Šta je novo?

Acer Iconia W700

Pozdrav
Danas sam lagano testirao bateriju, 1 sat Skype-a, Microsoft Outlook podignut (namešten da proverava poštu na 1min), Gmail na metro mailu(push), pisao nešto u Wordu, pola sata HD videa i ostalo vreme po internetu, posle 5 sati i 20 minuta me je upozorio da je ostalo 10% baterije(~45min)

Pozdrav
Nisam mogao da nadjem da li ima neku zastitu ekrana, gorila?

Koliko si platio spravu ako nije tajna? Veoma sam blizu odluke da ga kupim  jer vidim ga na akciji za oko 76h dinara i mislim da je ta cena, za ovakav hardver i uredjaj generalno, vrlo prihvatljiva. Sa obzirom na slicnu cenu asusa rt i 100h za samsung deluje mi da nece skoro ovakav uredjaj moci da se kupi za nizu cenu od pomenute. Vec danima citam o njemu i mnogo sam se zaludeo iako mi nije preko potreban ali volim novotarije a i mislim da bi mi zamenuo kucni desktop uz jedan externi opticki uredjaj. Da li si zadovoljan njegovom mobilnoscu sa obzirom da je tezak nepun kilogram sto je vise od ostalih slicnih uredjaja (trenutno mislim da mu je to jedina mana osim sto nema klasican dock kao ostali) i ima li nesto da ti se ne svidja (msm da sigurno imas i neku zamerku)?
Izvinjavam se na duzem postu ali ne bih da dam toliku lovu a da se ne informisem maximalno.

Koliko si platio spravu ako nije tajna? Veoma sam blizu odluke da ga kupim  jer vidim ga na akciji za oko 76h dinara i mislim da je ta cena, za ovakav hardver i uredjaj generalno, vrlo prihvatljiva. Sa obzirom na slicnu cenu asusa rt i 100h za samsung deluje mi da nece skoro ovakav uredjaj moci da se kupi za nizu cenu od pomenute. Vec danima citam o njemu i mnogo sam se zaludeo iako mi nije preko potreban ali volim novotarije a i mislim da bi mi zamenuo kucni desktop uz jedan externi opticki uredjaj. Da li si zadovoljan njegovom mobilnoscu sa obzirom da je tezak nepun kilogram sto je vise od ostalih slicnih uredjaja (trenutno mislim da mu je to jedina mana osim sto nema klasican dock kao ostali) i ima li nesto da ti se ne svidja (msm da sigurno imas i neku zamerku)?
Izvinjavam se na duzem postu ali ne bih da dam toliku lovu a da se ne informisem maximalno.

Malo jeftinije, ali je i ta cena na akciji po mom misljenju lepa cena za takav hardver i softwer(windows8 nije RT).
Sin vec koristi desktop a ja laptop, imamo i netbook, pa nismo u situaciji da treba nesto da nam zameni.
Mobilnost, nije lagan ali se navikavamo, nije bas za dzep ali ima elegantnu futrolu pa nije upadljiv.
Windows ko windows, radi sve sto treba da radi. Metro-Modern aplikacije su u povoju pa npr. mail aplikacija
ne moze da definise pop3, skype propusti poziv sem ako nije rezidentan na monitoru ali u pozadini prima poruke,
IE radi normalno.
Na telefonima i tabletima je uobicajeno da kada je u sleep-u konekcija radi ako drugacije ne definises, na win8/W700
kada ode ili ga prebacis u sleep prestaje rad wifi-ja.
Polako mu nalazimo upotrebnu vrednost.
Nije nam zao sto smo kupili, mogu reci da smo zadovoljni.

Poslednja izmena:
Malo jeftinije, ali je i ta cena na akciji po mom misljenju lepa cena za takav hardver i softwer(windows8 nije RT).
Sin vec koristi desktop a ja laptop, imamo i netbook, pa nismo u situaciji da treba nesto da nam zameni.
Mobilnost, nije lagan ali se navikavamo, nije bas za dzep ali ima elegantnu futrolu pa nije upadljiv.
Windows ko windows, radi sve sto treba da radi. Metro-Modern aplikacije su u povoju pa npr. mail aplikacija
ne moze da definise pop3, skype propusti poziv sem ako nije rezidentan na monitoru ali u pozadini prima poruke,
IE radi normalno.
Na telefonima i tabletima je uobicajeno da kada je u sleep-u konekcija radi ako drugacije ne definises, na win8/W700
kada ode ili ga prebacis u sleep prestaje rad wifi-ja.
Polako mu nalazimo upotrebnu vrednost.
Nije nam zao sto smo kupili, mogu reci da smo zadovoljni.

Znači misliš da ti, na duže staze gledano, ta njegova težina neće smetati? A vezano za mail - da li to znači da u toj mail aplikaciji nije moguće setovati, kao u outlooku, da mi na jednom mestu bude pošta za office mail, gmail i hotmail? Ne bi voleo da proveravam mejlove na 3 posebna mesta.
I da li ste nešto radili u office-u, da li je tih 11,6" dovoljno za rad? Ima office 2010 instaliran?

@pajaaa I zaboravio aam da pitam kakav je prikaz na ekranu kada se drzi u portret polozaju? Citao sam neke review-e gde nisu bili bas srecni kako je to izgledalo.

@pajaaa I zaboravio aam da pitam kakav je prikaz na ekranu kada se drzi u portret polozaju? Citao sam neke review-e gde nisu bili bas srecni kako je to izgledalo.

Pozdrav
Mislim da mi težina neće smetati. U mail aplikaciji možeš da setuješ Gmail, Hotmail ali ako, kao ja, imaš nalog na sbb-u nečeš moći da ga setuješ.
Postoji izbor POP ali ne radi.
Moguće da će u nekoj sledećoj verziji programa to ispraviti ili će se pojaviti neki drugi program koji to može.
U office-u sam radio u landscape-u bez problema, nisam probao u portret položaju.
Ima office instaliran ali sam ga deinstalirao i instalirao punu narodnu verziju.
Možda si pročitao i pogledao, možda nisi, evo ti par linkova
http://bozzabench.com/Tests/TestVie.../Acer-Iconia-W700-dizajn-ekran-tastatura.aspx
http://www.smartphonehrvatska.com/2013/01/01/acer-iconia-w700-recenzija/
http://www.youtube.com/watch?v=Ql9kuPhSu24

Hvala na odgovorima. Kad budes imao jos novih iskustava, dobrih i losih, podeli sa nama neodlucnima ;-)

Ja samo da dojavim da daje oko 3400 u geekbenchu. Sto i nije tako lose, otprilike toliko ima i macbookpro iz 2008-9 te..

Takodje, ekran mu je recimo bolji sa boljim uglovima gledanja nego macbook air 11' koji kosta 130k din i dobacuje do 5400 u geekbechu..

Imate izlozen u CT u uscu moze da se testira, a ima ga kolko vidim po netu i za 68k dinara.

Ne znam kolko atom ima smisla, testirao sam SAMSUNG XE500T1C-A01RS pored, koji ima atom Z2760 (1.8GHz, 1MB L2 Cache), i dobacuje do oko 1800 u geekbenchu. Poredjenja radi moj note2 fon dobacuje do 1900 u geekbechu..

Poslednja izmena:
Ne vidim kako je relevantno poredjenje sa "cross-platform" benchmark-om, tableta, laptopa i mobilnog - pa jos sa 3 razlicita OS-a.

pozdrav svima, da li mi moze neko reci da li da kupujem Acer tablet ili ne? Za lap top urdjaje su bili katastrofa kvalitet, bar neko moje iskustvo i jos nekoliki ljudi mi se zalilo na Acer i HP pa me sada strah da ga kupim. Koristim tablet iskljucivo za surfivanje netom, mail office ponekada, SKYPE koji mi je najvazniji od svega i da tablet moze da izgura video poziv bes da sjecka sve. igrice ne igram jer mi za to sluzi telefon :D samo me zanimaju neka vasa iskustva dosadasnja sa Acer tabletima. Lomim se izmedju ovog tableta i jos 2-3 modela sa punim Windows 8 ili 7 koji imaju ove tastature i dokove.

Imam mid-range Android Acer tablet koji je okeyish kvaliteta.
W700 je bas bas znatno kvalitetniji, "blizu" iPad-a/Surface-a.

W700 bi trebao da mozes u Srbiji da nadjes i izlozen.

Btw za to sto si opisao, da li ti zaista treba x86 tablet?
Ok, ako zavisis od Microsoft Office-a, ali za ostalo sta ce ti tablet od 800e?

Za nekoliko meseci stize i nova serija Windows 8.1 tableta, tako da ako mozes da cekas, bolje sacekaj naslednika W700, Surface 2 i sl...

Prvo taj ko ti je rekao da je HP nekvalitetan taj te slagao pa na Boga nije mislio.. :D Sto se Acera tice, drugarica je uzela skoro Acer laptop i nema price o nekvalitetu, ama bas nikako! Sto se kupovine W700 tice, ja bi ti za ono sto tebi treba ipak savetovao W510, jer je W700 ipak malo skuplja igracka za osnovne stvari koje tebi trebaju..

pozdrav svima, da li mi moze neko reci da li da kupujem Acer tablet ili ne? Za lap top urdjaje su bili katastrofa kvalitet, bar neko moje iskustvo i jos nekoliki ljudi mi se zalilo na Acer i HP pa me sada strah da ga kupim. Koristim tablet iskljucivo za surfivanje netom, mail office ponekada, SKYPE koji mi je najvazniji od svega i da tablet moze da izgura video poziv bes da sjecka sve. igrice ne igram jer mi za to sluzi telefon :D samo me zanimaju neka vasa iskustva dosadasnja sa Acer tabletima. Lomim se izmedju ovog tableta i jos 2-3 modela sa punim Windows 8 ili 7 koji imaju ove tastature i dokove.
За то што си навео не само да ти је довољан Atom (мада бих ја сачекао још мало да се појави ова најновија верзија, у најави је Asus са тастатуром за 45 000) већ ти је највероватније довољан и iPad или неки андроид таблет који је јефтини, лакши и има боље трајање батерије.

~едит:
ево линкова
http://pad.notik.ru/news/topic/3232
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?p=3381648 Revolucija na pomolu a niko ni reci

Poslednja izmena:
Ima li nekog sa ovim tabom.. Da li je radio nesto zahtevnije na njemu, tj probao da ga prikaci na monitor i koristio kao klasican PC.. Naravno igrica bez. Odavno ga merkam i sad sam shvatio da mi laptop ustvari i ne treba, nego da bi uzeo njega, oko 400e je preko i kad sam kuci nakacim ga na monitor i tastaturu i mis, samo me interesuje da li ga je neko testirao ljudski.. Konkretno mi treba za programiranje, tj na to cu ovih par meseci najvise da trosim vreme.. Ostalo za sta mi treba je multimedia i internet, to je standarno..

Uzeo sam ga kad se pojavio kod nas (pre ~godina dana).
Nazalost uzeo sam najslabiji, posto je samo taj bio u ponudi.
Kao zamena za desktop sam koristio oko nedelju dana sa externim monitorom, misem tastaturom itd.
Da li moze da posluzi za programiranje - pa recimo da, ali zavisi sta radis i u kom IDE-u.

Recimo ja koristim u Visual Studio - puno unit testova, .NET Demon (autobuild), IIS, MSSQL itd.
To bi malo teze radilo...
Sa cistim Visual Studiom bi moglo da se radi...

Pa bukvalno sad krecem u sve to, znaci pocetnicke stvari u VS, kasnije malo Java i tako to.. I kako je sve to radilo dok si ga koristio kao zamenu za desktop ? Kolika mu je ustvri mobilnost s obzirom da ima ~ 1kg ?

Tablet je sam 800g. To ti dodje otprilike kao iPad 1 je sa originalnom futrolom.
Futrola koju dobijes je jos dodatnih 460g.

Ekran 11.6", a sam tablet je sirine starijih iPad-ova, ali duzi zbog ratio-a displeja.
Znacajno je manje mobilan od iPad-a i ostalih tableta.

Kako radi - Zavisi koliko si zahtevan korisnik.
Mozes bez problema da istovremeno pustis film, otvoris 50tabova u IE-u, (full) Word, Excell i slicno.
Da li bi moglo znacajno brze raditi? - Naravno...

Ali nije ovo uredjaj koji je namenjen da bude zamena za desktop. Ovo ti je ozbiljnija mobilna office masina pod Windows-om.

Nazad
Vrh Dno