Šta je novo?

Acer VS MSI

Uglavnom za kucnu upotrebu bi koristio laptop (igrao bi igrice ne zahtevne) i ostale *******cije

http://www.acer-srbija.com/laptopovi/3.html

ili

http://www.bcgroup-online.com/index.php?art=8553

Samo mi je zeznuta garancija kod acera i ram. Da li je dovoljno 2gb rama za CS i igre tog tipa. I garancija od 1god. Kakva su iskustva sa acer modelom.

Kad bih ja birao izmedju ova 2 modela...ja bih uzeo pre MSI...2GB ti je dovoljno za CS i vise nego dovoljno...I graficka ti zavrasa posao...Nisam inace neki fan ATI-ja...Samo NVIDIA!!!

POZDRAV

Zasto ovaj MSI ima touchpad sa leve strane? Jel to neka varijanta za levake? :)

Drugar moj ga ima...Nije varijanta za levake :) Takav je koncept...Da li bese zbog harda ili cd-a su nesto budzili pa je zato otisao mnogo u levo ne znam tacno zbog cega ali i na mom lap-u Asus N50vn je malkice vise u levo... :) A ja sam desnjak!

Acer ima bolji CPU, to ce ti znaciti mnogo vise od 2Gb RAM-a manjka u odnosu na MSI, a i uvek mozes nabaciti tih 2G za oko 2000 dinara. Sto se tice garancije, ako ne crkne nista u prvih nekoliko dana, nece ni posle 2 godine. :d
Konfiguracije su slicne, s' jedne strane bolji CPU, s' druge vise RAM-a, veci hard. Preporucujem ti da ih pogledas negde uzivo, koji ti se vise svidi, kupuj. :D

Svi laptopovi imaju tako pozicioniran touchpad, da prilikom kucanja ne bi slučajno desnim dlanom aktivirao touchpad i da bi imao gde da osloniš dlanove dok kucaš (ko tako kuca...)

u tom cenovnom rangu ovo: http://www.gigatronshop.com/html/products/show_product/15990/3

šije i jedan i drugi od ta dva... realno ne znam što svi vole brz proceser kad je to apsolutno nebitna stvar za igre... mislim bitan je, ali ako imaš dobru grafičku... možeš ti da imaš i proc od 3GHz, ali sa lošom grafičkom ne možeš ni tetris da pokreneš kako valja.... ja sam uvek bio za kombinaciju bolja grafička/ malo lošiji proc... osim ako nije laptop za neku profesionalnu primenu. ja recimo u laptopu imam neki bedni dual core na 2.2 GHz i 9700M GTS, sve igre samo predu. a da sam za isti novac kupio 9500M i proc od 3GHz mogo bi da se slikam.

ako ćeš za kućnu upotrebu da koristiš laptop, moj ti je prijateljski savet da uzmeš neki od modela sa malo boljom grafičkom, a malo lošijim procesorom, jer razliku u radu primetiti nećeš kad su procesori u pitanju, a ako ti se tupi da instaliraš neku igru, razlike će biti itekako, jer tad možeš da imaš i proc od 10GHz ako ti je grafa truba.

moje mišljenje....

pozdrav

Za koji dan definitivno kupujem Acer Extensa 5630G-582G25. C2D na 2GHz u kombinaciji sa 3650 512MB DDR2 je definitivno najbolji izbor do 45k dinara.

u tom cenovnom rangu ovo: http://www.gigatronshop.com/html/products/show_product/15990/3

šije i jedan i drugi od ta dva... realno ne znam što svi vole brz proceser kad je to apsolutno nebitna stvar za igre... mislim bitan je, ali ako imaš dobru grafičku... možeš ti da imaš i proc od 3GHz, ali sa lošom grafičkom ne možeš ni tetris da pokreneš kako valja.... ja sam uvek bio za kombinaciju bolja grafička/ malo lošiji proc... osim ako nije laptop za neku profesionalnu primenu. ja recimo u laptopu imam neki bedni dual core na 2.2 GHz i 9700M GTS, sve igre samo predu. a da sam za isti novac kupio 9500M i proc od 3GHz mogo bi da se slikam.

ako ćeš za kućnu upotrebu da koristiš laptop, moj ti je prijateljski savet da uzmeš neki od modela sa malo boljom grafičkom, a malo lošijim procesorom, jer razliku u radu primetiti nećeš kad su procesori u pitanju, a ako ti se tupi da instaliraš neku igru, razlike će biti itekako, jer tad možeš da imaš i proc od 10GHz ako ti je grafa truba.

moje mišljenje....

pozdrav

otkud ti to da ovaj laptop sa tvog linka moze da sije T5800 sa 3650 grafikom, pa i ovaj DC sa 9500M? Mislim da gresis grdno.

Inace, ja bih od ova dva sa pocetka teme uvek uzeo ovaj ACER...prosto je predobra cena. Mislim da cu ga i kupiti kao zamenu za desktop jer mi jaca konfiguracija ne treba.

