Šta je novo?

Acer vs MSI

BaBaC80

Slavan
Učlanjen(a)
23.10.2006
Poena
300
Da li je iko radio na Acer 5101AWLMi

Processor Type AMD Turion 64 MK36
Processor Speed 2GHz CPU
RAM 512MB
Hard Drive 60GB
Display 15.4 inch TFT display
Widescreen Type WXGA (1280 x 800)
Video Chipset ATI Radeon Xpress 1100
Video RAM 64MB
Optical Drive DVD Supermulti
Operating System MS WinXP Home
Wireless LAN Wireless LAN 802.11bg upto 54Mbps
Weight Kg 2.80

kakva su iskustva ili na MSI

M670X-002EU M670, Sempron S1 3400+, 512MB/80G, 15,4" Glare WXG ...

pomozite

Da li je iko radio na Acer 5101AWLMi

Processor Type AMD Turion 64 MK36
Processor Speed 2GHz CPU
RAM 512MB
Hard Drive 60GB
Display 15.4 inch TFT display
Widescreen Type WXGA (1280 x 800)
Video Chipset ATI Radeon Xpress 1100
Video RAM 64MB
Optical Drive DVD Supermulti
Operating System MS WinXP Home
Wireless LAN Wireless LAN 802.11bg upto 54Mbps
Weight Kg 2.80

kakva su iskustva ili na MSI

M670X-002EU M670, Sempron S1 3400+, 512MB/80G, 15,4" Glare WXG ...

pomozite

Imam Acer laptop.
Servisna podrska je bukvalno katastrofa.
Misli o tome na vreme.

Pozdrav

Ma lupio je,nije ni nosio u glavni servis,nego kod nekih koji,izmedju ostalih,rade i Acer,oni ga zezali i onda sad u SVAKOM tredu pljuje Acer gde god da se pomene!!!!
Pozdrav ,)

Za lomnicu:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=112331&highlight=cpku

Acer Aspire 1520, kupljen u svajcarskoj (napomena: to je laptop, to je noutbuk...? ...ne to je desktop riplejsment)
Dobro:
- mnogo mnogo mnogo brz komp :whip:
- izgleda extra - na svakom poslovnom sastanku na kom sam ga izvadio, moj je bio najveci i najlepsi :banana: (valjda zato sto ovde mac-ovi laptopovi jos nisu dobar dan)
- video karta je ok, i ima svoj ram
- 3Dmax 7 radi vrlo lepo :)
- ima firewire
- ima infrared
- 4xUSB2.0

Lose:
- prevelik
- pretezak (sa punjacem je preko 5kg... kad treba da ga ponesem negde dalje blago mi se smuci)... a treba da vidis torba kolika je....
- konkretno moj model nema blutut, ali ima verzija i sa njim
- na stranim forumima tvrde da se lako kvari, ali to moras sam da proveris :)
- ne mozes da apgrejdujes ram u ovlascenom servisu, a 512Mb je premalo (brzo pokida bateriju jer sve vreme drlja po disku, kao i svaki drugi laptop sa toliko rama) :banana:
Novi laptopovi na zapadu (kod nas se prodaju samo restlovi) imaju u startu 2 do 4Gb rama
- samo kuciste racunara je od vrlo meke plastike koja ni najmanje ne uliva poverenje za tako veliki komp. takodje srebrana boja na istom se vrlo lako osteti (neznica jedna :crash: )
- zvucnici su suvise tihi (u odnosu na neke recimo Toshibine modele koje su slicne po snazi, ali skuplje)
- DVDrw nikad nije ni rezao dvd-ove (cela serija ima zbagovan DVDrw). Napolju gde je kupljen tvrdili da on samo bira medije, i da nece da reze na sumnjivim medijama, medjutim ispostavilo se da je sam DVDrw krsh (ruku na srce, isto djubre je ugradjeno i u gomilu laptopova drugih proizvodjaca u to vreme)
- i tako...

- p.s. ako imas jos neko pitanje samo navali
- p.p.s. ako te zanima najvise brzine za najmanje para - to je taj komp
- p.p.p.s. ja licno nemam pojma sta da radim. Da li da ga prodam i uzmem nesto bolje, ili da pokusam da ga apgrejdujem kod "neautorizovanih" servisa :eyebrows:
- p.p.p.p.s. posle raznih modela koje sam video i probao mogu da ti kazem sledece: Soni Vaio - najbolja slika na monitoru, i komp izgleda jako dobro, Toshiba Satelite - ima perverzno lepih modela sa HarmanKardonovim zvucnicima, Lenovo (ex IBM) - extra ruzan, ali ljudi tvrde da je neunistiv, Acer - najvise brzine za najmanje para...

