Šta je novo?

Acme TB01

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Emix

Čuven
Učlanjen(a)
26.03.2011
Poena
570
Acme-7-Tablet.jpg

Pre par dana se pojavio ovaj jeftini Android 2.3 tablet sa ekranom od 7".
Deluje mi kao ok ponuda za tu cenu.
Samo nisam uspeo da nadjem nijedan review, video, duzi tekst... bilo sta.
Najvise me zanima kvalitet ekrana, kao i to da li je kapacitivni ili resistivni. Negde pise da je resistivni:

http://mobilityupdate.com/tablet/acme-tb01/

Ima 512mb ram memorije, Samsungov A8 na 1GHz, 4GB memorije...

Evo full specifikacija:

http://www.ephotozine.com/article/interactive-ideas-acme-tb01-7-inch-tablet-pc-17753

Iskreno, ovaj Acne tablet deluje kao totalni krsh...

Izuzev imena, moje iskustvo je da cim ne naglase da je capacitive ekran, onda je resistive. A i tekst na linku koji si poslao kaze to. Takodje, potpuno je nepoznat. Kosta 180 funti (oko 210eur), sto uopste nije tako malo. Realno, za te pare mozes da uzmes Prestigio Multipad PMP5080 sa kojim bar delimicno znas na cemu si a ima veoma slicne karakteristike. Osim ekrana naravno, koji je capacitive, i nize cene. Malo vise para i vec ulazis u Archos 80 kategoriju. Dual core, Honeycomb, riskantan bag sa ekranom, ali dobar uredjaj. Da, u nekim starim postovima ga jesam malo ispljuvao, ali sam ocekivao jedno 70 evra visu cenu, za te pare je fenomenalan ako nadjes sa ispravnim ekranom. 20ak evra vise i dobijas mnogo jacu spravu sa kojom znas koje probleme mozes da imas, 30ak evra manje i dobijas spravu sa kojom ne ocekujes probleme i imas garanciju, a za te pare dobijas uredjaj sa resistive ekranom i karakteristikama slabijeg. Sto se samog procesora tice, jeste Cortex A8, ali nije onaj u Galaxy Tabu, vec jeftinija varijanta popularna medju Kinezima. Ne kazem da je los, nisam siguran kakve su mu karakteristike, ali ako se ne varam, cak i sam Samsung ga izbegava...

Za taj novac, daleko bolji izbor je onaj Wayteq xPad-70 koji kod nas kosta manje od 15k dinara. A ima kapacitivni ekran, Cortex A9 1GHz, 512MB RAM, Mali-400 GPU, jacu bateriju od tog, i sve zive dodatke (kao USB Host, HDMI, itd). I najbolje od svega je sto ima garanciju 2 godine.

Za taj novac, daleko bolji izbor je onaj Wayteq xPad-70 koji kod nas kosta manje od 15k dinara. A ima kapacitivni ekran, Cortex A9 1GHz, 512MB RAM, Mali-400 GPU, jacu bateriju od tog, i sve zive dodatke (kao USB Host, HDMI, itd). I najbolje od svega je sto ima garanciju 2 godine.

+1

Koji nas dvojica uzivamo da potenciramo 🙂 Ali priznajem da je i ovaj Prestigio PMP5080 zanimljiv izbor, posebno ako je zaista popularan u Italiji pod drugim imenom i da zahvaljujuci tome dobitje dobru podrsku zajednice. Ja volim uredjaje sa podrskom, meni je bitno da mogu sam da ispodesavam hardver da radi kako ja zelim, a da ne moram da ucim da kompajliram novi rom... Odnosno, da imam izbor.

Medjutim, svakako sa ova 2 uredjaja slicnih karakteristika, nizih cena i sa garancijama ubijaju neproveren uredjaj vise cene.

Nazad
Vrh Dno