Za lomnicu:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=112331&highlight=cpku
Acer Aspire 1520, kupljen u svajcarskoj (napomena: to je laptop, to je noutbuk...? ...ne to je desktop riplejsment)
Dobro:
- mnogo mnogo mnogo brz komp :whip:
- izgleda extra - na svakom poslovnom sastanku na kom sam ga izvadio, moj je bio najveci i najlepsi :banana: (valjda zato sto ovde mac-ovi laptopovi jos nisu dobar dan)
- video karta je ok, i ima svoj ram
- 3Dmax 7 radi vrlo lepo

- ima firewire
- ima infrared
- 4xUSB2.0
Lose:
- prevelik
- pretezak (sa punjacem je preko 5kg... kad treba da ga ponesem negde dalje blago mi se smuci)... a treba da vidis torba kolika je....
- konkretno moj model nema blutut, ali ima verzija i sa njim
- na stranim forumima tvrde da se lako kvari, ali to moras sam da proveris

- ne mozes da apgrejdujes ram u ovlascenom servisu, a 512Mb je premalo (brzo pokida bateriju jer sve vreme drlja po disku, kao i svaki drugi laptop sa toliko rama) :banana:
Novi laptopovi na zapadu (kod nas se prodaju samo restlovi) imaju u startu 2 do 4Gb rama
- samo kuciste racunara je od vrlo meke plastike koja ni najmanje ne uliva poverenje za tako veliki komp. takodje srebrana boja na istom se vrlo lako osteti (neznica jedna :crash: )
- zvucnici su suvise tihi (u odnosu na neke recimo Toshibine modele koje su slicne po snazi, ali skuplje)
- DVDrw nikad nije ni rezao dvd-ove (cela serija ima zbagovan DVDrw). Napolju gde je kupljen tvrdili da on samo bira medije, i da nece da reze na sumnjivim medijama, medjutim ispostavilo se da je sam DVDrw krsh (ruku na srce, isto djubre je ugradjeno i u gomilu laptopova drugih proizvodjaca u to vreme)
- i tako...
- p.s. ako imas jos neko pitanje samo navali
- p.p.s. ako te zanima najvise brzine za najmanje para - to je taj komp
- p.p.p.s. ja licno nemam pojma sta da radim. Da li da ga prodam i uzmem nesto bolje, ili da pokusam da ga apgrejdujem kod "neautorizovanih" servisa :eyebrows:
- p.p.p.p.s. posle raznih modela koje sam video i probao mogu da ti kazem sledece: Soni Vaio - najbolja slika na monitoru, i komp izgleda jako dobro, Toshiba Satelite - ima perverzno lepih modela sa HarmanKardonovim zvucnicima, Lenovo (ex IBM) - extra ruzan, ali ljudi tvrde da je neunistiv, Acer - najvise brzine za najmanje para...