Poslednja izmena:
Za lomnicu:
Lose:
- prevelik
- pretezak (sa punjacem je preko 5kg... kad treba da ga ponesem negde dalje blago mi se smuci)... a treba da vidis torba kolika je....
- konkretno moj model nema blutut, ali ima verzija i sa njim
- na stranim forumima tvrde da se lako kvari, ali to moras sam da proveris :)
- ne mozes da apgrejdujes ram u ovlascenom servisu, a 512Mb je premalo (brzo pokida bateriju jer sve vreme drlja po disku, kao i svaki drugi laptop sa toliko rama) :banana:
Novi laptopovi na zapadu (kod nas se prodaju samo restlovi) imaju u startu 2 do 4Gb rama

Zasto si kupovao desktop replacement ako ti je trebao za nosanje po sastancima,sad nemoj da se zalis da je pretezak jer si trebao da kupis Turion ili Centrino varijantu koje Acer takodje nudi!!
Ako je preveliki,sto si uzimao laptop sa tolikim ekranom,sto nisi lepo uzeo 14" ako pominjes setkanje tamo-vamo i sastancenje,zasto se sad zalis na velicinu kad znas da mora da bude toliki!?
Ono sto si napisao (a ja boldovao) APSOLUTNO NIJE TACNO!!!!Jer je burazer takodje uzeo u Svajcarskoj laptop (zivi u Luganu) i takodje dobio 512MB RAM-a kao sto je prosek ovde i NIJE dobio neki ultra-mega-ekstra kvalitetan Acer za 1200 CHF pa tako neces dobiti to ni ovde,sve je to jedno te isto i ZA TE PARE je bas ono... ODLICNO!!
Pozdrav ,)

Ja sam preporuchi sestri da uzme ovaj model i nije se pokajala . Kvalitetan prikaz slike, sasvim korektno radi ( Ona ga koristi za Java programiranje ) . Meni je milina kada sa gericoma predjem malo na njega, podgotovo na neke grafichke stvari .Servis ima , i on je na CUBURI . Imash sajt i acer sebia

acer zvanicno uvozi comtrade i oni rade servis. To je ozbiljna firma i ne bih rekao da imaju neozbiljan servis. U svakom slucaju ako se odlucis za acer kupi onaj sa comtrde garancijom 580 e + pdv.

Poslednja izmena od urednika:
ja ga uzeh od Acer Srbija firme. zar nisu oni generalni uvoznici ???

inace za taj lap imam samo reci hvale

Već je o ovome bilo reči više puta na ovom forumu.

Savetujem svima da pogledaju ACER-ov sajt (www.acer-ee.com) kako bi se informisali o tome ko je uvoznik, ovlašćeni servis itd, ukoliko vam je to bitno.

BTW, Stevaco (AKA Acer-srbija) je firma koja kupuje od lokalnog distributera i prodaje krajnjim kupcima, što je sasvim regularno i sasvim ok. Normalno je (barem bi tako TREBALO da bude u normalnim zemljama) da distributer radi upravo to : distribuira u veleprodaju, a ne da prodaje krajnjim kupcima, tako da je u ovom slučaju princip i forma zadovoljena.

Čak mislim da su im i cene dobre.

cpku, po tvom opisu tog acera, od njega treba da se bezi k`o djavo od krsta :)

Shto reche lomnica za ch, koliko ja znam, tachno je, burazer je cheshljao tamo cene i slichno je kao i ovde, barem za acer...isti modeli, slichne pare...

Nego, ja imam samo jedan problem sa tim acerom...2 puta sam stavljao fresh sistem, i svaki put mi se deshavao atijev CLI error..e sad, pri svakom budjenju iz hibernacije ili iz standby, nekad i pri paljenju, izbaci mi "CLI application (command line interface) has encoutered a problem and needs to close. We are sorry for bla bla bla..." kliknem jednom na close, pojavi se drugi put, kliknem opet i to je to :) ..nestane mi ati ikonica iz taskbara, to je jedini problem u daljem radu koji sam primetio :D

Nisam nishta petljao sa drugim drajverima, osim acer empowering i directx 9.0c ...

Inache, sve radi normalno, ne shlogira se, ali mi svaki put javlja to, i moram close..

Ja imam Acer Aspire 9302WSMi i prezadovoljan sam... Ovo sve gorenapisano je cist debilizam... pogotovo o servisu!

Nazad
Vrh Dno