zbunjujem sa onim kako bih ja to pokušao uraditi...

Zar je moguce da niko nema odgovor na drugi deo moga pitanja:S:

Ima...ali na tovje pitanje je odgovor jednostavan...jedino ako si biser sjebaces nesto...uzim acronis i napravi novu aprticiju i to je to...nema previse mozganja 🙂

Meni Acronis DiscDirector nikad nije napravio problem, ako ti to nesto znaci.

To ne bi trebalo da bude nikakav problem da se napravi nova particija, samo je pitanje da kasnije kada budeš imao te 3 particije, budeš hteo da odradis taj njihov recovery(da ne bi instalirao peške), možda neće raditi, jer će se zbuniti, mada možda i hoće, ali skoro sam imao jedan lap tošibin sa vistom koji kao odradi recovery samo što posle neće da se podigne i onda instalacija nanovo ispočetka. Elem ja bih prvo sa True imidžom uradio backup c particije na recimo flešku ili mrežu, imaš onu opciju da isključiš određene tipove fajlova iz beckupa tako da smanjiš imidž, a posle bi se opušteno za*eb*vo, jer te True image neće nikad izneveriti, a sve ostalo možda hoće :d
Nije loše da pre pravljenja nove particije odradiš defragmentaciju.

Ne moze nista da zezne.
Odradice reparticionisanje i od te C particije mozes da napravis nekoliko particija raznih velicina sto je na tebi da odlucis koliko njih.
U svakom slucaju kada kasnije budes zeleo ili morao da iskoristis tu recovery particiju za reinstall sistema on ce opet da ti napravi sistem sa tom jednom particijom od 240GB.
Sto se tice ADD 10 jednostavno u njemu kliknes na create partition odaberes tu C particiju, pomocu klizaca koji pomeras ulevo odredis velicinu particije ili jednostavno ukucas velicinu i pratis dalje sta ti kaze. Najverovatnije kada kliknes finish moraces da restartujes racunar, on ce sam da odradi posao i da digne sistem. Prosto kao pasulj.

Ok, hvala svima puno na odgovorima-odradicu to:wave:

Nazad
Vrh Dno