Šta je novo?

Acer ili Lenovo

gileip

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
360
Danas je Acer u dotičnoj firmi pojeftinio za 3000 din. (toliko je sada jeftiniji od Lenova) tako da je sada toliko i jeftiniji plus ide na kredu na 6 meseci bez kamate, što mi apsolutno odgovara, pa je neminovno izbor pao na njega. Pozdrav svima.

Taman kad sam rešio da ga uzmem, nadjem na sajtu da nema LED pozadinsko osvetljenje, da to ima model ACER Aspire 5738Z-423G25Mn!? Šta sad da radim?

Jel može neko da mi pomogne u vezi LED pozadinskog osvetljenja za ovaj model Acera (ACER Aspire 5738ZG-434G32Mn)? Ima li ga ili ne?

Jel može neko da mi pomogne u vezi LED pozadinskog osvetljenja za ovaj model Acera (ACER Aspire 5738ZG-434G32Mn)? Ima li ga ili ne?
Posedujem model iz slicne serije 5738g. Trebali bi da svi modeli iz serije 5738 (g, z, zg) imaju iste konstruktivne karakteristike gde spada i monitor (sa LED osvetljanjem). Razlikuju se po unutrasnjem hardweru (cipset, cpu, mem, hd, wifi...)
Zamerka za monitor na 5738g je nesto slabiji intezitet boja. Pomalo deluju ko isprane. A i ugao gledanje bi mogao biti veci za koji stepen. Inace je npr. ostrina slike bolja nego na obicnim.
poz

A kakav li je ovaj ASUS K50IN-SX059L
http://www.gigatronshop.com/arena/show_product/16574
Ima ekstra dobru cenu, jedino mu je mana što mu je čipset nVidia i što za razliku od drugih Asus modela ima godinu garancije? To me malo plaši, čim na njega nisu dali 2 godine! A za 4000 je jeftiniji od Acera.
Po meni, a i po jos dosta ljudi iz branse vezane za PC, nabavka notebooka prvo i osnovno pravilo Intel + Intel (cpu + cipset), pa tek onda brend i ostalo. Kod desktopa nema takve rigorozne taktike. Do sada, a i jos uvek vecina notebooka se kupuje zbog posla i nauke(skole), gde je sigurnost i kvalitet na prvom mestu. Mozda se mnogi nece sloziti ali Intel je tu jos uvek ubedljivo na prvom mestu.

Poslednja izmena:
Po meni, a i po jos dosta ljudi iz branse vezane za PC, nabavka notebooka prvo i osnovno pravilo Intel + Intel (cpu + cipset), pa tek onda brend i ostalo. Kod desktopa nema takve rigorozne taktike. Do sada, a i jos uvek vecina notebooka se kupuje zbog posla i nauke(skole), gde je sigurnost i kvalitet na prvom mestu. Mozda se mnogi nece sloziti ali Intel je tu jos uvek ubedljivo na prvom mestu.

Pa da uzmem onda Acer-a? Em je cena super, em je na 6 meseci bez kamate i to prva rata za 60 dana! Gde ima boljih uslova! Vredi li?

Pa da uzmem onda Acer-a? Em je cena super, em je na 6 meseci bez kamate i to prva rata za 60 dana! Gde ima boljih uslova! Vredi li?
Acer uglavnom nudi najbolje perfomanse za ulozeni novac. Malo ga kritikuju zbog kvaliteta izrade, ali i drugi nista nisu bolji. Meni se npr. HP notebookovi pokazali kao problematicniji. Lenovo nikad nisam ni probao, pa njega ne komentarisem. Na mom Aceru 5738g sem ne bas sjajnog monitora, postoje jos 2 zamerke. Tastatura i DVDRW. Tasatura je inace super sem problema ako ne pritiskas jako tastere (sto je moj slucaj). Cesto se desi da ne prihvati otkucano, a iz razloga sto se taster treba pritisnuti u sredinu, jer ako omasis bocno ne konstatuje ga. I DVDRW je po mojem subjektivnom osecaju u radu najbrzi DVDRW na notebookovima koje sam instalirao do sada, ali to je verovatno i uzrokovalo problem sto ima visi nego prihvatljivi nivo vibracija (mada koliko koristim opticke medije tesko da moze i da realno smeta).

Poslednja izmena:
Kupio sam ACER Aspire 5738ZG-434G32Mn i sem utisaka da je stvarno prelep, dodatak da ima ATI RAdeon 4570 sa sopstvenih 512MB DDR3 memorije i jedino što me malo razočaralo je da ipak nema LED pozadinsko osvetljenje. Inače Win7 radi ekstra na njemu i nema potrebe da se bilo šta instalira, sam sve od hardvera prepozna.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno