Šta je novo?

ACPI Drivers not fully support - Pomoc !

Postman66

Slavan
Učlanjen(a)
22.03.2007
Poena
301
Ova poruka iz naslova teme je moja muka vec dva dana.
Stvari su tekle ovako,na kompjuteru koji koriste moji klinci za igranje (AS Rock ploca,Intel 2GHz,512 DDR i ostalo,nista posebno ali trenutno sasvim dovoljno za decju zabavu)ubacen je neki stari disk sa igricama (neke konzole,Sega ili slicno)i igrala su se deca jedno sat vremena,zavrsili i iskljucili racunar.Prilikom sledeceg ukljucenja pojavio se plavi ekran sa porukom iz naslova (ACPI Driver not fully support,please shut down computer).
Probao sam sve cega sam se setio (Flashovao ,resetovao BIOS,menjao bateriju,pritiskao F5 ,u ovom slucaju mesto F7 (Kada to uradim nestane mi tastatura),Probao preko Hiren's CD-a,Recovery Toolsa,Formatirao Hard Disk,psovao ali nista nije vredelo .
Molim ljude dobre volje i one sa dosta znanja i iskustva da mi pomognu.
Ja jednostavno nemam ideju kako da popravim ovo s..nje.Nisam bas laik sto se tice baratanja sa kompujterima ali ovo me bas nervira.
DA li je ustvari problem u Biosu,napajanju,ploci... ?
Unapred hvala !

Cek cek, taj plavi ekran bi trebalo da se pojavi pri startovanju Windowsa ? Ako si formatirao hard disk onda probaj da preinstaliras sistem pa nam javi sta se desava..

Probao sam da reinstaliram XP ali ne da ,kad treba da startuje Windows pojavi se onaj isti plavi ekran ili u slucaju da sam pritiskao F5 javi da nema tastature,probao i sa tastaturom na USB (na jednom forumu sam procitao da je to pomoglo) ali nista.Napominjem da sam Linux instalirao bez problema,ali niti sam ja neki strucnjak za isti niti deca imaju koristi od njega,ona bi malo da se igraju.Imam ja drugi racunar ali on je moj,moj i samo moj 🙂 i zato sam i sklopio drugu masinu da me ne bi masirali.Cak sam iz recovery toolsa pokrenuo neki Mini Windows 98 i on radi.Sigurno je problem u tim ACPI driverima koji se ucitaju i prave problem a ja ne znam kako da ih izbacim,ako to pokusam nestane mi tastatura.
Moguce je i da je BIOS jer sam pri samom sklapanju masine morao da improvizujem i fleshujem BIOS jer ta ploca sa starim BIOSOM nije podrzavala Intelov procesor od 2 GHz.Na netu nema novijeg flesha od ovog koji je vec u njemu.
Hvala svima koji pokusavaju da mi pomognu i koji ce to tek uraditi 🙂
Kad resim problem sigurno cu vec reci ostalima sta je u slucaju da ih snadje ovako nesto.
Poz !

Javi li ti nesto tipa "your hardware is not full ACPI compatibile" pri instalaciji?

Ucitaj default podesavanja u biosu, i pocupaj sve novo dodato u sistem, i vizuelno prekontrolisi plocu.

p.s. sada vidim da si morao inicijalno da flashujes bios,... da li si sigurno ubacio pravi bios ? ASrock je imao 1.0 1.1 i slicne revizije ploca (ne znam tacno koji je tvoj model)

Poslednja izmena:
Javi li ti nesto tipa "your hardware is not full ACPI compatibile" pri instalaciji?

Upravo to mi stalno javlja !
Proverio sam i zaista sam nasao pravi flash.
Sve nesto mislim da kad bih makar nasao nacin da mi radi tastatura posle F5 (F7)
da bih resio problem.Ne znam zasto nece da radi u USB-u .

Imas USB tastaturu ? Aj probaj sa PS2 tastaturom ako je to slucaj...

Nazad
Vrh Dno