Nego, jel znate mozda dal' je moguce na ovaj lap prikaciti istovremeno eksterni monitor na VGA i jos jedan na HDMI, i da oba rade istovremeno. Ovo mi trenutno ne treba, ali verovatno ce mi zatrebati u buducnosti pa pitam. Pretpostavljam da moze.

grafičke su tu negde, ali onaj ima monitor od 17 cola za isti novac...

kapiram da ne bi smelo da predstavlja problem povezivanje 2 monitora na laptop, realno trulo bi bilo da ne može, ja ne bih ni razmišljao o tome.

Pa sta mislite koji je bolji od ovih? ovaj od 17,3 " ima i ddr3 memoriju i 320gb hdd

Koliko je losiji t4200 od t5800?

4570 vs 3650? koja je bolja

EDIT:

4570 je 64bit dok 3650 128 bit-na kartica. Ocigledno da je 3650 bolja.

Poslednja izmena:
hm, mislio sam da je ova 4570 dosta losija. Mada, njihovi rezultati jesu slicni u novijim 3dmarkovima, ali pitanje kako je sa igrama. nema bas nekih dobrih primera na linku ispod...ali u doom3 je razlika povelika u korist 3650.

evo linkova: http://www.notebookcheck.net/AMD-ATI-Mobility-Radeon-HD-4570.13885.0.html
http://www.notebookcheck.net/ATI-Mobility-Radeon-HD-3650.8839.0.html

I razlika izmedju 45K i 50K nije bas zanemarljiva (10%). jeste lepsi, ima veci ekran, ali ima losiji proc. Da isto kostaju, mozda bi i bio bolja kupovina, ovako mislim da nije.

Nego sad sa ovim saznanjem o grafickoj mi je postao interesantan i ovaj http://www.laptopcentar.co.rs/product/ACER-Aspire-5536-643G25-13200906

Isto 45000, lepse izgleda, a ima AMD 2.1GHz i 3GB rama. sta mislite o njemu?

Pa sta mislite koji je bolji od ovih? ovaj od 17,3 " ima i ddr3 memoriju i 320gb hdd

Koliko je losiji t4200 od t5800?

4570 vs 3650? koja je bolja

EDIT:

4570 je 64bit dok 3650 128 bit-na kartica. Ocigledno da je 3650 bolja.

Hm, za CS ti je nebitno, neces primetiti razliku, a cisto da ti napomenem da prema specifikacijama ovaj ACER ima Led ekran (proveri ti ovo za svaki slucaj), sto definitivno treba da stavis u racunicu! Ako neces da ga cimas suvise cesto sa sobom ili ti velicina/tezina ne smeta ja bih uzeo njega. Jos da ima esata...
E sad, MSI ima provereno dobru garanciju, mada i ACER nije tu los, jedino sto je duplo kraca :(

ma opusteno, mislim da ne mozes da pogresis sa ovom cenom.

Inace, Gizmoid (clan foruma) kaze da se nista nije rasklimalo niti izlizalo posle visemesecne upotrebe bas ovog modela, tako da eto ti jos jedno malo ohrabrenje.

Sto se tice garancije, ako ne crkne nista u prvih nekoliko dana, nece ni posle 2 godine. :d

Garancija je veoma bitna i sto vise to bolje bez obzira na cenu, meni je posle oko godinu dana crkla graficka na lapu i morala je maticna ploca da se menja i da nije bio u garanciji jeftinije bi mi bilo da kupim nov lap nego da popravljam ovaj, tada sam jos jednom uvideo vrednost garancije.

da da, bas sam sada pregledao onih 5 strana o tom modelu. Sutra bi trebao kupiti.

Kod Acera moze da se kupi dodatna garancija (produzenje sa 1 na 3 godine) i kosta 6.800 din

Po nekoj racunici: 6.800 din za dodatna 24 meseca = ~ 280 din mesecno

Ukupno 3 godine garancije. Za 2 godine, bitnije ce biti da imate jos godinu dana garancije, nego procesor brzi za 200 MHz :)

Garancija je veoma bitna i sto vise to bolje bez obzira na cenu, meni je posle oko godinu dana crkla graficka na lapu i morala je maticna ploca da se menja i da nije bio u garanciji jeftinije bi mi bilo da kupim nov lap nego da popravljam ovaj, tada sam jos jednom uvideo vrednost garancije.

ja znam x likova i nekoliko cura kojima je tako crko laptop, upravo grafička prvo rikne ako nije integrisana, i to zato što uvek kad ga koriste ušuškaju ga lepo u krevet na ćebence, ili na tapaciranu stolicu, pa mukica nema ventilaciju ni gram.

teško da će nešto da rikne u laptopu ako se koristi sve vreme na stolu, uzdignut malo od ravne podloge. jedino ako u startu ima falične komponente, a taj neće da doživi ni sledeći mesec, a kamo li sledeću godinu.

Ed hunter bas to. Jedino ti noobovi ako ne prate temperature. LT jeste mobilan. ALi nije da stoji na toplom i neravnom. Inace temp mog hdd su 45 i procesora 48 sto je sasvim ok. Inace 3h je ukljucen

Msi Ex720. Vidi njega da li tipije vodu.
Jedino mu je los skor u Visri, samo 3.8.

Nazad
Vrh Dno