Šta je novo?

Acer vs Sony vs HP

Genghis Khan

Čuven
Učlanjen(a)
18.03.2001
Poena
680
Uzimam sebi danas ili sutra novi lap i ne mogu bas da se odlucim sta da uzmem. U principu sam procitao o svim modelima koji me zanimaju dosta ali vih voleo da vidim i misljenja ljudi sa strane.

Potrebe su prosecne. Nikakve igrice, nikakvi teski poslovi. Mahom Office, Adobe paket, muzika, filmovi (ne preterano cesto) i to je to.

Nece se cesto vucarati, bice skoro (!) kao desktop replacement. Ipak uzimam lap jer ce u nekim situacijama morati da se seta.

Izbor se uglavnom sveo na:
1. HP 6735s (2Gb, 250Gb...), i dodao bih jos 2Gb, za sada mi deluje najprimamljivije ~42k
2. Acer 5738, definitivno je bolji (mislim da je to u odnosu na moje potrebe potpuno nebitno), pa je pitnje da li opravdava oko 12k visu cenu
3. Sony Vaio NR498E, u Metrou je bio na akciji oko 52k-53k, sada je oko 61k ali bi uskoro ponovo trebalo da bude na akciji po toj ceni. Jedina je "mana" sto je bele i roze boje, mada meni bela potpuno odgovara. Najvise me privlaci zbog dizajna, masine uopste, ali i povoljne cene na toj akciji.

U principu, sada sam najblici HP-u, jer mi se ne ceka ta akcija u metrou...

za slichne potrebe ja imam 6735s i skroz sam zadovoljan. eventualne mane bi mogle da budu malo loshiji displej (nisam to ni primetio dok nisam pogledao jedan pored drugog dell inspirion 1521 i ovaj moj). ove druge (acer i sony) nisam imao prilike da vidim al neshto bash i ne bih platio 10ak hiljada vishe a da mi i ova jeftinija varijanta radi posao

i da mana je shto se prashina prosto lepi za njega :) crn sav pa se sve vidi

Konacno se izbor sveo na:
1. HP 6735s ~ 40k
2. Dell 1525 CD ~ 40k na akciji
3. Dell 1525 C2D ~ 45k

2. me najvise privlaci. 3 godine garancije a mislim da ce apsoluto ispuniti sve zahteve (dodacu jos 2gb ram). Neka preporuka?

Od Acera sam odustao jer mi realno ne treba 16:9 (a bitna mi je visina koliko toliko).

Sutra uzimam lap 99%.

e pa sad vec bih birao 3. jedino ako ti znachi malo bolja grafika u hp-u (moze i pes 2009 da potera :D ) onda njega mada je ovaj dell sve ukupno kvalitetniji i brzi (osim u grafichkim aplikacijama).

Uzeo sam danas Della 1525 sa CD procesorom za 39k.CD i C2D se razlikuju za 5k din a meni je to potpuno nebitno. Ovih dana cu ubaciti jos 2Gb rama. Za sada, veoma sam zadovoljan i nadam se da ce tako i ostati.
Razlozi zbog kojih sam uzeo 1525 a ne 6735s su:
- CD u odnosu na Turion (trebalo bi da se manje greje, trosi manje baterije i bude malo brzi u radu koliko sam citao),
- 3 godine garancije u odnosu na 1 kod HP-a,
- Dosta sam komentara procitao i cuo da se 6735s poprilicno greje,
- Bolji ekran (barem mi je tako delovao kada sam ih postavio side by side,
- Dosta dopadljiviji izgled Della,
- Bolja tastatura i konstrukcija generalno.

Ono sto je bolje na HP-u:
- Graficka koja meni nije toliko bitna (ne ukljucujem igre uopste),
- Torba koja se dobija na poklon,
- 250Gb hard u odnosu na 160Gb kod Dela (ni ovo mi nije toliko bitno),
- 800 fsb za razliku od della kod kojeg je 667 (mada su i tu razlike minimalne).

Vrh Dno